Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια…

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια…
Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2017 - 13:59

Εχει πλάκα, πάντως, το πόσο… κοντά ποδάρια έχει το ψέμα. Για παράδειγμα, η προπαγάνδα ότι ο Ολυμπιακός κάνει… κακό στους Ελληνες ποδοσφαιριστές, γιατί δεν τους αξιοποιεί κ.λπ., κ.λπ.

Κάνει τόσο κακό, που ο Ρέτσος πήγε στα 20 χρόνια του με μεταγραφή μαμούθ στην Μπάγερ Λεβερκούζεν! Που ο Μανωλάς παίζει στη Ρόμα. Που ο Μήτρογλου κάνει μεταγραφές από την Αγγλία (Φούλαμ) στην Πορτογαλία (Μπενφίκα) κι από την Πορτογαλία (Μπενφίκα) στη Γαλλία (Μαρσέιγ). Που ο Σιόβας παίζει μπάλα στην Ισπανία (Λεγκανές). Που ο Τοροσίδης είναι τόσα χρόνια στο Καμπιονάτο (Ρόμα, Μπολόνια). Που ο Σάμαρης παίζει στην Μπενφίκα. Που ο Κυριάκος Παπαδόπουλος σε ακόμη μικρότερη ηλικία (στα 18!) είχε κάνει μεταγραφή στη Σάλκε. Που, παλιότερα, ο Γεωργάτος έπαιξε δύο φορές στην Ιντερ και ο Νταμπίζας στην Πρέμιερ Λιγκ (Νιούκαστλ).

Πόσα θέλετε να μας τρελάνετε; Αυτά βλέπουν όλοι οι Ελληνες παίκτες και θέλουν να έρθουν στον Ολυμπιακό. Τουλάχιστον όσοι πιστεύουν στις δυνάμεις τους και έχουν εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους. Ναι, δεν θα τα καταφέρουν όλοι. Αλλά δεν γίνεται να τα καταφέρουν όλοι! Ομως, βλέπουμε πόσα Ελληνόπουλα μέσα από τα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού έχουν κάνει σημαντικές μεταγραφές στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ή να το θέσω κι αλλιώς, έχουν πλουτίσει, όπως ο Φετφατζίδης, στην Αραβία και ο Αβραάμ σε Τουρκία, Ιαπωνία, Κίνα, Αυστραλία.

Και είναι και τόσα άλλα παιδιά. Ο Μπουχαλάκης στην Αγγλία (Νότιγχαμ), Διαμαντάκος στη Γερμανία (Καρλσρούη), ο Κολοβός (Μαλίν), ο Γκαλίτσιος (Λόκερεν) και ο Γούτας (Σεντ Τρούιντεν) στο Βέλγιο, ο Γιαννιώτας στην Ισπανία (Βαγιαδολίδ), ο Καραμάνος στην Πορτογαλία (Ρίο Αβε), ο Βέργος στην Ουγγαρία (Βάσας), ο Τσιμίκας στην Ολλανδία (Βίλεμ), ο Λυκογιάννης στην Αυστρία (Στουρμ), ο Μανιάτης στην Τουρκία (Αλάνιασπορ), ο Αυλωνίτης στη Σκωτία.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 02/09/2017)

Διαβάστε επίσης

Ιδανικά χαφ για τον ανήφορο

Ιδανικά χαφ για τον ανήφορο

Το ρόστερ δίνει τη δυνατότητα στον Χάσι να έχει φρέσκια πόδια στη μεσαία γραμμή σε κάθε ματς- Γράφει ο Μπάμπης Χριστόγλου

Πού χαθήκατε, ρε μάγκες;

Πού χαθήκατε, ρε μάγκες;

Τα… λέμε από του χρόνου για το πρωτάθλημα, φέτος ήδη πέσατε νοκ άουτ… Γράφει ο Μπάμπης Χριστόγλου