Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ξεφτιλιστείτε ελεύθερα

Ξεφτιλιστείτε ελεύθερα
Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 - 08:59

Να τη χαίρεται ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος την ελληνική διαιτησία. Και φυσικά δεν αποτελεί δικαιολογία ότι υπεύθυνη είναι η FIFA, καθώς ξεχνά ότι η διοίκησή του είναι εκλεγμένη, άρα αρμόδια για την ΚΕΔ και με βάση τον κανονισμό διαιτησίας και το καταστατικό της ΕΠΟ, και φυσικά ο Γραμμένος δεν είναι επικεφαλής διοίκησης διορισμένης από το κράτος, συνεπώς καλό θα είναι να μην παριστάνει τον… Πόντιο Πιλάτο.

Κάθε μέρα η ελληνική διαιτησία πάει από το κακό στο χειρότερο. Σχεδόν σε κάθε αγωνιστική αλλοιώνονται τουλάχιστον τα μισά παιχνίδια της Superleague, όχι με ανθρώπινα λάθη αλλά με ωμές και προκλητικές αποφάσεις. Με δυο λόγια το ένα χειρουργείο διαδέχεται το άλλο.

Με αρχιδιαιτητή τον Περέιρα έδιωξαν ανεξάρτητους και έμπειρους διαιτητές που δεν κατηγορούνταν για τίποτα, μόνο και μόνο επειδή βρέθηκαν σε «μαύρες λίστες» συγκεκριμένων ΠΑΕ, με αποτέλεσμα να τους στοχοποιήσουν και να τους συκοφαντήσουν όχι μόνο ως διαιτητές αλλά και ως μέλη της κοινωνίας. Υποτίθεται ότι ο Πορτογάλος ήρθε για να αλλάξει η διαιτησία προς το καλύτερο, όμως στους πίνακες έμειναν όλα τα «εργαλεία» του συστήματος που προκάλεσαν την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, απολαμβάνοντας και της ασυλίας των Τριτσώνη, Κουκουλάκη.

Επειδή και η γελοιότητα έχει τα όριά της, η FIFA δεν μπορεί πλέον να αποτελεί άλλοθι. Με βάσει τα αλλεπάλληλα και χωρίς αναισθητικό «χειρουργεία» αποδεικνύεται πως οι διαιτητές του Γραμμένου και της …εξυγίανσης είναι κατώτεροι των περιστάσεων και γενικά με τις επιλογές έπεσε το επίπεδο της διαιτησίας, καθώς επιβίωσαν μόνο οι… χειρουργοί.

Χώρια που σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας οι πίνακες με αρχιδιαιτητή τον Περέιρα είναι παράνομοι.

Διαβάστε επίσης

Σας θέλω στα χάι σας

Σας θέλω στα χάι σας

Οι «απέναντι» θα πρέπει να χαλαρώσουν, το ποτήρι έχει μπόλικη πίκρα ακόμα- Γράφει ο Μπάμπης Χριστόγλου