Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σαν το σπίτι του πουθενά αλλού…

Σαν το σπίτι του πουθενά αλλού…
Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017 - 10:35

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Ξέρει κάθε γωνία του ΣΕΦ. Είναι ίσως πιο πολύ ΓΑΥΡΟΣ και από σένα που διαβάζεις αυτό το κείμενο. Εχει κάνει ήδη ένα… λάθος να φύγει στη Μάλαγα, κίνηση που τη μετάνιωσε στην πορεία της καριέρας του και επέστρεψε στο Λιμάνι της καρδιάς του.

Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι ο παίκτης που τυγχάνει τον απόλυτο σεβασμό όχι μόνο από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, αλλά και τους αντιπάλους του. Είναι ένας παίκτης-σύμβολο, που πλέον εμπνέει και τα μικρά παιδιά με όσα έχει καταφέρει με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Και πού να πήγαινε; Σαν το σπίτι του πουθενά αλλού, με τον Γιώργαρο να γυρνάει την πλάτη στα... δολάρια και να υπογράφει στην ομάδα που από μικρό παιδί έχει καψουρευτεί. Που πήγαινε στο γήπεδο για πάρτη της, που είχε γεμίσει με αφίσες το παιδικό του δωμάτιο, που έχει αγωνιστεί από τα 15 χρόνια του ως έφηβος ακόμα.

Αρκεί βέβαια αυτό στις εποχές του άκρατου επαγγελματισμού που ζούμε; Ο Πρίντεζης από την άλλη είναι ειδική περίπτωση από μόνος του. Τοτέμ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και δη στο ελληνικό. Πάνω απ’ όλα είναι ένας αθλητής που τιμάει με τις πράξεις του, όσα λέει με τον λόγο του.

Πλέον σημαντικό κομμάτι θα έχει και η ενίσχυση τριγύρω του. Ο Ολυμπιακός έχει σκοπό να φέρει στο Λιμάνι έναν παίκτη πίσω του. Προσωπική μου εκτίμηση είναι αυτός να έχει στο παιχνίδι του πράγματα που διαθέτει ο «Πριντ», αλλά παράλληλα να μην έχει απαιτήσεις και για 20λεπτα στο παρκέ.

Εν προκειμένω να είναι πιο πολύ ένα δοκιμασμένο… λαχείο ή καλύτερα ένας ρολίστας που να μπορεί να ενσωματωθεί στο σύνολο των «ερυθρόλευκων». Μία περίπτωση ας πούμε «εξελιγμένου Πέτγουεϊ» που να μπορεί να του δίνει ένα 15λεπτο με δυνατές ανάσες στην Ευρωλίγκα και πάνω από όλα ηρεμία στην Α1, όπου τα παιχνίδια δεν έχουν την ίδια ένταση. Οπως και να ’χει θεωρώ ότι η… υπέρβαση πρέπει να γίνει στις θέσεις των γκαρντ και όχι στο «4», όπου ο Πρίντεζης θα χρειαστεί το αποκούμπι του και έναν αθλητή που θα μπορεί να προσφέρει και να τον ξεκουράζει. Οχι όμως να τον… καπελώνει.

ΥΓ.: Εμένα μου αρέσει υπερβολικά ο Ντάστιν Χογκ. Κάνει πάρτι στην Ιταλία, σίγουρα θα τον προσεγγίσουν ομάδες Ευρωλίγκας. Με χαμηλό κασέ, λόου ποστ παιχνίδι και φοβερή άμυνα σε κάθε θέση. Ενας νέος Κάιλ Χάινς.

ΥΓ.2: Το διάβασα κάπου και το αναπαράγω: «Κι όμως, ρε φίλε, υπήρχαν κάποιοι φίλοι του Ολυμπιακού που στα 2 τελευταία ματς στο ΣΕΦ τον έκραζαν επειδή δεν ήταν καλός». Γεια σου, ρε μάγκα Γιώργαρε…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 15/06/2017)

Διαβάστε επίσης

Και δεν πάμε Ισλανδία;…

Και δεν πάμε Ισλανδία;…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για την πρωταθλήτρια Ισλανδίας Χάφνα, η οποία είναι η μοναδική του χεριού του Ολυμπιακού στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League.