Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πώς να χάνεις δικό σου ματς

Πώς να χάνεις δικό σου ματς
Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 - 14:20

Στο ίδιο έργο θεατές. Οπως τελείωσε η περσινή σεζόν, έτσι ξεκίνησε και η φετινή στο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό. Προχωρώντας σε… χαρακίρι, με ένα ανεπανάληπτο μπλακάουτ. Μόνο που αυτήν τη φορά έλειπε ο Σπανούλης. Και ο Ρόμπερτς, αυτά όμως είναι μία άλλη ιστορία…

Δεν χρειάζεται να το πάμε λεπτό με λεπτό το παιχνίδι για να καταλάβουμε τι πήγε στραβά. Σε ένα ματς που οι Πειραιώτες έφτασαν να προηγούνται με 9 πόντους δύο φορές, κατάφεραν να ηττηθούν. Με έναν κατώτερο αντίπαλο στο παρκέ, που είχε 10 ασίστ μόλις και έφυγε με το ροζ φύλλο αγώνα χωρίς να το αξίζει.

Τα περί κούρασης είναι αδιανόητο να τα ακούμε αυτήν την περίοδο. Ο Πασκουάλ είχε διαβάσει πολύ καλά το παιχνίδι του Στρέλνιεκς, δεν του έδωσε κανένα ελεύθερο σουτ και τον ανάγκαζε να φτάνει στα οκτώ μέτρα για να έχει ελευθερία κινήσεων. Για 35 λεπτά ο Ολυμπιακός έπαιξε ιδανικά. Ο Μακλίν με… εξέθεσε για όσα είχα γράψει προ ημερών και μπράβο του, ο Τόμπσον, πέρα από την αστοχία από τα 6,75μ., ήταν αρκετά καλός και ουσιαστικός. Πιστεύω ότι τα σουτ του θα μπουν. Δεν είδα κάτι νέο από τον Παναθηναϊκό για να με φοβίσει. Ούτε από τους «ερυθρόλευκους» στο τελευταίο ρημάδι πεντάλεπτο.

Αυτό που ενόχλησε ήταν ότι έχασε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Κάθε σκριν του Παναθηναϊκού ήταν και ένα ελεύθερο σουτ. Το θέμα είναι ποιο θα μπει. Και μπήκαν τα δύο του Ρίβερς. Ο,τι και να πούμε παρακάτω είναι για λαϊκή κατανάλωση και να κάνουμε τους μετά Χριστόν προφήτες. Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν το ματς με 7/25 τρίποντα, έχοντας μέχρι το 66-58, προσοχή, 4/20 προσπάθειες! Κι όμως, αυτό το ματς χάθηκε…

ΥΓ.: Ευθύνες έχουν όλοι. Οπως και οι παίκτες, έτσι έχει και το τεχνικό τιμ. Να μην το ξεχνάμε αυτό. Οκτώβριο έχουμε και υπάρχει αρκετός χρόνος για να αλλάξουν τα πράγματα. Και στις νίκες, και στις ήττες άπαντες χαίρονται ή κατεβάζουν το κεφάλι.

ΥΓ.2: «Ωραίος» ο Αναστόπουλος. Ρεσιτάλ έδωσε. Είναι κρίμα να χαλάει έτσι ένα ματς. Λάθος πάντως που παρασύρθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Αν και το φάουλ που δεν δίνεται στο τέλος είναι να το δείχνει κανείς σε σεμινάριο. Απίστευτο.

ΥΓ.3: Σωστή η απόφαση να πάει στα αποδυτήρια ο Παπανικολάου. Πάνω απ’ όλα είναι η πειθαρχία σε μία ομάδα.

ΥΓ.4: Γιατί να γίνει η αλλαγή στο πικ εν ρολ του Γκιστ; Στην τελική ας σουτάρει ο Καλάθης. Οχι να φας τέτοιο δίποντο όταν κρίνονται τα πάντα.

ΥΓ.5: Κρατάς μονάχα την εικόνα των Μακλίν και Τόμπσον, ξεχνάς την ήττα και προχωράς.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 09/10/2017)

Διαβάστε επίσης

Οι κάθετες και τα κέφια

Οι κάθετες και τα κέφια

Ο Ταχτσίδης, που είναι ο μόνος χαφ της Εθνικής που μπορεί να βγάλει μια μπαλιά της προκοπής, και ο Φορτούνης, που είναι ορεξάτος – Γράφει ο Μπάμπης Χριστόγλου.