Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χημεία, γκαρντ και οι 7 μεταγραφές!

Χημεία, γκαρντ και οι 7 μεταγραφές!
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 - 11:31

Ας ξεκινήσω διαφορετικά από το συνηθισμένο. Και στον «ΓΑΥΡΟ» και στο gavros.gr γράφαμε εδώ καιρό πως στον Ολυμπιακό προτείνονται παίκτες για την θέση του σέντερ. Και αυτό δεν ήταν γιατί απαραίτητα φεύγει ο Μίλου, αλλά γιατί οι ίδιοι οι μάνατζερ γνωρίζουν την αγορά και «μαγειρεύουν πριν πεινάσουν». Κάτι που φάνηκε και στην περίπτωση του Κεμ Μπιρτς.

Ο Καναδός σέντερ το τελευταίο διάστημα είχε επισπεύσει τις διαδικασίες για να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό μέσω του ΝΒΑ. Πίεζε τους εκπροσώπους τους στις ΗΠΑ για να του βρουν ομάδα και πέταγε την… σκούφια του για παίξει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Να δοκιμάσει τις δυνάμεις του εκεί.

Το είχε πει την πρώτη μέρα που ήρθε στην Ελλάδα, στο αεροδρόμιο κι όλας. Να σας θυμίσω τα λεγόμενά του: «Πολλοί παίκτες που έχουν έρθει στον Ολυμπιακό, μπόρεσαν και βρέθηκαν σε ισχυρότερες ομάδες της Ευρωλίγκας αλλά και στο ΝΒΑ. Οποτε και εγώ αυτό θα ήθελα επίσης να πραγματοποιήσω».

Ο Ολυμπιακός αυτήν την περίοδο έχει ψηλά στην λίστα του τον Τζαμέλ Μακλίν. Αρέσει στον Σφαιρόπουλο, είναι ένας παίκτης που καλύπτει τα θέλω του και το κασέ του μπορεί να πέσει για να έρθει σε μία ομάδα που θα του ανανεώσει την εικόνα του, μετά το πέρασμα του από την Αρμάνι Μιλάνο του θεότρελου Ρέπεσα.

Παράλληλα, παραμένει πρώτος στόχος ο Ερικ Μακόλουμ για τον «άσο», αφού και ο Χίκμαν (έλα χάρηκες όταν το έμαθες, παραδέξου το) είπε το «ναι» στο έντονο πρέσινγκ της Μπάμπεργκ. Δύο στόχοι λοιπόν εφικτοί από την μία, αλλά δεν έχουν προχωρήσει τόσο καίρια για τον Ολυμπιακό. Υπάρχουν και άλλοι αθλητές στο Summer League που αρέσουν, αλλά ο πρώην παίκτης του στον Πανιώνιο, είναι τοπ στη λίστα.

Την ίδια ώρα, η αγωνία έχει βρει το σπίτι της στο ΣΕΦ. Ο λόγος είναι η περίπτωση του Νίκολα Μιλουτίνοφ. Δεν λέει κάτι πως ο Λοβέρν υπέγραψε στους Σπερς. Ειλικρινά δεν απομακρύνθηκε από το Σαν Αντόνιο ο Σέρβος σέντερ. Παραμένει στο μυαλό των «σπιρουνιών» και θεωρώ ότι στις επόμενες ημέρες, θα έχουμε εξελίξεις αρνητικές ή θετικές για τον «Μίλου».

Και πείτε λοιπόν ότι φύγει, που δεν το θέλει και κανείς. Πέρα από τα λεφτά που θα μπουν στα ταμεία του Ολυμπιακού για το opt out του, τι θα συμβεί; Οι «ερυθρόλευκοι» μοιραία θα κινηθούν για τον αντικαταστάτη του, άρα θα μιλάμε για εφτά νέους παίκτες στο ρόστερ της ομάδας! Στρέλνιεκς, Μπόγρης, Τιλί, γκαρντ, παίκτης στο 2-3, αντί Μπιρτς και αντί-Μίλου… Εφτά μεταγραφές!

Σκεφτείτε λοιπόν τι θα γίνει στην προετοιμασία της ομάδας σε συνδυασμό με τον ερχομό τόσων νέων προσώπων αλλά και των διεθνών. Βάσει δικής μου εκτίμησης θα λείψουν στο Ευρωμπάσκετ από 5 έως και 8 παίκτες του Ολυμπιακού. Οπότε το τεχνικό τιμ θα αναγκαστεί να ψάξει αθλητές που θα στελεχώσουν την προετοιμασία του, στην οποία θα ενσωματωθούν και οι ξένοι που επί των πλείστων οι… άγνωστοι από αυτούς θα είναι μη-διεθνείς. Αρα;

Το δυσκολότερο κομμάτι λοιπόν για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τους συνεργάτες του είναι πως οι νέοι θα «κολλήσουν» και στο παρκέ με τους παλιούς. Η ομοιογένεια είναι λοιπόν το εμπόδιο που θα τεθεί να αντιμετωπίσει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, γνωρίζοντας πως όποιοι και να έρθουν, οφείλουν απευθείας να μπουν στο κλίμα της ομάδας.

Η χημεία της ομάδας θα έχει θέμα όχι μόνο από τις αλλαγές των ξένων, αλλά και των παικτών που θα αγωνιστούν στο Ευρωμπάσκετ και θα ενσωματωθούν αργότερα στον Ολυμπιακό.

ΥΓ. Η προετοιμασία θα λάβει χώρα αρχικά με αρκετούς βοηθητικούς και παιδιά από τις Ακαδημίες. Μόνο τα παιδιά αυτα θα είναι κερδισμένα από αυτήν την αλλαγή.

ΥΓ2. Η αγορά συρρικνώνεται διαρκώς γιατί παραμονεύει το ΝΒΑ για τους ποιοτικούς παίκτες και η Κίνα πληρώνει υπεραξίες για τους υπόλοιπους.

ΥΓ3. Διακρίνω πάρα πολύ γκρίνια. Από τους μεν και τους δεν. Απλά πλέον δεν μπορεί κανείς να αποδεχτεί πως οι νόμοι της αγοράς δεν είναι όπως παλιά. Δεν γίνεται να σκας έναν σκασμό λεφτά. Πρέπει να προσέξεις και αν είναι να κοιτάξεις από το ράφι που φτάνει το χέρι σου…

Διαβάστε επίσης

Γι’ αυτό είναι ο καλύτερος

Γι’ αυτό είναι ο καλύτερος

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού και επισημαίνει ότι ο Χάσι πλέον έχει στα χέρια του ένα μεγάλο μέρος των παικτών στους οποίους θα βασιστεί στα προκριματικά του Champions League