Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γι’ αυτό είναι ο καλύτερος

Γι’ αυτό είναι ο καλύτερος
Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017 - 19:23

Η υπομονή και η ψυχραιμία είναι λέξεις άγνωστες στην πλειοψηφία των Ελλήνων και δυστυχώς αυτό ισχύει και γι’ αρκετούς οπαδούς του Ολυμπιακού. Μέχρι πριν λίγο καιρό είχαμε την… κλασσική γκρίνια της εποχής ότι «η διοίκηση δεν κάνει μεταγραφές», και όλα τα σχετικά. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι συνεργάτες του φρόντισαν από νωρίς να δώσουν στον προπονητή όλα τα εργαλεία που χρειαζόταν για να έχει την ομάδα έτοιμη για τα προκριματικά και να την οδηγήσει στους ομίλους. Φυσικά δεν πρέπει να περνάμε στην αντίπερα όχθη και να διαβάζουμε διθυράμβους και οι προσδοκίες να ξεφεύγουν από τα όρια.

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Ο Ολυμπιακός πήρε χθες και τον Οφόε. Έναν παίκτη που τον ήθελε ο Χάσι σαν… τρελός. Δεν ήταν απλή η μεταγραφή, αλλά με την επιμονή και τους σωστούς χειρισμούς που έγιναν οι «ερυθρόλευκοι» πρόσθεσαν τον MVP του πολωνικού πρωταθλήματος στο ρόστερ τους. Το γεγονός ότι μία τόσο δύσκολη υπόθεση είχε αίσιο τέλος δείχνει αν μη τι άλλο και τη στήριξη της διοίκησης προς το πρόσωπο του Μπέσνικ Χάσι. Ηδη στο Γκενκ ξεκίνησαν δουλειά οι Εμενίκε, Καρσελά, δύο ποιοτικές προσθήκες σε επίθεση και εξτρέμ.

Ολος ο μηχανισμός λειτουργεί προς τη σωστή κατεύθυνση και αυτή τη στιγμή ο Χάσι έχει στα χέρια του ένα μεγάλο μέρος των παικτών στους οποίους θα βασιστεί στα προκριματικά του Champions League. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και επειδή επίσης έγινε μεγάλη κουβέντα για την επιλογή του προπονητή καλό θα είναι να περιμένουμε όλοι να δούμε. Η ομάδα που παρουσίασε με τη Μαλίν μόνο χαμόγελα σκόρπισε και ο Χάσι φτιάχνει τον Ολυμπιακό για να τον έχει σε λιγότερο από είκοσι μέρες. Σας το είχαμε μεταφέρει και από την Αυστρία, ενώ και από την αρχή δεν πήγαμε με το ρεύμα που τον έστησε στον τοίχο. Είναι ένας κανονικός προπονητής που δουλεύει πολύ.

Είναι λάτρης της πειθαρχίας και αυτό που είδα στο φιλικό με τη Μαλίν αν μη τι άλλο μόνο θετικό μου φάνηκε. Μία ομάδα που έπαιξε με την μπάλα κάτω με επιθετικούς προσανατολισμούς, με αυτοματισμούς και με πειθαρχία μέσα στο γήπεδο. Ενας Ολυμπιακός κανονικός και όχι αυτό που βλέπαμε πέρσι. Όπως πρέπει να αφήσουμε τους ανθρώπους που δουλεύουν για τις μεταγραφές έτσι πρέπει να αφήσουμε και τον προπονητή να κάνει αυτό που έχει στο μυαλό του. Όταν το δείγμα που μας δείχνει είναι θετικό νομίζω ότι καλό θα είναι όλοι να βρεθούν δίπλα στην ομάδα και να την στηρίξουν ακόμα περισσότερο.

ΥΓ.: Οι λογιστές πρέπει να έχουν άδεια αυτή την εποχή, σωστά; Οταν επιστρέψουν από τα μπάνια τους να μας κάνουν μία ανάλυση των μεταγραφών περιμένουμε με αγωνία!

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 10/07/2017)

Διαβάστε επίσης

Χημεία, γκαρντ και οι 7 μεταγραφές!

Χημεία, γκαρντ και οι 7 μεταγραφές!

Ο Τόλης Λεούσης γράφει για τις εξελίξεις του μπασκετικού Ολυμπιακού και τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι «ερυθρόλευκοι» στο μέλλον.

Στο γήπεδο του Α.Σ Χάλκης ο Καραταΐδης

Στο γήπεδο του Α.Σ Χάλκης ο Καραταΐδης

Ο Διευθυντής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού συνομίλησε με τους μικρούς ποδοσφαιριστές Μικτών Ομάδων της Δωδεκανήσου και τους είπε μερικά από τα μυστικά του αθλήματος.