Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ενας βολικός τέταρτος…

Ενας βολικός τέταρτος…
Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017 - 16:26

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Και τώρα που έγινε η δουλειά με την πρόκριση στην Κροατία μας δίνει ο Ολυμπιακός την ευκαιρία να ασχοληθούμε με δύο λατρεμένα μας σπορ: τις μεταγραφές και το καφενείο για την κλήρωση. Γιατί μόνο κουβέντα μπορείς να κάνεις για το τι θα βγάλει η κληρωτίδα απόψε το απογευματάκι. Εκτός και αν πιστεύεις κι εσύ στα κρύα και τα ζεστά μπαλάκια οπότε το πράγμα αλλάζει.

Εγώ που δεν ξέρω τι θερμοκρασία έχουν τα μπαλάκια πάω στο παρασύνθημα. Και λέω ότι πρέπει το πράγμα να το πάρουμε ανάποδα. Μιλώντας για την κλήρωση σήμερα πριν ασχοληθούμε με τις μεταγραφές από αύριο λέω ότι αυτό που θα πρέπει να έχουμε στο νου μας είναι πώς θα πετύχουμε έναν αντίπαλο στα μέτρα μας και παρακάτω από το τέταρτο γκρουπ. Και δόξα να έχει η άγια ΟΥΕΦΑ έχει από δαύτους: και η Μάριμπορ και η Καραμπάγκ ή η Κοπεγχάγη και η Στεάουα αν πέρασε από τη Σπόρτινγκ. Ακόμα και η Σέλτικ εύκολα ή δύσκολα θα λυγίσει. Δεν λέω για ΑΠΟΕΛ γιατί δεν είναι καλό να μπλέκουμε μεταξύ μας.

Από εκεί και πέρα, και μετά την απόφαση της ΟΥΕΦΑ πέρυσι να βάζει επικεφαλής ομίλων τους πρωταθλητές των 8 πρώτων χωρών στη βαθμολογία το 2ο γκρουπ δυναμικότητας έγινε χειρότερο από το πρώτο. Αλλά μην ακούω σαχλαμάρες. Κατ’ αρχάς κανείς δεν αποκλείστηκε από την κλήρωση όπως και κανείς δεν πέρασε με το που βγήκαν τα μπαλάκια από την κληρωτίδα.

Προφανώς και από το πρώτο γκρουπ η Σπαρτάκ, η Σαχτάρ και η Μπενφίκα (με αυτή τη σειρά) είναι προτιμότερες σαν αντίπαλοι από τη Ρεάλ και την Μπάγερν, προφανώς και από το δεύτερο γκρουπ προτιμότερος αντίπαλος είναι η Πόρτο αλλά… Και η Ατλέτικο σαν θηρίο ήρθε στο Φάληρο κι έχασε. Το ίδιο και η Γιουβέντους, το ίδιο και η Αρσεναλ. Με το καλό λοιπόν όποιος και να έρθει καλοδεχούμενος είναι και σίγουρα θα περάσει ζόρικα. Μπορεί να μου κάτσει ένας βολικός από το 4ο γκρουπ; Αν γίνει αυτό τότε όλα θα πάνε καλά…

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 24/08/2017)

Διαβάστε επίσης

Ούτε με τα κοράκια

Ούτε με τα κοράκια

Στο 69' ο Μίλιτς πήρε δεύτερη κίτρινη με «ανακάλυψη» του διαιτητή. Γράφει ο Μπάμπης Χριστόγλου