Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η αγωνιστική διαφορά με πέρσι

Η αγωνιστική διαφορά με πέρσι
Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017 - 17:14

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το φιλικό παιχνίδι με την Αλκμααρ δεν είχε τηλεοπτική κάλυψη και δεν μπορέσαμε να το παρακολουθήσουμε. Μία γεύση την πήραμε από τα στιγμιότυπα που έδωσε το OlympiacosTV και απ’ όσα καταφέραμε να αλιεύσουμε. Εκείνο που κρατάμε ήταν ότι είδαμε ξανά μία ομάδα που ήταν πολύ καλή και η οποία πίεζε ψηλά. Είχε κυριαρχικό ρόλο μέσα στο γήπεδο και δημιούργησε αρκετές καλές φάσεις. Θα μπορούσε το σκορ να είναι και μεγαλύτερο για τον Ολυμπιακό. Το πρώτο γκολ του Μπεν μάλιστα προέρχεται και αυτό από πίεση που άσκησε η ομάδα ψηλά. Ξεχώρισε φυσικά η παρουσία του Οφόε ενός παίκτη που μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο, είχε μία ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι.

Μετά από πέντε συνολικά φιλικά κι ενώ μένουν ακόμα δύο πριν την έναρξη των επίσημων αγώνων σίγουρα κάποια συμπεράσματα έχουν βγει για το στυλ του νέου Ολυμπιακού. Σίγουρα οι Πειραιώτες θα αλλάξουν μετά τις προσθήκες που έχουν γίνει, όμως, τα «θέλω» και η φιλοσοφία του Μπέσνικ Χάσι έχουν περάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ομάδα. Ο 45χρονος προπονητής φτιάχνει μία ομάδα που θα κυριαρχεί και με αυτό το σκεπτικό θα πάει στα προκριματικά. Δεν χτίζει σύνολο που θα πάει να παίξει κλεφτοπόλεμο στα ματς που θα γίνουν σε λίγες ημέρες.

Ο Ολυμπιακός θα έχει επιθετική φιλοσοφία και θα πάει με αυτοπεποίθηση. Κάνοντας μοιραία μία σύγκριση με την περσινή αντίστοιχη σεζόν ο Βίκτορ μπορεί μέσα του να πίστευε ότι σίγουρα θα προκριθεί, αλλά την ομάδα την έφτιαξε φοβισμένος. Μπλέχτηκε και χάθηκε στα συστήματα. Δημιουργούσε ένα σύνολο, το οποίο είχε αμυντικούς προσανατολισμούς και έδειχνε αναποφάσιστος. Ο Χάσι είναι ξεκάθαρος στον τρόπο με τον οποίο θέλει να παίζει ο Ολυμπιακός από την πρώτη στιγμή. Είναι γεγονός ότι με την ποιότητα που έχει αν βγουν στο γήπεδο όσα ζητάει όλα θα πάνε καλά. Τουλάχιστον αυτή τη στιγμή βλέπουμε έναν προπονητή να δουλεύει χωρίς φόβο και να φτιάχνει μία ομάδα που θα πάει να παίξει μπάλα. Θα έχει την φρεσκάδα του ο Ολυμπιακός και αυτό φαίνεται στα φιλικά ματς. Ηδη οι ποδοσφαιριστές του είναι σε πολύ καλή κατάσταση για τα δεδομένα της εποχής.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 14/07/2017)

Διαβάστε επίσης