Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κατήγγειλαν τη σαπίλα

Κατήγγειλαν τη σαπίλα
Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017 - 19:01

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μετά τις επιστολές που εστάλησαν στη FIFA, στις οποίες καταγράφεται η σαπίλα της δήθεν εξυγίανσης, το κλιμάκιο της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου συναντήθηκε χθες και με προέδρους ενώσεων, οι οποίοι δεν πρόσκειται στην παράταξη Γραμμένου και δεν… μάσησαν τα λόγια τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε μεγάλη κουβέντα για τα τέρατα και σημεία που έγιναν στο ελληνικό ποδόσφαιρο επί εποχής δήθεν εξυγίανσης, όμως ουσιαστικά αποτέλεσε πισωγύρισμα πολλών δεκαετιών, «ειδικά στη διαιτησία βγήκαν φαντάσματα του παρελθόντος», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

Από τον Οκτώβριο και μετά είχαμε «τις σφαγές του Δράμαλη» στη διαιτησία και παράλληλα όλα αυτά έγιναν από παράνομη ΚΕΔ, με παράνομους πίνακες διαιτητών και με αλλαγές κανονισμών μεσούσης της περιόδου. Οπως αποκαλύψαμε χθες οι πρόεδροι των ενώσεων ζήτησαν να μη βγουν πίνακες διαιτητών, κάτι λογικό επειδή και από τους ορισμούς φάνηκε ότι θα έχουν συγκεκριμένο χρώμα (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ), ενώ παράλληλα καταγγέλθηκε, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η παράνομη ΚΕΔ ήδη έχει έτοιμους τους νέους πίνακες. Προφανώς, το τελευταίο βασίστηκε στη βιασύνη της να γίνουν τα σεμινάρια προεπιλογής που κανονικά θα έπρεπε να γίνουν τον Ιούλιο, όμως οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης τα έχουν δρομολογήσει από το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου και μετά!

Η FIFA και η UEFA ενημερώθηκαν και τι έγινε στις εκλογές κάποιες ποδοσφαιρικών ενώσεων, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες. Σε όλα αυτά προσθέστε και το γεγονός ότι από πριν γνώριζαν ότι η παράταξη Γραμμένου υποστηρίζεται από τον ΠΑΟΚ, αφού παρακολουθούν τα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ειδικά μετά τις καταγγελίες σε βάρος του Κουτσοκούμνη, αλλά και για το έντονο κρατικό άρωμα της ΠΔΕ/ΕΠΟ, εξαιτίας των προσώπων που την στελέχωσαν. Απλά, χθες κάποιοι πρόεδροι ενώσεων που δεν ανήκουν στον πόλο της παράταξης Γραμμένου δεν έκρυψαν πως η διοικούσα ουδέποτε τις υπολόγισε και πως δεν έγινε εξυγίανση, παρά ξεφτίλισαν τη συγκεκριμένη λέξη.

Τίποτα δεν υιοθετούν

Για να περάσουν τις αυθαιρεσίες τους και ειδικότερα στη διαιτησία, όπου έριξαν μεγάλο βάρος προφανώς για δήθεν εξυγίανση, μας έλεγαν ότι γίνονται αυτά που θέλει η FIFA. Ομως, είναι εμφανές ότι τίποτα δεν υιοθετούν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και αυτό φαίνεται από τα εξής: 1) Η ΠΔΕ/ΕΠΟ δεν συνεχίζει μετά την 31η Ιουλίου, 2) Και εκλογές να μη γίνουν, η νέα διοικούσα δεν θα έχει σχέση με την προηγούμενη, 3) Είτε γίνουν είτε δεν γίνουν εκλογές, η FIFA θα συστήσει επιτροπή η οποία θα παρακολουθεί την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικότερα τη διαιτησία.

Η πλειοψηφία στις ΕΠΣ

Τα «παπαγαλάκια» που προσπαθούν να ισορροπήσουν σε δύο βάρκες, επιμένουν ότι ο Γραμμένος είναι εν δυνάμει πρόεδρος της ΕΠΟ. Καλό θα είναι να αλλάξουν πλευρό, καθώς τους πήραν χαμπάρι ότι αυτό το κάνουν για προσωπικό όφελος. Πλέον δεν υπάρχει παράταξη που να έχει πλειοψηφία στις τάξεις των ποδοσφαιρικών ενώσεων. Ο Γραμμένος έτρεξε μόνος του και ήρθε δεύτερος. Οσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις ξέρουν ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει και αυτή είναι η αλήθεια.

Διαβάστε επίσης

Καμαρώστε τους, κυρίες και κύριοι…

Καμαρώστε τους, κυρίες και κύριοι…

Ο Τόλης Λεούσης γράφει ότι η τραγική διαιτησία των Αναστόπουλου, Πουρσανίδη και Ανδρικόπουλου προκάλεσε αηδία και θύμισε την εποχή των Τανατζή, Βορεάδη και Κορομηλά!

Μην αρχίζεις (πάλι) τη μουρμούρα

Μην αρχίζεις (πάλι) τη μουρμούρα

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει ότι αυτός που διάλεξε όλους τους προπονητές της τελευταίας 7ετίας, ορισμένοι εκ των οποίων δουλεύουν σε κορυφαία πρωταθλήματα, αυτός διάλεξε και τον Χάσι.