Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το δώρο του Πρίντεζη

Το δώρο του Πρίντεζη
Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017 - 19:36

Για όσους ακόμα δεν το έχετε πάρει χαμπάρι, αυτές τις μέρες η Σύρος είναι το κέντρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Και την έχει κάνει τέτοιο ο Γιώργος Πρίντεζης ο οποίος για ένα ακόμα καλοκαίρι αφιερώνει πολύ χρόνο από την ξεκούρασή του προκειμένου να βοηθήσει κόσμο και να τονώσει και την πατρίδα του.

Μάγκας ο Γιώργος, μάγκες και όλοι οι άλλοι αστέρες του μπάσκετ που επισκέφθηκαν ή θα επισκεφθούν και φέτος τη Σύρο για να κάνουν ακόμα πιο εντυπωσιακό το τουρνουά αυτό. Και όσο πιο τούμπανο γίνει το τουρνουά, τόσο πιο πολλοί χορηγοί θα το στηρίξουν και άρα τόσο περισσότερα χρήματα θα συγκεντρωθούν για να χαριστούν μετά σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Χρήματα που ανακουφίζουν ανθρώπους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη, χρήματα που δεν είναι εύκολο να συγκεντρωθούν τις μέρες αυτές. Δίπλα σ’ αυτό, όμως, ο Γιώργης και η παρέα του κάνουν και μεγάλο καλό στην πόλη της Σύρου. Κατ’ αρχάς μέρος των χρημάτων θα διατεθεί και για να σουλουπωθεί λίγο το κλειστό στο οποίο παίζει και η ομάδα βόλεϊ του Φοίνικα.

Πέρα απ’ αυτό, όμως, λόγω της διοργάνωσης του τουρνουά στη Σύρο τις μέρες αυτές δεν πέφτει καρφίτσα. Ολα τα δωμάτια στα ξενοδοχεία είναι φίσκα. Ούτε παγκάκι, που λέει ο λόγος, δεν μπορείς να κλείσεις για να μείνεις ένα βράδυ. Καράβια πάνε κι έρχονται και τα μαγαζιά όλα είναι πάντα γεμάτα. Οποιος δεν καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι αυτό για ολόκληρο το νησί, πρέπει να μας έρχεται από την Ελβετία διακοπές και να μην έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Αν, λοιπόν, όσοι ασχολούνται με την αθλητική δημοσιογραφία πρέπει να ψάχνουν και να βρίσκουν, αλλά και να σχολιάζουν όσα γίνονται μέσα στα γήπεδα και γύρω-γύρω από αυτά, έχουν υποχρέωση και μάλιστα μεγάλη να προβάλλουν τέτοιες πρωτοβουλίες. Πρωτοβουλίες που ξεφεύγουν από τα στενά πλαίσια του αθλητισμού και δείχνουν πόσο σημαντικό είναι ένας πρωταθλητής να σκέφτεται και να λειτουργεί σαν πρωταθλητής ακόμα και τις μέρες της ξεκούρασής του.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 30/06/2017)

Διαβάστε επίσης

Όταν πίστεψαν τον Ταχτσίδη…

Όταν πίστεψαν τον Ταχτσίδη…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για τον διεθνή μέσο του Θρύλου και τη σχέση του με τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε στο παρελθόν.

Ποιον θυμίζει ο Κούτρης στον Ουσίγιος!

Ποιον θυμίζει ο Κούτρης στον Ουσίγιος!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για την πολύ καλή άποψη που έχει σχηματίσει ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού για τον Κούτρη, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά έχει αναφέρει του θυμίζει τον Αντούνες