Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κλείνεις τα αυτιά, παίρνεις όλες τις μάχες

Κλείνεις τα αυτιά, παίρνεις όλες τις μάχες
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017 - 17:40

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Οι περισσότεροι ψάχνουν να βρουν ποια θα είναι η έκπληξη που θα κάνει ο Χάσι στους αντιπάλους του. Ποιους θα βάλει στα χαφ, ποιους θα βάλει στόπερ και εξτρέμ, ποιον θα βάλει στην κορυφή της επίθεσης. Καλή αυτή η κουβέντα αλλά -στην πραγματικότητα- μόνο από τα συστήματα και τα μπλοκάκια των προπονητών δεν κρίνεται ένα ματς. Και πόσω μάλλον ένα ντέρμπι. Καλά τα 4-3-3, τα 4-2-3-1, τα 4-4-2 με ρόμβο ή χωρίς, αλλά στα μεγάλα ματς η διάθεση, το πάθος, ο δυναμισμός και η... τρέλα είναι ακόμα πιο σημαντικά.

Κατ’ αρχάς το πολύ καλό για τον Ολυμπιακό είναι ότι οι απέναντι την έχουν δει Μπαρτσελόνα Φιλαδέλφειας. Είναι στα πολύ πάνω τους και συμπεριφέρονται σαν να έχουν κατακτήσει καμία δεκαριά πρωταθλήματα σερί. Ιδανική συμπεριφορά με άλλα λόγια για να ξυπνήσουν λίγο οι δικοί μας και να τους εξηγήσουν τι εστί βερίκοκο. Το έχουν κάνει και στο παρελθόν, άλλωστε, απέναντι σε άλλους... ανεβασμένους. Και ο πρώτος που δείχνει πώς πρέπει να σκέφτεσαι πριν από τα ντέρμπι είναι ο Φορτούνης. Πεσμένος στη φετινή χρονιά, δεν έχει καταφέρει να πιάσει απόδοση της προκοπής ακόμα, ωστόσο πάτησε το γκάζι του, νίκησε τις εκτιμήσεις των γιατρών και έδειξε στους συμπαίκτες του πώς πρέπει να περιμένεις αυτά τα ματς όταν είσαι παίκτης του Ολυμπιακού.

Το ξέρουμε το μυστικό... Μπαίνεις με τσαμπουκά στο ματς, δεν τους αφήνεις να πιστέψουν ότι είναι καλύτεροί σου, πας πρώτος σε όλες τις μάχες, κλείνεις τα αυτιά σου στις προκλήσεις της εξέδρας και προετοιμάζεσαι να τους κάνεις τη ζημιά. Και κάτι ακόμα. Καλό θα είναι οι παίκτες του Ολυμπιακού να δουλέψουν στο ψυχολογικό κομμάτι και σε κάτι ακόμα. Να τους προετοιμάσει κάποιος για το διαιτητικό ρεσιτάλ που θα δώσει ένας ακόμα από τους Κολίνες της «εξυγίανσης». Δεν θέλει γκρίνια και μανούρα από το πρώτο λεπτό, ούτε θέλει να παρασυρθεί κάποιος με νεύρα και τσαμπουκάδες διευκολύνοντας τον διαιτητή να του ρίξει κάρτα.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 24/09/2017)

Διαβάστε επίσης

Αυτός, ναι, είναι Ολυμπιακός!

Αυτός, ναι, είναι Ολυμπιακός!

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε με πίστη και θράσος απέναντι στην Γιουβέντους, αλλά λύγισε λόγω γκίνιας.

Τα δύο θωρηκτά

Τα δύο θωρηκτά

Ο ταχύτατος Εμενίκε και ο πληθωρικός Ταχτσίδης δίνουν άλλη δυναμική στον Θρύλο.

Ηξερε ότι θα μπει, ξέρουμε τα λάθη του

Ηξερε ότι θα μπει, ξέρουμε τα λάθη του

Ολόκληρο βιβλίο γεμίζουν τα φάλτσα του Σιδηρόπουλου σε βάρος του Ολυμπιακού-Προκλητικοί και οι ορισμοί των βοηθών, ειδικά του Κωσταρά... Καλύτερα να το σφύριζε ο Κουκουλάκης!