Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο εντυπωσιασμός του Φέλερ και το... πάνω ράφι του Ρέτσου

Ο εντυπωσιασμός του Φέλερ και το... πάνω ράφι του Ρέτσου
Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017 - 11:25

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΩΤΣΗΣ

Η είδηση που είχατε διαβάσει (και στον «ΓΑΥΡΟ) για την προ 10ημέρου παρουσία του Ρούντι Φέλερ στην Ελλάδα, μόνο «ράδιο αρβύλα» δεν ήταν. Οσο κι αν οι... εμπλεκόμενοι (ο Γερμανός και οι... συνοδοί του) προσπάθησαν να ρίξουν τους τόνους, ο αθλητικός διευθυντής (και υπεύθυνος μεταγραφών) της Μπάγερ Λεβερκούζεν ήρθε στη χώρα μας με σκοπό να μάθει τι ακριβώς ισχύει για τον Παναγιώτη Ρέτσο και τον Κώστα Φορτούνη.

Ο γερμανικός σύλλογος δεν κρύβει ότι ενδιαφέρεται και για τους δύο και κυρίως για τον 18χρονο στόπερ. Κάτι απολύτως λογικό, βεβαίως. Ολοι ασχολούνται μαζί του. Ακόμη και ομάδες πιο «λαμπερές» από τους Γερμανούς. Ωστόσο, οι «ασπιρίνες» δεν παρατούν εύκολα περιπτώσεις παικτών με τέτοιο συνδυασμό ηλικίας, ποιότητας, προσωπικότητας και προοπτικής.

Είναι γεγονός πως μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι, η Λεβερκούζεν -και προσωπικά ο Φέλερ- εντυπωσιάστηκε ακόμη περισσότερο από τον Ρέτσο. Και δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι αυτό βελτίωσε ακόμη περισσότερο την πολύ καλή άποψη που υπήρχε για την αξία του «μικρού». Και παράλληλα τις πιθανότητες ο γερμανικός σύλλογος να βάλει στο τραπέζι μία πολύ σημαντική προσφορά. Κάτι, όμως, που δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής (με νούμερα).

Πάντως, επαναλαμβάνουμε ότι ο Ολυμπιακός δεν θα ενδώσει εύκολα στην παραχώρηση του μεγαλύτερου περιουσιακού του στοιχείου. Οπως δεν ενέδωσε στη σπουδαία προσφορά της Γκλάντμπαχ. Διότι το ζητούμενο δεν είναι να δοθεί ο Ρέτσος και να γεμίσουν τα ταμεία. Αυτό είναι το εύκολο αυτήν τη στιγμή. Το ζητούμενο είναι να πάει (εάν και όποτε φύγει) σε ομάδα από το πάνω ράφι. Σε ομάδες του τοπ 10 της Ευρώπης. Διότι έχει τα προσόντα και την ποιότητα να σταθεί και να «διαφημίσει» και τον Ολυμπιακό.

«Από αυτόν ξεκινάει η 11άδα του Ολυμπιακού»

Ολα τα παραπάνω συγκαταλέγονται στη σφαίρα του «εάν και εφόσον». Η απτή πραγματικότητα είναι μία: Ο Ρέτσος συνεχίζει να φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και όσο αυτό συμβαίνει, θα αποτελεί το σημείο αναφοράς της άμυνας. Εξάλλου, αυτό είναι ήδη αποφασισμένο και εκπεφρασμένο από τον Μπέσνικ Χάσι: Από τον 18χρονο στόπερ ξεκινάει ο καταρτισμός της αμυντικής διάταξης. Και όχι άδικα ή χαριστικά, βεβαίως. Η παρουσία του Ρέτσου στην οπισθοφυλακή του Ολυμπιακού είναι άκρως ευεργετική. Η ικανότητά του να οργανώνει, να πασάρει σωστά, να βγαίνει πρώτος στην μπάλα, να διαβάζει τις φάσεις, είναι στοιχεία παράταιρα με την ηλικία του και τις εμπειρίες του. Αυτό βλέπουν και οι ξένοι «κατάσκοποι». Γι’ αυτό έχουν ξετρελαθεί μαζί του. Ας περιμένουν...

-Ποιον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού εξέτασε σοβαρά η Ατλέτικο Μαδρίτης (και δεν ήταν ο Ρέτσος); Εγινε και ερώτηση στον Θρύλο...

-Ορισμένοι... ανησυχούν και αναρωτιούνται για το μέλλον του Στέφανου Καπίνο. Καθώς σε διάφορες ποδοσφαιρικές ιστοσελίδες του εξωτερικού γράφεται πως το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο του 2018. Ποια είναι η αλήθεια; Ο Καπίνο δεσμεύεται με τον Θρύλο έως τις 30/06/2019. Οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας...

ΤΟ ΜΥΑΛΟ

ΤΟΥ ΟΜΑΡ...

Πριν από ενάμιση χρόνο ο Ομάρ Ελαμπντελαουί είδε όλη την καριέρα του να περνάει μπροστά από τα μάτια του. Ο τρομακτικός τραυματισμός που είχε στον αστράγαλο τον σημάδεψε και επηρέασε το μυαλό του. Στο Ρέντη γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες του Νορβηγού όταν αντιμετωπίζει κάποιον τραυματισμό και παράλληλα τον βοηθούν να βγάλει από το μυαλό τις αρνητικές σκέψεις. Αλλά και τις φοβίες που πάντοτε προκαλούν τέτοια χτυπήματα.

-Δύο θέματα με ελληνικό ενδιαφέρον στην κορυφή της εβδομαδιαίας ανασκόπησης της FIFA! Πρώτο το... ιστορικής σημασίας 2-0 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Καθώς μετά από 43 σερί ματς ο Ακινφέεφ δεν δέχτηκε γκολ σε οποιαδήποτε φάση του Champions League. -Δεύτερο θέμα; Το «διπλό» του Ολυμπιακού στην Παρτιζάν, η οποία μετρούσε 40 ματς αήττητη στην έδρας της! Και ειδική αναφορά στον Μπεν, βεβαίως...

-Ο Ζιλέ αρέσει πολύ στον Χάσι. Τον θέλει, τον πιστεύει και δεν το έχει κρύψει. Αλλά εάν είχε τη δυνατότητα να διαλέξει έναν ποδοσφαιριστή για τη μεσαία γραμμή της ομάδας του, τότε αυτός θα ήταν (δίχως δεύτερη σκέψη) ο Ντεφούρ. Η συζήτηση για απόκτηση του 29χρονου διεθνούς Βέλγου, βεβαίως, δεν είναι απλή. Καθώς πρόκειται για παίκτη που πριν από 12 μήνες αγοράστηκε 12 εκατ. ευρώ από την Μπέρνλι.

ΤΟ... ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ Ο ΡΑΜΑΝΤΑΝΙ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει τα γενέθλιά του αύριο και όπως σχεδόν κάθε καλοκαίρι θα τα περάσει στη Μύκονο, μαζί με την οικογένειά του, φίλους του και ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος. Κατά μία πληροφορία, μάλιστα, στο «Νησί των Ανέμων» θα βρεθεί και ο διάσημος ατζέντης Φάλι Ραμαντάνι. Ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον ισχυρό άνδρα των Πειραιωτών και παράλληλα είναι ατζέντης του Μπέσνικ Χάσι, αλλά και αρκετών παικτών που αγωνίζονται στον Θρύλο. Οπως πάντα, ο Ολυμπιακός είναι σε πρώτο πλάνο για τον Μαρινάκη. Και αν μη τι άλλο φέτος έχει τηρήσει στο ακέραιο τις υποσχέσεις του.

Η «ΠΙΕΣΗ»

ΣΕ ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ

Στον Ολυμπιακό έχουν επενδύσει πολλά στον Γιάγκος Βούκοβιτς. Οχι μόνο σε επίπεδο οικονομικό, αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με τη συνολική εικόνα της άμυνας. Ο Σέρβος αριστεροπόδαρος στόπερ προορίζεται για βασικός μαζί με τον Ρέτσο και καλείται άμεσα να δείξει ότι μπορεί να κουβαλήσει αυτή την ευθύνη. Οση εμπειρία κι αν κουβαλάει στα 29 του χρόνια, ωστόσο, είναι σαφές ότι θα χρειαστεί χρόνο έως ότου δείξει τι μπορεί να κάνει. Αλλά παράλληλα ο χρόνος πιέζει για τις υποχρεώσεις του συλλόγου.

-Ο Χάσι θέλει πολύ να έχει ετοιμοπόλεμο τον Φορτούνη για το δεύτερο παιχνίδι με την Παρτιζάν. Και γιατί θεωρεί ότι με αυτόν στο γήπεδο ο Ολυμπιακός είναι «άλλη ομάδα», αλλά και επειδή θέλει να δοκιμάσει πράγματα και για τον επόμενο γύρο...

-Ο Χρβόγε Μίλιτς ενσωματώθηκε ήδη στις προπονήσεις του Ολυμπιακού και όλα δείχνουν ότι θα βοηθήσει πολύ. Ο Χάσι έχει υπόψη του πώς θα τον χρησιμοποιήσει.

-Καλό θα είναι κάποιοι που έχουν εύκολα τα υποτιμητικά (έστω και εν είδει πλάκας) σχόλια για παίκτες, να είναι πιο προσεκτικοί. Διότι η θέση τους επιτάσσει σοβαρότητα.

-Με τα καλύτερα λόγια μιλάει ο Νίκολα Λεάλι για τον Ολυμπιακό και την ελληνική εμπειρία του. Και το κάνει δημόσια, μιλώντας με σεβασμό και θαυμασμό. Πράγμα σημαντικό για τη συνολική εικόνα του συλλόγου.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 29/07/2017)

Διαβάστε επίσης

Εσφιξε τα λουριά ο Χάσι

Εσφιξε τα λουριά ο Χάσι

Σε ρυθμούς Ριέκα όλοι στο Ρέντη- Eτοιμάζονται για δύο μεγάλες… μάχες. Γράφει ο Γιώργος Στασινόπουλος