Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το πόρισμα βγήκε: Μάγκας ο Πανιώνιος, στημένος ο Ευαγγέλου

Το πόρισμα βγήκε: Μάγκας ο Πανιώνιος, στημένος ο Ευαγγέλου
Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2017 - 12:47

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το ότι ο Ολυμπιακός βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να κάνει δύο φορές ανατροπή του σκορ στη Νέα Σμύρνη, είναι τεράστιο θέμα. Το ότι δέχτηκε τρία γκολ και ο Πανιώνιος πήγε να του γυρίσει το παιχνίδι είναι επίσης ένα μεγάλο θέμα. Με όλα αυτά, όμως, θα ασχοληθούν στο Ρέντη και θα τα λύσουν. Είναι ένα εξίσου τεράστιο θέμα ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Μετά το πρώτο ημίχρονο και με τον Πανιώνιο να έχει προηγηθεί και να έχει πάει στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-3, ξέρετε τι θα υποστήριζαν;

Θα διαβάζαμε ξανά περί φιλικού στη Νέα Σμύρνη, ότι ο Πανιώνιος έχει τρύπια άμυνα και άλλα τέτοια. Ετοιμα ήταν και να είστε σίγουροι ότι μεταξύ τους τα συζητούσαν και απλά περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα. Το σκηνικό άλλαξε, όμως, και αντί να μας βγάλουν… στημένο τον Πανιώνιο, έβγαλαν… στημένο τον διαιτητή Ευαγγέλου. Με το ζόρι να μας πείσουν ότι δεν είναι πέναλτι αυτό που γίνεται πάνω στον Φορτούνη. Κραυγές για μια καθαρή φάση σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που ο Ολυμπιακός έκανε έγκλημα γιατί έπρεπε να το έχει στο 1-5 από το πρώτο μέρος. Μια αρρωστημένη κατάσταση, διότι για κάποιους ο Ολυμπιακός απαγορεύεται να νικήσει.

Μέσα σε 90 λεπτά να είστε σίγουροι ότι από τη μία ακραία άποψή τους πήγαν στην άλλη. Το αποτέλεσμα, όμως, το ίδιο. Να κάνουν το άσπρο και μαύρο και να πείσουν ότι ο Ολυμπιακός με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δεν νίκησε καθαρά. Οι ίδιοι έκλεισαν τα μάτια στο 4-0 του ΠΑΟΚ επί της Λαμίας και τυφλώθηκαν στο 1-1 της ΑΕΚ στην Ξάνθη. Σε ένα ματς που έγιναν αίσχη και αποβλήθηκαν δύο ποδοσφαιριστές της ακριτικής ομάδας και οι «κιτρινόμαυροι» ισοφάρισαν με γκολ οφσάιντ. Τις πέντε αποβολές υπέρ της έφτασε η ΑΕΚ, αλλά δεν θα γίνει κανένα θέμα πουθενά, διότι αυτό είναι ανθρώπινο λάθος.

Η ουσία των παραπάνω είναι πως ο Ολυμπιακός ακόμα κι αν έχει τα θέματά του, δεν μπορεί να χάσει αυτό το πρωτάθλημα. Και τα θέματά του θα τα λύσει. Αυτό που έπρεπε να κάνει το έκανε στη Νέα Σμύρνη, έβγαλε αντίδραση, γύρισε το παιχνίδι και πήρε τη νίκη. Και τώρα όλα τα λεφτά είναι το ματς με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 16/10/2017)

Διαβάστε επίσης

Η λίστα είναι μεγάλη!

Η λίστα είναι μεγάλη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει τις 24 εστεμμένες που έχουν έρθει στην Ελλάδα και δεν έχουν νικήσει τον Ολυμπιακό.