Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τον «χτύπησαν» τα λάθη του… πάγκου του

Τον «χτύπησαν» τα λάθη του… πάγκου του
Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2017 - 13:08

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΡΖΟΣ

Μέχρι έως έναν βαθμό μπορούν να δικαιολογηθούν οι επιλογές του Μπέσνικ Χάσι στο χθεσινό παιχνίδι. Γιατί ναι μεν ο Ολυμπιακός έχει χτυπηθεί από τραυματισμούς στην άμυνα, όμως κάποιες επιλογές του στο χθεσινό ματς είναι ακατανόητες. Και φάνηκε ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν είχε και την ψυχραιμία να το αλλάξει και απλά ρίσκαρε και η ομάδα έσωσε τα προσχήματα με την ισοφάριση στις καθυστερήσεις.

Ηταν εμφανές ότι Αστέρας με νεοφερμένο προπονητή είχε καλύτερο αγωνιστικό σχέδιο από τους «ερυθρόλευκους» και μεγαλύτερη σιγουριά στις κινήσεις του μέσα στο γήπεδο. Μπορεί κανείς να αντιτάξει ότι το να αμύνεσαι και να βγαίνεις στην κόντρα είναι απείρως πιο εύκολο από το να δημιουργήσεις απέναντι σε μια «κλειστή» άμυνα.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός έχει μια πλειάδα ποδοσφαιριστών που τους άφησε εκτός πλάνου ο προπονητής. Ολοι δεν μπορούν να παίξουν, αλλά σε ένα ματς που το βλέπεις ότι δεν κάνεις φάση, γιατί τα χαφ σου δεν λειτουργούν σωστά, τότε δεν γίνεται να αφήνεις τον Φορτούνη χωρίς ούτε λεπτό συμμετοχής. Ο Μάριν αποδείχθηκε κακή έμπνευση για τον ρόλο του επιτελικού και θα μπορούσε να το είχε προβλέψει, διότι ο Γερμανός δεν ήταν καλός και με τη Σπόρτινγκ. Μετά το γκολ που πέτυχε στην Κροατία με τη Ριέκα παίζει περισσότερο για τον εαυτό του και λιγότερο για την ομάδα.

Ο Οτζίτζα δείχνει κουρασμένος και ούτε σκέφτηκε να του δώσει ανάσες και ο Ζιλέ δεν μαρκάρει. Συγγνώμη, αλλά αν ο Χάσι δεν «συνετίσει» τους παίκτες που ζήτησε ο ίδιος και αποκτήθηκαν, με ποιους θα το κάνει; Δηλαδή για όλα φταίει ο Φορτούνης ή ο Ρομαό; Ο Τογκολέζος έκοψε πολλές φορές, όντας μαζί με τον Ζντιέλαρ οι μοναδικοί που έπαιζαν σωστά τον ρόλο τους, και αυτόν βρήκε να κάνει αλλαγή…

Επίσης ο Πάρντο γιατί δεν ξεκίνησε; Τι πρέπει να κάνει ένας παίκτης για να πάρει φανέλα βασικού, όταν προέρχεται από τόσο καλό ματς πριν από 4 μέρες; Υπάρχουν κι άλλα πολλά, στα οποία ούτε ο ίδιος ο Χάσι μπορεί να απαντήσει. Και επίσης δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι γνωρίζει ο προπονητής τον τρόπο για να γυρίσει την κατάσταση.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 17/09/2017)

Διαβάστε επίσης

Η λίστα είναι μεγάλη!

Η λίστα είναι μεγάλη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει τις 24 εστεμμένες που έχουν έρθει στην Ελλάδα και δεν έχουν νικήσει τον Ολυμπιακό.