Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ετσι έκλεψε την καρδιά του Χάσι ο Οφόε

Ετσι έκλεψε την καρδιά του Χάσι ο Οφόε
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 - 22:26

Σε εκείνη τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Μπέσνικ Χάσι στην Αυστρία μας είχε μιλήσει ανοιχτά για τον νούμερο ένα μεταγραφικό του στόχο. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Οτζίτζα Οφόε. «Τον θέλω 100%», είχε πει τότε ο 45χρονος προπονητής. Είχε κάνει εντύπωση η άνεση με την οποία μίλησε για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Δεν συνηθίζεται οι προπονητές να βγαίνουν και να παραδέχονται πως θέλουν έναν παίκτη. Μάλιστα είχε μιλήσει πολύ θερμά γι’ αυτόν και για όσα μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο, ενώ είχε σταθεί και στη λεπτομέρεια ότι μπορεί να συνεργαστεί πολύ καλά με τον Κώστα Φορτούνη.

Εγινε μεγάλη… μάχη για να έρθει ο Οφόε στον Ολυμπιακό και μάλιστα σε κάποια στιγμή φάνηκε να τον κλέβει η Κράσνονταρ. Η ιστορία είναι γνωστή από ‘κει και πέρα. Θα σταθούμε, όμως, λίγο παραπάνω στο πως ο Οφόε έχει κλέψει την καρδιά του Μπέσνικ Χάσι και πως ο προπονητής μίλησε ανοιχτά γι’ αυτόν. Ηταν σαν να λέμε ότι «έβαλε το χέρι του στη φωτιά». Σαν να εγγυήθηκε ότι αυτός ο παίκτης θα έρθει στον Πειραιά και θα αλλάξει την ομάδα. Πολλούς τους έχει προβληματίσει το γεγονός πως πέρσι στη Λέγκια έπαιζε στο 4-2-3-1 πίσω από τον επιθετικό. Αγωνιζόταν δηλαδή εκεί που παίζει ο Φορτούνης στον Ολυμπιακό. Δικαιολογημένα γεννήθηκε και το ερώτημα «πως θα χωρέσει με τον Κώστα;».

Γυρίζοντας κανείς τα χρόνια πιο πίσω και πηγαίνοντας στη σεζόν 2013-2014 όταν και ο Οφόε έπαιξε στην Κλαμπ Μπριζ θα διαπιστώσει ότι ήταν το «οχτάρι» που μας έχει περιγράψει ο Χάσι. Επαιζε ένα… κλικ μπροστά από το «εξάρι». Για να το βάλετε στο μυαλό σας ήταν ένα… βήμα μπροστά από τον Ρομαό, ο οποίος θα παίζει πιο κοντά στα στόπερ. Βέβαια, το σύστημα της Κλαμπ Μπριζ ήταν κάτι σαν 4-3-3 και όχι 4-2-3-1 με τον Οφόε να κινείται λίγο μπροστά και αριστερά και τον «δεκάρι» της να παίζει λίγο μπροστά και δεξιά από το αμυντικό χαφ.

Εχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα τους βάλει ο Χάσι, αλλά το βέβαιο είναι ότι εκείνος το έχει ήδη στο μυαλό του το σχήμα που θα παρατάξει. Κατά τα άλλα είναι ένας τρομερός τεχνίτης, την… κολλάει την μπάλα, παίζει κάθετο ποδόσφαιρο και έχει το σουτ έξω από την περιοχή. Με αυτόν στην ενδεκάδα ο Φορτούνης θα κινείται σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο κοντά στην περιοχή και θα μπορεί με μεγαλύτερη ευκολία να πατήσει στο… κουτί. Αυτή είναι και η πρόθεση του Χάσι. Θέλει να πάρει γκολ από τον Κώστα, γιατί πέρσι έλειψε αυτό από την ομάδα.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 12/07/2017)

Διαβάστε επίσης

Η αγωνιστική διαφορά με πέρσι

Η αγωνιστική διαφορά με πέρσι

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει ότι ο Μπέσνικ Χάσι φτιάχνει μια επιθετική ομάδα που θα πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Χημεία, γκαρντ και οι 7 μεταγραφές!

Χημεία, γκαρντ και οι 7 μεταγραφές!

Ο Τόλης Λεούσης γράφει για τις εξελίξεις του μπασκετικού Ολυμπιακού και τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι «ερυθρόλευκοι» στο μέλλον.