Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Απέκτησε ξανά ποδοσφαιρικό τσαμπουκά

Απέκτησε ξανά ποδοσφαιρικό τσαμπουκά
Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017 - 17:55

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η διαφορά ποιότητας και δυναμικότητας του Ολυμπιακού με την Παρτιζάν ήταν εμφανέστατη. Αρκεί, όμως, μόνο η ποιότητα για να έρθει μία νίκη που επί της ουσίας κλείδωσε την πρόκριση; Σαφώς και όχι. Αυτό άλλωστε έχει αποδειχτεί πολλές φορές στο παρελθόν στο ποδόσφαιρο. Χρειάζονται και άλλα στοιχεία μέσα στο παιχνίδι μίας ομάδας προκειμένου να πάρει νίκες και προκρίσεις. Ειδικά σε ένα ματς όπως αυτό του Βελιγραδίου, που διεξήχθη σε δύσκολες συνθήκες και με παίκτες να δέχονται αντικείμενα, πρέπει να έχεις κι άλλα στοιχεία. Πρέπει να έχει τσαμπουκά ο Ολυμπιακός, να έχει παίκτες που το λέει η καρδούλα τους.

Και όταν λέμε τσαμπουκά, το εννοούμε φυσικά με την καλή έννοια, την ποδοσφαιρική. Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια ήταν σοφτ. Είχε παίκτες που θα πρόσεχαν τα πόδια τους, δεν θα έμπαιναν δυνατά σε φάσεις και… μασούσαν σε έδρες όπως αυτή της Παρτιζάν. Η ομάδα απέκτησε ξανά τον ποδοσφαιρικό της τσαμπουκά και αυτό είναι ένα στοιχείο που σχολιάστηκε από τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά. Ο Ρομαό, για παράδειγμα, είναι ο ορισμός του ποδοσφαιριστή που γυαλίζει το μάτι του και δεν θα μασήσει. Εδινε την εντύπωση πως θα έβαζε τα στήθη του μπροστά για τους συμπαίκτες του. «Τρελάθηκε», άλλωστε, όταν είδε τον Κούτρη να πέφτει στο έδαφος από γυάλινο μπουκάλι.

Ο Οτζίτζα σε κάποια στιγμή περικυκλώθηκε από ποδοσφαιριστές της Παρτιζάν, αλλά οι συμπαίκτες του έτρεξαν αμέσως από πάνω του. Γενικά υπάρχει ένας ποδοσφαιρικός τσαμπουκάς και εκτός από αυτό, σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν δυνατά στην μπάλα. Εβαλαν δυνατά τα πόδια τους στις κόντρες, δεν φοβήθηκαν και είχαν πάθος. Οσο ταλέντο κι αν έχει μία ομάδα, πρέπει να έχει τσαμπουκά, κάτι που έλειπε πολύ από τον Ολυμπιακό τα προηγούμενα χρόνια. Φυσικά όλο αυτό πάντα στο αθλητικό πλαίσιο και χωρίς να ξεφύγει η κατάσταση, που θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα. Ειδικά πάντως σε αυτή την άχαρη διαδικασία των προκριματικών χρειάζεται το θράσος και ο τσαμπουκάς. Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός αυτήν τη στιγμή δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο όσον αφορά στη γενικότερη εικόνα του. Μία ομάδα με αγωνιστικό πλάνο στο γήπεδο, η οποία μόνο καλύτερη θα γίνεται όσο περνάει ο χρόνος και «δένουν» ακόμα περισσότερο και οι παίκτες.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 31/07/2017)

Διαβάστε επίσης

Μάσα και μη μιλάς, Βασιλάκη

Μάσα και μη μιλάς, Βασιλάκη

Τα περισσότερα τμήματα πέφτουν κατηγορία γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα παράβολα συμμετοχής. Αυτό είναι κατάντια, κύριε Βασίλη Κωνσταντίνου. Γράφει ο Μπάμπης Χριστόγλου