Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κομπιούτερ και «σιδερένιος»

Κομπιούτερ και «σιδερένιος»
Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017 - 17:02

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Μόνο περίεργο δεν είναι που έχει φάει κόλλημα ο Χάσι με τον Ζιλέ. Μπορεί να είναι στα 33 του χρόνια αλλά πραγματικά ο Βέλγος είναι σούπερ περίπτωση. Κατ’ αρχάς να έχετε στο νου σας ότι πέρυσι με τη φανέλα της Ναντ έπαιξε και στα 38 ματς πρωταθλήματος βασικός και σε κανένα δεν έγινε αλλαγή. Πράγμα που δείχνει και την ποδοσφαιρική του ποιότητα αλλά και το γεγονός ότι το λέει η ψυχούλα του. Καθαρός από τραυματισμούς ο Βέλγος είναι, το ξαναλέω, σούπερ περίπτωση. Και όχι μόνο για τις φυσικές του αντοχές.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά καταλαβαίνει ότι είναι ένας πλήρης κεντρικός χαφ. Μπορεί να μπει και ως 6άρι στην 11άδα καθώς είναι παίκτης που ακούει τις οδηγίες του προπονητή, κάτι που ξέρει ο Χάσι από πρώτο χέρι δεδομένου ότι οι δύο τους συνεργάστηκαν στην Αντερλεχτ. Είναι παίκτης ομάδας, έχει εξαιρετικές τοποθετήσεις και καλή μεταβίβαση ενώ με μπόι στα 186 εκατοστά είναι πολύ καλός και στο ψηλό παιχνίδι, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Ανετα, βέβαια, τον ρίχνεις στο γήπεδο και ως 8άρι.

Εχει καλή μεταβίβαση, καλή διαγώνια μπαλιά, ενώ δεν διστάζει να σουτάρει αν βρεθεί σε καλή θέση εκτός περιοχής. Πέρα από το περυσινό 38 στα 38, έκανε ένα ακόμα 19 στα 19 στο μισό πρωτάθλημα που έπαιξε από την ώρα που πήρε μεταγραφή στη Ναντ από την Άντερλεχτ, ενώ και με τη Βέλγικη ομάδα είχε 19 συμμετοχές σε 21 παιχνίδια οι 17 90λεπτες (στις άλλες δύο έγινε αλλαγή στο 85’) πριν την κάνει για Γαλλία. Μιλάμε, δηλαδή, για έναν παίκτη που παίζει σαν να είναι βγαλμένος από κομπιούτερ κι έχει κορμί ρομπότ. Να τα έχουμε στο νου μας, λοιπόν, όλα αυτά για να καταλάβουμε για ποιο λόγο ο Χάσι έχει πάθει την πλάκα του και θέλει τον Βέλγο οπωσδήποτε στον Ολυμπιακό. Για όλα αυτά, βέβαια, τα στοιχεία δεν παραδίδεται και η Ναντ εύκολα. Αλλά πού θα πάει, θα λυγίσει…

Διαβάστε επίσης

Στο γήπεδο του Α.Σ Χάλκης ο Καραταΐδης

Στο γήπεδο του Α.Σ Χάλκης ο Καραταΐδης

Ο Διευθυντής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού συνομίλησε με τους μικρούς ποδοσφαιριστές Μικτών Ομάδων της Δωδεκανήσου και τους είπε μερικά από τα μυστικά του αθλήματος.

Όταν πίστεψαν τον Ταχτσίδη…

Όταν πίστεψαν τον Ταχτσίδη…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για τον διεθνή μέσο του Θρύλου και τη σχέση του με τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε στο παρελθόν.