Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Και δεν πάμε Ισλανδία;…

Και δεν πάμε Ισλανδία;…
Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 - 18:54

ΔΕΝ ξέρω αν θυμάστε που τις προάλλες είχα εκφράσει την επιθυμία να κληρωθεί ο Ολυμπιακός στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League με την πρωταθλήτρια Σλοβακίας, Ζίλινα, καθώς τη θεωρούσα ως την ομάδα με την οποία οι «ερυθρόλευκοι» θα είχαν τις περισσότερες πιθανότητες για πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Ε, ας το ξεχνάμε σιγά-σιγά, μετά τη χθεσινή κλήρωση του β’ προκριματικού γύρου, αφού η Ζίλινα έπεσε με την πρωταθλήτρια Δανίας Κοπεγχάγη και δεν νομίζω ότι μπορεί να έχει ουσιαστικές ελπίδες. Υπάρχει, όμως, πλέον μία άλλη ομάδα την οποία… λιγουρεύομαι! Η πρωταθλήτρια Ισλανδίας Χάφνα! Διότι, κληρώθηκε με τη νικήτρια του ζευγαριού Βίκινγκουρ (Νήσοι Φαρόε) ή Τρέπτσα 89 (Κόσοβο)! Αρα, μία από αυτές τις ομάδες θα είναι υποψήφια αντίπαλος του Ολυμπιακού!

Κατά τη γνώμη μου, η μοναδική του χεριού του Ολυμπιακού, αφού οι άλλοι υποψήφιοι της κλήρωσης είναι η Μάλμε της Σουηδίας, η Παρτιζάν Βελιγραδίου, η κροάτικη Ριέκα, η νορβηγική Ρόζενμποργκ (ή η Ντάνταλκ από το ΕΪΡΕ), η Σέριφ της Μολδαβίας (ή η Κουκέσι Αλβανίας), η Μπερ Σεβά του Ισραήλ (ή η ουγγρική Χόνβεντ), η Σλάβια Πράγας και η Βιτορούλ Ρουμανίας. Και μία ίσως δεύτερη «ενδιαφέρουσα» κλήρωση θα μπορούσε να είναι ο νικητής του ζευγαριού Σέριφ-Κουκέσι.

Και μία διόρθωση, σε σχέση με κάτι που έχω γράψει στο παρελθόν: εκτός από τον Ολυμπιακό, παίζουν απευθείας στον γ’ προκριματικό η Σλάβια και η Βιτορούλ.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 20/06/2017)

Διαβάστε επίσης

Σαν το σπίτι του πουθενά αλλού…

Σαν το σπίτι του πουθενά αλλού…

Ο Τόλης Λεούσης γράφει για τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος είναι ένας παίκτης-σύμβολο για τον Ολυμπιακό, που πλέον εμπνέει και τα μικρά παιδιά με όσα έχει καταφέρει με την ερυθρόλευκη φανέλα.