Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τώρα μην τους γυρίσετε την πλάτη

Τώρα μην τους γυρίσετε την πλάτη
Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017 - 15:21

Νομίζω ότι ο τίτλος μου πραγματικά τα λέει όλα. Αρχικά θέλω να πω πως δεν αξίζουν δάκρυα λύπης γι’ αυτά τα παιδιά. Τα έδωσαν όλα αυτούς τους μήνες. Με θεούς και δαίμονες εναντίον τους. Με τραυματισμούς που σε άλλους θα τους κοβόντουσαν τα πόδια. Εσωτερικά προβλήματα πάσης φύσεως που δεν έχουν βγει προς τα έξω και κατραπακιές που τους έδεσαν σαν οικογένεια. Αγέρωχοι έφεραν εις πέρας το μεγαλύτερο κομμάτι της αποστολής τους μέχρι το τέλος. Ετσι είναι ο αθλητισμός. Δεν μπορείς να τους κακίσεις, απλά να τους ευχαριστήσεις για τα δάκρυα χαράς που σου έχουν προσφέρει απλόχερα τόσο καιρό. Να τους πεις ένα τεράστιο ευχαριστώ. Ενα μπράβο… Να τους στηρίξεις έμπρακτα με την παρουσία σου σε ένα παιχνίδι της Α1, όπως αυτό με τον Αρη. Ψιτ, φίλε, μην τους γυρίσεις την πλάτη τώρα που σε χρειάζονται. Προτιμότερο να είσαι δίπλα τους, γιατί αν εσύ στεναχωρήθηκες μία, αυτοί έχουν τώρα καταρρακωθεί. Τα έλεγαν όλα τα πρόσωπά τους με το που ακούστηκε η κόρνα.

Τώρα, λοιπόν, σε έχουν ανάγκη. Οχι μόνο με τον Παναθηναϊκό, τη Ρεάλ, την ΤΣΣΑ, την Μπαρτσελόνα, τη Φενέρ και την Εφές στον πέμπτο προημιτελικό. Οχι εκεί που σε θεωρούν δεδομένο στο γήπεδο.
Δεν σου επιτίθεμαι, αλήθεια. Απλά έχω την ανάγκη να σου εκφράσω αυτά που νιώθουν οι περισσότεροι από το στρατόπεδο του Ολυμπιακού.

Με το πέρας της αναμέτρησης είχα γράψει ήδη το κείμενό μου. Αποφάσισα να μην κρατήσω απολύτως τίποτα. Να σβήσω ό,τι τακτικό κομμάτι είχε μείνει στο μυαλό. Ανώτερη η Φενέρ. Κέρδισε δίκαια. Ετσι είναι, ρε συ, ο αθλητισμός. Δικαιοσύνη αποδόθηκε χτες. Γιατί να πούμε κάποιο ψέμα; Εως ένα σημείο το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα.

Εως εκεί. Τώρα πρέπει και εσύ να συμβάλεις. Να τους αναπτερώσεις το ηθικό. Να δηλώσεις «παρών» και να τους προσφέρεις ασφάλεια και ηρεμία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πίστεψέ με, ΟΛΟΙ τους το ήθελαν περισσότερο και από τον τελευταίο οπαδό της ομάδας. Η απογοήτευση μπορεί να συνεχιστεί και μερικές μέρες μετά τον τελικό. Η περηφάνια γι’ αυτά τα παλικάρια κρατάει μια ζωή. Μην το ξεχνάς αυτό.

ΟΧΙ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙ’ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ. Στήριξη, αγάπη και σπρώξιμο με τη φωνή σου και την παρουσία σου. Θα σε δω λοιπόν στο γήπεδο, έτσι; Οχι πίσω από μία τηλεόραση και το κινητό σου να… σκρολάρει στο facebook και να κρίνεις ως ένας ακόμα προπονητής του καναπέ.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 22/05/2017)

Διαβάστε επίσης

Ψηλά το κεφάλι, έχουμε πρωτάθλημα

Ψηλά το κεφάλι, έχουμε πρωτάθλημα

O Μπάμπης Χριστόγλου γράφει ότι δεν έχει τελειώσει η χρονιά για τον Ολυμπιακό, καθώς έχει να υπερασπιστεί το στέμμα του πρωταθλητή Ελλάδος.

Με άνισους όρους, αλλά με ψυχή

Με άνισους όρους, αλλά με ψυχή

O Γιώργος Στασινόπουλος γράφει ότι παρά την πίκρα της ήττας, τα συναισθήματα είναι έντονα για τον Ολυμπιακό και τους μαχητές του