Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι ξευτίλες και τα σκόρδα

Οι ξευτίλες και τα σκόρδα
Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017 - 16:22

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Για όσους δεν το έμαθαν το οργανωμένο έγκλημα δέχθηκε ένα πολύ ισχυρό πλήγμα. Οι ελληνικές διωκτικές αρχές και η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε μια νίκη σπάνια, μια επιτυχία που θα μείνει στην ιστορία και θα τη μαθαίνουν τα εγγόνια μας στα σχολεία. Έπιασαν οι μπαγάσες έναν εγκληματία στο Αγρίνιο που πούλαγε χωρίς άδεια δύο – τρία ματσάκια σκόρδα.

Και δεν αρκέστηκαν σε αυτό. Μία – δύο ημέρες μετά και ύστερα, από συντονισμένες ενέργειες κατάφεραν κι έδωσαν κι άλλο χτύπημα στο οργανωμένο έγκλημα συλλαμβάνοντας έναν ακόμα κακοποιό που πουλούσε καλαμπόκια… Και ρωτάω εγώ τώρα: πώς τα έχουν καταφέρει όλα αυτά τα λαμόγια που κάνουν τους καμπόσους κυνηγώντας, με στόχο να εξολοθρεύσουν, όποιον προσπαθεί να επιβιώσει να είναι ακόμα στη θέση τους και να αποφεύγουν αυγά, γιαούρτια, μαρούλια, ντομάτες κι άλλα ζαρζαβατικά όταν διαφημίζουν τέτοιου είδους «επιτυχίες του κράτους» είναι αλήθεια κάτι που δεν το χωράει ο νους. Είμαστε τόσο χαϊβάνια, τελικά για να ανεχόμαστε ένα μάτσο χάλιες να μας το παίζουν αριστεροί και να κυνηγάνε τους κακομοίρηδες και μόνο αυτούς. Γιατί αυτούς κυνηγάνε.

Τους απελπισμένους που προσπαθούν με τα ψέματα να ζήσουν. Με λίγα λόγια κυνηγούν και αυτούς που πίστεψαν ότι με το που έρθουν οι «αριστεροί» στην εξουσία θα δουν λίγο περισσότερο φως. Να το πούμε κι αλλιώς… Αν τυχόν πουλάς κάνα καλαμπόκι στα πανηγύρια ή τις λαϊκές αγορές και δεν έχεις πάρει άδεια για να το κάνεις σε συλλαμβάνουν και σε στέλνουν στο απόσπασμα.

Αν πουλάς σκόρδα, το ίδιο. Σε τσιμπάνε και πας για τα περαιτέρω. Αν, όμως, καταφέρεις να βρεις καμία άκρη να κουβαλήσεις στην Ελλάδα κάνα-δύο φορτία με λαθραία τσιγάρα όχι μόνο δεν σου κάνουν το παραμικρό, όχι μόνο προσπαθούν να σε καθαρίσουν με οποιονδήποτε τρόπο, όχι μόνο δεν τολμούν να σε πλησιάσουν, αλλά σου δίνουν και προίκα κάνα – δύο ξενοδοχεία, σου δίνουν τίποτα εκτάσεις τεράστιες σε τουριστικές περιοχές και σου ανοίγουν δρόμο για να γίνεις… πρωθυπουργός. Για να ξέρουμε πού ζούμε και ποιους ψηφίζουμε…

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 23/06/2017)

Διαβάστε επίσης

Παίκτες για το σεντόνι

Παίκτες για το σεντόνι

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει ότι οι ποδοσφαιριστές που ψάχνει ο Θρύλος είναι επιπέδου Champions League.

Και δεν πάμε Ισλανδία;…

Και δεν πάμε Ισλανδία;…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για την πρωταθλήτρια Ισλανδίας Χάφνα, η οποία είναι η μοναδική του χεριού του Ολυμπιακού στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League.