Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μετά από καιρό είναι γεμάτος…

Μετά από καιρό είναι γεμάτος…
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 - 11:32

Από πέρσι επικρατούσε η ίδια ιστορία. «Μόνος του ο Πρίντεζης στο «4». Χρειάζεται αναγκαστικά έναν παίκτη δίπλα του». Δεν ήταν άδικη αυτή η υποσημείωση. Γιατί ο Πριντ μπορεί να.. πέταγε στο πρώτο μισό της σεζόν, στην συνέχεια όμως έβγαλε κούραση και στο τέλος τα σημάδια της κόπωσης ήταν εμφανέστατα. Ο Ολυμπιακός κατάλαβε το λάθος του. Τον θωράκισε για τα καλά στην θέση του πάουερ φοργουορντ και τώρα ο αρχηγός του Θρύλου θα είναι ήσυχος όλη τη σεζόν. Και θα έχει την άνεση σε κάποια εύκολα ματς της Α1 να… παρκαριστεί από τον Σφαιρόπουλο και οι λοιποί να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Όσο να… καίγεστε εσείς όμως, αυτήν την περίοδο, το πιο αγχωτικό κομμάτι δεν είναι ο πλέι μέικερ. Ειλικρινά για μένα είναι ο ψηλός. Να ανακεφαλαιώσω την σκέψη μου. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν είναι απλά στο….ραντάρ των Σπερς. Είναι πλέον κάτι παραπάνω από σκέψη στην ομάδα του Σαν Αντόνιο.

Σε περίπτωση που ο πάλαι ποτέ σέντερ της Παρτιζάν μας αφήσει για το ΝΒΑ, οφείλει το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού να ψάξει-βρει έναν ψηλό πρώτη γραμμής. Ναι μεν θα έχει αποκομίσει κάποια λεφτά από την ρήτρα του «Μίλου» από τους Σπερς, από την άλλη όμως η λειψανδρία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι τέτοια, που δεν αφήνει πολλά περιθώρια, με τις επιλογές να είναι περιορισμένες. Όπως και να έχει λοιπόν, οι «ερυθρόλευκοι» εάν τον χάσουν θα μπλέξουν σε νέες περιπέτειες, κάτι που ο Σφαιρόπουλος δεν το θέλει προς θεού.

Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες από κάθε άποψη και τα πάντα σχετικά με τον προγραμματισμό της ομάδας θα ξεκαθαρίουν. Όπως καταλαβαίνεται δεν είναι μόνο ο γκαρντ το πρόβλημα…

ΥΓ.1 Ειλικρινά ο Ελληνας έχει ένα τεράστιο κακό. Η απαξίωση. Ειδικά από την στιγμή που ξεπρόβαλλαν τα social media, η κριτική δεν γίνεται με το… βαμβάκι, αλλά καταστροφικά. Να έχουμε και όρια κόσμε, κόσμιοι και με λογική…

ΥΓ2. Πέντε κινήσεις ήδη έχει κάνει ο Ολυμπιακός. Έχει ήδη ανέβει από αυτές το μπάτζετ. Δεν λέω ότι ξεπεράστηκε ο προυπολογισμός, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα συμβόλαια που διαφοροποιούνται και ανεβαίνουν. Όλα παίζουν ρόλο…

ΥΓ3. Ο Κιμ Τιλί (Τιγί, Τίλι, Τιλί-με… προφορά- και όπως θέλετε) είναι η μεταγραφή που θα κλείσει πάρα πολλά στόματα. Από τους αγαπημένους παίκτες μου, που όχι απλά θα ξελαμπικάρει τον Πρίντεζη, αλλά σε κάποια σχήματα θα δώσει βοήθειες και στο «5».

ΥΓ4. Αν είχε φάει αυτός τόσες… πόρτες, θα βλέπαμε κείμενα παντού. Τώρα «μόκο» έτσι; Κλασικά πράγματα…

ΥΓ5 Ιούλιο έχουμε ακόμα ρε. Καντε ένα μπανάκι και ηρεμήστε…

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 08/07/2017)

Διαβάστε επίσης

Χημεία, γκαρντ και οι 7 μεταγραφές!

Χημεία, γκαρντ και οι 7 μεταγραφές!

Ο Τόλης Λεούσης γράφει για τις εξελίξεις του μπασκετικού Ολυμπιακού και τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι «ερυθρόλευκοι» στο μέλλον.