Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κόουτς, φταις και πρέπει να κάνεις κάτι άμεσα...

Κόουτς, φταις και πρέπει να κάνεις κάτι άμεσα...
Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017 - 19:41

Σε ένα αρνητικό αποτέλεσμα όπως η χθεσινή ισοπαλία του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης, άπαντες αναζητούν τους «φταίχτες». Αυτή είναι η φύση των σπορ. Κάποιος πρέπει να φταίει πάντα. Καλώς ή κακώς. Η ουσία, όμως, είναι ότι ο Ολυμπιακός απώλεσε ακόμη δύο απαραίτητους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να κατακτήσει τον 8ο σερί τίτλο του. Και αυτό είναι πολύ σοβαρό και δεν σηκώνει φλυαρία.

Στα δικά μου μάτια ο Μπέσνικ Χάσι είναι ντεφορμέ. Κάτι που αποτυπώνεται και στον τρόπο που αγωνίζεται ο Ολυμπιακός τις τελευταίες ημέρες. Δεν είναι ώρα για μηδενισμούς και ακρότητες, αλλά είναι σαφές ότι ο 46χρονος τεχνικός έχει τη βασικότερη ευθύνη για την κάκιστη εικόνα του Θρύλου, τόσο στο παιχνίδι με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας όσο και χθες. Ενώ εξίσου σαφές είναι ότι πρέπει να κάνει κάτι άμεσα, γιατί με τέτοια απόδοση, τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

Είναι δική του ευθύνη και των ποδοσφαιριστών του να αλλάξουν την εικόνα του Ολυμπιακού. Ο ίδιος μίλησε στα αποδυτήρια για έλλειψη πάθους και ενέργειας, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από όσους αγωνίζονταν στο αρχικό σχήμα του χθεσινού αγώνα, οι περισσότεροι αποτελούν δικές του επιλογές. Αρα, όφειλε να γνωρίζει ποιος μπορεί να αποδώσει υπό συγκεκριμένες συνθήκες και κυρίως επιβάλλεται να κάνει σωστή διαχείριση του υλικού του.

Το καλοκαίρι η διοίκηση και προσωπικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσαν «λευκή επιταγή» στον Χάσι. Ο ίδιος έκανε ό,τι ήθελε, πήρες όλους τους παίκτες που ήθελε, πέτυχε την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, αλλά τώρα η προτεραιότητα είναι μία και ξεκάθαρη: Το πρωτάθλημα και μόνο. Πάνω, λοιπόν, από αυτόν τον στόχο, δεν υπάρχει κανένας. Ούτε ο προπονητής ούτε οι παίκτες, κανείς.

(Και) στο χθεσινό παιχνίδι ο Μπέσνικ Χάσι έδειξε ανέτοιμος, αλλά παράλληλα με τις αποφάσεις του έστειλε λανθασμένα μηνύματα.

* Η απόφαση, για παράδειγμα, να μην ξεκινήσει βασικός ο Πάρντο, είναι ακατανόητη και αντιποδοσφαιρική. Τον παίκτη που είναι... φτιαγμένος (για να μην πω τίποτε άλλο) μετά από όσα έκανε λίγες ημέρες πριν, τον χρησιμοποιείς για το καλό της ομάδας σου. Δεν τον «προσγειώνεις» ανώμαλα και δίχως λόγο.

* Επίσης, η επιλογή να μη χρησιμοποιηθεί ο Φορτούνης σε ένα παιχνίδι που χάνει ο Ολυμπιακός, είναι τουλάχιστον αυτοκτονική. Και προφανώς δείχνει πράγματα για τον τρόπο που σκέφτεται ο προπονητής...

* Ο Μίλιτς (δική του επιλογή κι αυτός) είναι τόσο χάλια που είναι προτιμότερο για τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται με δεξί μπακ τον... Ζιλέ; Και αριστερό τον (καλύτερο δεξιό σου μπακ) Φιγκέιρας;

* Πόσα σερί παιχνίδια θα πρέπει να παίξει ακόμη ο Οτζίτζα για να ξεκουραστεί έστω λίγο; Ενας από τους καλύτερους παίκτες του Θρύλου φέτος δείχνει να ξεμένει από δυνάμεις, λόγω της διαχείρισης του προπονητή που τον επέλεξε...

Η καταμέτρηση των κακώς κειμένων μπορεί να συνεχιστεί. Αλλά αυτό δεν είναι λύση. Πλέον είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται ένα ταρακούνημα. Και ο Χάσι πρέπει να αντιληφθεί ότι με το ποιοτικό ρόστερ που έχει στα χέρια του, έχει την ευκαιρία να φτιάξει κάτι πολύ μεγάλο. Αλλά στις μεγάλες δημιουργίες, δεν χωρούν εγωισμοί και ναζάκια. Παρά μόνο σοβαρότητα, δουλειά και κυρίως συνολική προσπάθεια. Χωρίς παιδιά και αποπαίδια.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 17/09/2017)

Διαβάστε επίσης

Το θέμα είναι ο Ολυμπιακός…

Το θέμα είναι ο Ολυμπιακός…

Mε Βάτσιους, Καλογερόπουλους, Μάνταλους… Nα είστε σίγουροι ότι αν ο Ολυμπιακός βρει τον δρόμο, μια χαψιά θα τους κάνει όλους- Γράφει ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος

Οι ευθύνες και το αρνητικό σερί

Οι ευθύνες και το αρνητικό σερί

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει ότι η ομάδα μοιάζει να έχει μείνει από ενέργεια και όλα αυτά ενώ βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου.

Και τώρα… ξεκουμπίσου!

Και τώρα… ξεκουμπίσου!

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει ότι ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, πρέπει να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια!