Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αφήστε τα συγχαρίκια και βάλτε τους να παίξουν

Αφήστε τα συγχαρίκια και βάλτε τους να παίξουν
Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017 - 11:26

Με συγχωρείτε δεν θα πάω με το ρεύμα. Τεράστιο μπράβο στα παιδιά του Ηλία Παπαθεοδώρου που παρότι είχαν λιγότερο ταλέντο και τρανταχτές απουσίες, σήκωσαν για άλλη μία φορά τη σημαία ψηλά και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στην Κρήτη. Με την ψυχή τους, την μαγκιά τους και τα… κάκαλα τους.

Από την άλλη τι να το κάνουν και αυτό. Ποιος τους σέβεται; Σίγουρα όχι ο ελληνικός αθλητισμός που θα τα… ξεζουμίσει για μερικές ημέρες (τα μπράβο και τα πήγαινε-έλα από βράβευση σε βράβευση δεν θα έχουν τελειωμό) και μετά θα τα ξεχάσει στην άκρη ενός κακοδιατηρημένου πάγκου.

Για να εξηγούμαι. Πόσες από τις ομάδες της Α1, εχουν ανοιχτές αγκάλες για αυτά τα παιδιά; Πέρα του Ολυμπιακού που έχει αποδείξει περίτρανα πως στηρίζεται στο 100% από τα ελληνόπουλα, ποιοι είναι πλέον που αρκούνται στον κορμό τους και δίνουν ευκαιρίες; Βάζοντας τον Μάντζαρη, τον Παπανικολάου, τον Σλούκα, τον Αγραβάνη, τον Παπαπέτρου, τον Κατσίβελη και άλλους πολλούς να έχουν ρόλο στα 21 τους και κάτω. Και αυτό θα έχει και συνέχεια..

Ο Παναθηναϊκός το έκανε στο παρελθόν και τώρα προσπαθεί να βρει τα πατήματά του, την ώρα βέβαια που τα… κλειδιά τα έχει δώσει στους ξένους του. Ας είναι αυτός λοιπόν το δεύτερο παράδειγμα.

Μην πούμε για τους υπόλοιπους. Θα το χάσουμε…

Εχω γίνει έξαλλος από την τρελή απαίτηση των 7 ξένων της ΑΕΚ (και άλλων υποστηρικτών που… λάκισαν στην ιδέα του μετέπειτα λιθοβολισμού) που τέθηκε στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ. Της ΑΕΚ που πραγματικά έχει μαζέψει μία σούπερ φουρνιά ταλαντούχων αθλητών. Γιατί να έχει εφτά ξένους λοιπόν και ας παίζουν οι 6 ανά ματς; Για να πάει καλά στο Champions League της FIBA; Γελοία πράγματα..

Και πείτε ότι πέρναγε. Δηλαδή οι μικρομεσαίες ομάδες της Α1 θα έφταναν το ρόστερ τους στους εφτά ξένους; Ποιος ο λόγος; Για να σώσουν γρήγορα την κατηγορία και ουσιαστικά είτε να τους φεσώσουν είτε να τους κάνουν διακοπή συμβολαίου για να παίξουν σε προηγμένα πρωταθλήματα;

Το ίδιο θα έγραφα αν το πρότεινε ο Ολυμπιακός αυτό. Είμαι κάθετος στο 100%. Προσωπική μου άποψη είναι ότι και οι 6 είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ για την Α1. Συγνώμη, αλλά θα δώσω ένα παράδειγμα χωρίς να υποβαθμίζω την ομαδα.

Ο Αρης έχοντας τον Χρηστίδη στο ρόστερ του, γιατί να πάρει δύο αμφιβόλου ποιότητας ξένους και να μην δώσει χρόνο στον μικρό να ψηθεί; Πως θα μάθει και πως θα γίνει παίκτης; Το ίδιο και ο Τάταρης, το ίδιο και ο Φλιώνης. Αφού ο Αρης των οικονομικών προβλημάτων την σεζόν που πέρασε, θέλει να είναι ανταγωνιστικός, ας στηριχτεί στα παιδιά που καταλαβαίνουν την ιστορία του. Και όχι έξι, το πολύ 4 ξένους να έχει. Και ο ΠΑΟΚ σε αυτόν τον δρόμο οφείλει να προχωρήσει. Αν και με τον προπονητή που θα έχει φέτος είμαι σίγουρος πως θα γίνει αυτό.

Για τις ομάδες τις Α1 με το κάπως παραπάνω μπάτζετ. Μπορουν λοιπόν να διαθέσουν μέχρι και 400 χιλιάρικα (υποθετικό το ποσό) για 6 ξένους; Ας τα δώσουν σε τέσσερις για να είναι ποιοτικοί. Να μπουν και να κάνουν διαφορά και όχι να τρώνε χρόνο σε παιδιά με ταλέντο που απλά έχουν ανάγκη λεπτά συμμετοχής για να μάθουν το μπάσκετ. Γιατί καλή η προπόνηση, αλλά αν δεν ακονιστεί το μυαλό σε καταστάσεις αγώνα, τότε το ταλέντο πάει περίπατο και στα 23 θα παραμένει ταλέντο ο αθλητής.

Το απέδειξε ο Σούλης Μαρκόπουλος αυτό, που έριξε στα βαθιά τον Κόνιαρη και ο Ελληνας γκαρντ μας γοήτεψε όλους φέτος στην Α1 και πάνω από όλα έδειξε πως το μέλλον του ανήκει και στην Κρήτη. Ακόμα και ο Ολυμπιακός που έδωσε δανεικό τον Μουράτο στο Ψυχικό και ήταν ο ηγέτης της ομάδας της Α2. Και ας μην τον κράτησε, τον προετοίμασε και τώρα θα βρεθεί σίγουρα σε ρόστερ του πρωταθλήματος (τον θέλει ο ΠΑΟΚ).

Το Ρέθυμνο, ο Κολοσσός, το Λαύριο, ο Προμηθέας, τα Τρίκαλα, ο Κόροιβος, η Κύμη, ο Φάρος και ο Πανιώνιος, γιατί να περιστοιχίζονται από… μισθοφόρους στα ρόστερ του και όχι από αθλητές που μπορούν να εξελιχθούν και να είναι ωφέλιμοι στο ελληνικό μπάσκετ;

Συγνώμη αλήθεια, αλλά δεν θα πάρω. Μισώ την υποκρισία και νιώθω ότι το ίδιο το πρωτάθλημα πλέον απαξιεί το προϊόν του. Ας θέσει κανονισμούς για υποχρεωτική συμμετοχή αθλητών κάποιας ηλικίας. Να παίζουν λιγότεροι ξένοι, να είναι πιο θελκτικό στο κοινό και να προωθήσει όλα τα παιδιά που έχουν ταλέντο, αλλά το βλέπουν να χαραμίζεται. Πως θα γεμίσουν τα γήπεδα μωρέ; Να δουλέψουμε αυτά τα παιδιά και να δούμε την αλήθεια κατάφατσα. Μόνο έτσι θα βελτιωθούμε. Γιατί τώρα καλούνται να γίνουν άντρες. Και θα γίνουν μόνο αν τους δοθεί η ευκαιρία και η εμπιστοσύνη ακόμα και να στραπατσαριστούν και να υποπέσουν σε λάθη.

Το έγραψα αυτό στο twitter και το πιστεύω ακράδαντα. Τέρμα τα συγχαρίκια τώρα. Δώστε στα παλικάρια αυτά ρόλους και βάλτε τους να παίξουν μπάσκετ… Αλλιώς όλο αυτό θα πάει στράφι…

Διαβάστε επίσης

Ούτε με τα κοράκια

Ούτε με τα κοράκια

Στο 69' ο Μίλιτς πήρε δεύτερη κίτρινη με «ανακάλυψη» του διαιτητή. Γράφει ο Μπάμπης Χριστόγλου

Εσφιξε τα λουριά ο Χάσι

Εσφιξε τα λουριά ο Χάσι

Σε ρυθμούς Ριέκα όλοι στο Ρέντη- Eτοιμάζονται για δύο μεγάλες… μάχες. Γράφει ο Γιώργος Στασινόπουλος