Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η δουλειά των υποδομών!

Η δουλειά των υποδομών!
Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017 - 17:48

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Στο ματς της περασμένης Τρίτης στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός έπαιζε κατά ένα μεγάλο ποσοστό την ευρωπαϊκή του ύπαρξη. Σε αυτό το παιχνίδι, λοιπόν, παρατάχθηκε μία ενδεκάδα που είχε νέα μεταγραφικά αποκτήματα, τα οποία έδωσαν το κάτι παραπάνω, αλλά και παίκτες από τα τμήματα υποδομής. Συγκεκριμένα κεντρικός αμυντικός έπαιξε ο Παναγιώτης Ρέτσος, ένα παιδί που η αξία του έχει ανέβει αρκετά και όχι άδικα. Μάλιστα προερχόταν από τραυματισμό και ο Χάσι τον περίμενε πώς και πώς. Ο μικρός έκανε τα πάντα για να παίξει σε αυτό το παιχνίδι. Αν και είχε μείνει για ένα διάστημα εκτός προπονήσεων, δεν υπήρχε περίπτωση να μην έδινε το «παρών».

Στα χαφ αγωνίστηκε ο Μανώλης Σιώπης, ο οποίος ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στο Ρέντη. Εφυγε τέσσερα χρόνια από την ομάδα, αλλά τώρα στην επιστροφή του έχει έρθει πιο ώριμος από ποτέ για να προσφέρει. Ο 23χρονος χαφ έπαιξε με ένεση, αφού δύο ημέρες πριν από το παιχνίδι είχε τραυματιστεί. Εσφιξε τα δόντια και έπαιξε και τώρα δίνει μάχη να προλάβει τη ρεβάνς. Στην ενδεκάδα που είχε επιλέξει ο Χάσι υπήρχε και ο Φορτούνης, τρίτος παίκτης από την Ακαδημία του Ολυμπιακού. Ο Θεσσαλός χαφ είχε γαστρεντερίτιδα, γνώριζε ότι δύσκολα θα προλάβει, αλλά βγήκε να δοκιμάσει στο ζέσταμα.

Μπορεί όλα αυτά να πέρασαν στα… ψιλά, αλλά η ομάδα είχε στην αρχική της ενδεκάδα τρία παιδιά από την Ακαδημία της. Οι δύο από αυτούς αγωνίστηκαν κανονικά και σημαίνει πολλά αυτό για τον σύλλογο και το μέλλον του. Δείχνει πολλά, όμως, και η αυταπάρνηση που έβγαλαν και οι τρεις γι’ αυτό το παιχνίδι. Αισθάνονται αλλιώς την ομάδα παίκτες που προέρχονται από τα σπλάχνα της, αλλά είναι σημαντικό όταν αυτοί συνδυάζουν την ψυχή με το ταλέντο. Επιβεβαιώνεται, πάντως, η καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου απ’ όλους τους ανθρώπους, όταν έφτασε στο σημείο η ομάδα να παίξει με δύο δικά της παιδιά σε ένα τόσο σημαντικό ματς.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 30/07/2017)

Διαβάστε επίσης

Μάσα και μη μιλάς, Βασιλάκη

Μάσα και μη μιλάς, Βασιλάκη

Τα περισσότερα τμήματα πέφτουν κατηγορία γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα παράβολα συμμετοχής. Αυτό είναι κατάντια, κύριε Βασίλη Κωνσταντίνου. Γράφει ο Μπάμπης Χριστόγλου