Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η μια παρανομία μετά την άλλη…

Η μια παρανομία μετά την άλλη…
Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017 - 09:48

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Από τη μια απέκλεισαν από τους ορισμούς διαιτητές, βοηθούς και παρατηρητές που κατά σύμπτωση κάποιοι εξ αυτών βρίσκονται σε «μαύρες λίστες» συγκεκριμένων ΠΑΕ, ίσως επειδή προτίμησαν να παραμείνουν ανεξάρτητοι και δεν προσκύνησαν στη δήθεν εξυγίανση. Κατά τα άλλα ούτε κατηγορούνται, ούτε έχουν καταδικαστεί για κάτι και ξεκάθαρα τους στοχοποιούν.

Από την άλλη πλευρά, όμως, όχι μόνο επιμένουν να διατηρούν στον πίνακα των παρατηρητών της Football League τον Τάσο Κάκο, ο οποίος μόνος του… αποσύρθηκε από την ιδιότητα του διαιτητή, επειδή συμφώνησε με τον Ιβάν Σαββίδη να αναλάβει team manager στον ΠΑΟΚ, άσχετα αν τελικά δεν προσελήφθη επειδή αντέδρασαν οι οπαδοί της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Επίσης, παράνομα άλλαξαν τον κανονισμό μεσούσης της περιόδου για να ορίζεται ως παρατηρητής και σε παιχνίδια της Superleague, όπως και έγινε.

Σημαντική ευθύνη γι’ αυτό φέρει και η προηγούμενη ΚΕΔ που δεν τόλμησε να τον διαγράψει, όμως μεγαλύτερη είναι και η ευθύνη της τωρινής (μέχρι να φύγει) παράνομης ΚΕΔ των Τριτσώνη, Κουκουλάκη. Το δίδυμο υποτίθεται ότι ανέλαβε να κάνει… εξυγίανση, όμως από τη μια απέκλεισε διαιτητές για τα «θέλω» κάποιων ομάδων, από την άλλη πλευρά όριζε συνέχεια τον Κάκο που μπορεί να πρόσφερε στη διαιτησία, όμως ο ίδιος προτίμησε να γίνει παράγοντας.

Κανονικά ο Κάκος δεν πρέπει να υποβάλει καν αίτηση να λάβει μέρος στις γραπτές εξετάσεις των διαιτητών. Είναι δυνατόν ο κόσμος να ξεχάσει τις φωτογραφίες του στις 8 Νοεμβρίου 2015 στη σουίτα του Ιβάν Σαββίδη, από όπου παρακολούθησε το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Πανθρακικός 3-3, ενώ υπήρξε και τηλεοπτικό πλάνο που τον έδειξε να χτυπιέται σε μια χαμένη ευκαιρία; Αν αυτό είχε γίνει με κάποιον άλλο παράγοντα της διαιτησίας και με άλλη ομάδα, η προπαγάνδα θα ζητούσε μέχρι και την παρέμβαση του Πούτιν…

Υπάρχει και παράδειγμα

Για να καταλάβετε τι γίνεται, παραθέτουμε το εξής παράδειγμα: Στις 23 Νοεμβρίου 2009 ανακοινώθηκε ότι ο πρώην διεθνής διαιτητής Ηρακλής Τσίκινης (Μεσσηνίας), με προσφορά 22 ετών στον χώρο, αποφάσισε να τον εγκαταλείψει οριστικά, αναλαμβάνοντας χρέη team manager στον Παναιγιάλειο. Ομως, ουσιαστικά η συμφωνία δεν ενεργοποιήθηκε, καθώς στις 26 Νοεμβρίου 2009 η αχαϊκή ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι «δεν καρποφόρησε τελικά η συνεργασία με τον Ηρακλή Τσίκινη λόγω διαφοράς φιλοσοφίας».

Και επειδή και τότε κάναμε ρεπορτάζ διαιτησίας, γνωρίζουμε ότι ο Τσίκινης ήθελε να επιστρέψει, όμως ίσχυσε η διαγραφή του. Γιατί με τον Κάκο να ισχύουν άλλοι κανονισμοί;

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 15/06/2017)

Διαβάστε επίσης

Σαν το σπίτι του πουθενά αλλού…

Σαν το σπίτι του πουθενά αλλού…

Ο Τόλης Λεούσης γράφει για τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος είναι ένας παίκτης-σύμβολο για τον Ολυμπιακό, που πλέον εμπνέει και τα μικρά παιδιά με όσα έχει καταφέρει με την ερυθρόλευκη φανέλα.