Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σε καλό δρόμο

Σε καλό δρόμο
Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017 - 16:38

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

Πολύ θετικά ήταν τα μηνύματα που έφερε στην Ακαδημία του Ολυμπιακού η πρεμιέρα της Κ20 στο Youth League. Η ισοπαλία (2-2) με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, αποτελεί αναμφίβολα ένα καλό δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται συνολικά στα τμήματα υποδομής. Οι «ερυθρόλευκοι», άλλωστε, είχαν απέναντί τους μια από τις καλύτερες Ακαδημίες του κόσμου, η οποία έχει αναδείξει ποδοσφαιριστές όπως οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Φίγκο, Κουαρέσμα και Νάνι.

Οι Πορτογάλοι χρησιμοποίησαν συνολικά στο παιχνίδι 8 επαγγελματίες, την ώρα που από πλευράς Πειραιωτών αγωνίστηκαν δύο (Σκαφίδας και Βρουσάι). Από τους 14 που πήραν χρόνο συμμετοχής, οι 12 δεν είχαν παίξει ξανά στο Youth League. Οι δύο πιο έμπειροι ήταν ο αμυντικός και αρχηγός, Στάθης Λάμπρου, και ο εξτρέμ, Μάριος Βρουσάι. Οι πρωταθλητές Ελλάδας επενδύουν αρκετά σε παίκτες γεννημένους το 2000, καθώς στην προχθεσινή αναμέτρηση αγωνίστηκαν συνολικά έξι (Γαλούπης, Τσερκώνης, Βοΐλης, Ράμα, Νεοφυτίδης, Τσιριγώτης).

Τις επόμενες ημέρες, ο Βασίλης Βούζας και ο Τάσος Πάντος θα αναλύσουν το αντίστοιχο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με τη Γιουβέντους, το οποίο παρακολούθησε από κοντά ο τελευταίος. Ο Ολυμπιακός θέλει να είναι πανέτοιμος για το επόμενο ραντεβού στο Τορίνο, καθώς με νίκη επί των Ιταλών αυξάνει τις ελπίδες πρόκρισης.

Αγωνιστικά, ο Γιάννης Γαλούπης, ο οποίος αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού, δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερο πρόβλημα και δεν αποκλείεται να είναι έτοιμος για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, για το πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης

Και τώρα… ξεκουμπίσου!

Και τώρα… ξεκουμπίσου!

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει ότι ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, πρέπει να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια!