Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σιγά μην το έχαναν

Σιγά μην το έχαναν
Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017 - 18:25

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Να κάνουμε μια μικρή παρένθεση μπασκετική, μια που είχε και το ματς Κυπέλλου χθες. Και να πούμε δύο κουβέντες για τα προφανή. Για το γεγονός, δηλαδή, ότι αν και ο Βασίλης Σπανούλης με τον Κώστα Παπανικολάου ήταν αμφίβολοι για το παιχνίδι με τον Φάρο, μόνο και μόνο επειδή υπάρχει ντέρμπι που έρχεται με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή, πήγαν στη Λάρισα και τέθηκαν στη διάθεση του προπονητή τους.

Δεν κρύφτηκαν πίσω από τις αποθεραπείες, δεν βαρέθηκαν να πάνε να παίξουν σε ένα ματς διαδικαστικού χαρακτήρα το οποίο κανείς δεν θα τους έλεγε τίποτα αν δεν πήγαιναν. Με λίγα λόγια, πέρασαν προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι η κατάσταση δεν παίρνει χαλαρώματα και κρυφτούλι. Ολοι παρόντες, όλοι με το μαχαίρι στα δόντια, όλοι μια γροθιά για να ξεκινήσει καλά η σεζόν. Και σημειωτέον, σε μια ομάδα που δεν έχει καν ξεκινήσει τη σεζόν της κι άρα δεν έχει και μπελάδες ανάλογους με αυτούς που έχει ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός. Και από τον Βασίλη, όμως, και από τον «Παπ» δεν περίμενε κανείς και κάτι διαφορετικό.

Δεν είναι μία ούτε δύο οι φορές που και οι δυο τους έχουν μπει στο παρκέ να παίξουν με πρόβλημα τραυματισμού. Γι’ αυτό και ο Μπίλης είναι ο αρχηγός και ο ηγέτης του Θρύλου, γι’ αυτό και ο Κωστής μπορεί να γίνει ο επόμενος ηγέτης του Θρύλου. Αυτές τις συμπεριφορές, λοιπόν, για να το συνδέσουμε και με το ποδόσφαιρο, θέλω να τις δω και από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Και θέλω από αυτούς δύο φορές μεγαλύτερη αυταπάρνηση, δεδομένου ότι έτσι όπως τα έχουν καταφέρει, έχουν δημιουργήσει αρνητικές καταστάσεις για την ομάδα. Οχι γκρίνια, λοιπόν, και μουρμούρα, αλλά διάθεση για μάχη, δίψα για νίκες και διακρίσεις.

Οχι μούτρα και κατεβασμένα κεφάλια, αλλά σηκωμένα μανίκια και δουλειά πολλή προκειμένου να δοθούν οι πρώτες απαντήσεις. Αυτά τα αυτονόητα που είπαμε για τους παίκτες του μπάσκετ, να τα δούμε και φέτος και στο ποδόσφαιρο…

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 05/10/2017)

Διαβάστε επίσης

Ανω-κάτω...

Ανω-κάτω...

Ο Θωμάς Γεωργίου γράφει για το γκραν πρι της Μαλαισίας και το 1-3 της Red Bull.