Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θετικό δείγμα για τέτοια πρεμιέρα

Θετικό δείγμα για τέτοια πρεμιέρα
Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 - 14:18

Μόνο κέρδη μπορεί να έχει από αυτό το παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Πέρα από τη νίκη που είναι ό,τι ζητάει κάθε προπονητής και κάθε σύνολο, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την ατυχία να χάσουν και τον Τιλί στο ζέσταμα. ΟΚ, δεν ξαναμιλάω για… γκαντεμιά (κάποιοι με είχαν κατακρίνει και γι’ αυτό, λέγοντας πως όλες οι ομάδες τα παθαίνουν αυτά), όμως αυτό ήταν κάτι που «ένωσε» άπαντες. Οποιος πέρασε στο παρκέ, έδωσε και κάτι. Ο Μακλίν στην άμυνα και ας μην αποκτήθηκε γι’ αυτό, ο Στρέλνιεκς σε ματσαρίσματα με κοντύτερους αντιπάλους, ο Τόμπσον με τα 5 επιθετικά του ριμπάουντ (θα μπουν κάποια στιγμή και τα τρίποντα, δεν παίζει), ο Τολιόπουλος με το τρίποντό του από τα 7,5 μέτρα! Και με τους Σπανούλη και Ρόμπερτς εκτός ματς ο Ολυμπιακός κέρδισε με την άμυνά του, με σούπερ για την περίοδο κυκλοφορία στην περιφέρεια, ψάχνοντας τον ελεύθερο παίκτη και το μις ματς.

Οσο για τον Παπανικολάου; Εάν τώρα κερδίσει έναν τέτοιο Κωστή ο Σφαιρόπουλος, να δω τι θα πουν όσοι τον κατέκριναν για την ορθή κίνηση να τον στείλει στα αποδυτήρια με τον Παναθηναϊκό. Ο «Παπ» πάτησε κάθε σημείο του παρκέ, έτρεξε την ομάδα, σκόραρε και ήταν ο MVP του ματς. Κλείνω με ένα παλικάρι, που πολλά έχει ακούσει για τον χαρακτήρα του, αλλά διάολε, πάντα βάζει την ομάδα πάνω από το ίδιο το κορμί του. «Ατσαλος, ατάλαντος» και άλλα τέτοια έχουν γραφτεί γι’ αυτόν.

Εγώ προσωπικά δεν κρύβομαι και έχω εκφράσει τη γνώμη μου για παίκτες που δεν φοβούνται ούτε τον Θεό, όπως ο Δημήτρης Αγραβάνης. Ο «Αγρα» όρμηξε σαν το θηρίο σε κάθε φάση, δεν μάσησε ούτε δευτερόλεπτο και ειλικρινά απέδειξε ότι άξιζε να παίξει στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Δεν έγινε αυτό, πάμε παρακάτω. Μετά Χριστόν προφήτες γίνονται άλλοι και όχι εμείς…

ΥΓ.: Ο Ολυμπιακός είναι ΟΜΑΔΑ. Ηταν και θα είναι. Απίστευτος ο τρόπος που πανηγύρισαν όλοι στο τρίποντο του Τολιόπουλου. Αν προσέξει και τα χέρια του στην άμυνα, σίγουρα θα κερδίσει κι άλλο χρόνο.

ΥΓ.2: Αρχίζω και… κωλοτουμπιάζω με τον Μακλίν. Μακάρι να συνεχίσει έτσι. Γιατί η σεζόν είναι τεράστια και ο Αμερικανός είναι πολύτιμος.

ΥΓ.3: Μέχρι και τσιρλίντερ, λέει, τραυματίστηκε και ήταν με πατερίτσες. Μα είναι δυνατόν;

ΥΓ.4: Η Μπασκόνια, εάν είναι γεμάτη, θα είναι άλλη ομάδα και θα μπορέσει να κάνει εκπλήξεις που δεν τις περιμένουμε. Απολαυστική η Ευρωλίγκα από τις πρώτες αγωνιστικές. Επιτέλους…

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 13/10/2017)

Διαβάστε επίσης

Οι κάθετες και τα κέφια

Οι κάθετες και τα κέφια

Ο Ταχτσίδης, που είναι ο μόνος χαφ της Εθνικής που μπορεί να βγάλει μια μπαλιά της προκοπής, και ο Φορτούνης, που είναι ορεξάτος – Γράφει ο Μπάμπης Χριστόγλου.

Το 2011 ο ΠΑΟ, το 2014 ο ΠΑΟΚ, το 2017 η ΑΕΚ…

Το 2011 ο ΠΑΟ, το 2014 ο ΠΑΟΚ, το 2017 η ΑΕΚ…

Ο Ολυμπιακός στο -5 το 2011 (από ΠΑΟ), το 2014 (από ΠΑΟΚ) και το 2017 (από ΑΕΚ)! Μεγάλος, αλλά εφικτός στόχος να το γυρίσει και φέτος, όπως είχε κάνει και τότε…- Γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλος