Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα φάουλ, τα μπράβο και ο Χόλις

Τα φάουλ, τα μπράβο και ο Χόλις
Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 - 14:20

Αλήθεια, δεν πρόκειται να κάτσω να σχολιάσω ένα ματς, όπου ο Ολυμπιακός, που δεν είχε τους Σπανούλη, Πρίντεζη, Μάντζαρη και Τιλί, νίκησε τα Τρίκαλα με 35 πόντους. Ισως αυτή να είναι και η τεράστια διαφορά των ομάδων της δυάδας με τους από κάτω. Και άδειο το ΣΕΦ, καθότι τιμωρημένος ο Ολυμπιακός.

Από τη μεριά μου, θα… μουρμουρίσω λιγάκι για ένα φαινόμενο που με ενοχλεί εδώ και καιρό. Τα φάουλ και ο τρόπος που τα χρησιμοποιεί ο Ολυμπιακός. Πείτε με εμμονικό, πείτε με όπως θέλετε.

Μερικά πράγματα που οφείλει κάθε ομάδα να κάνει. Ο Ολυμπιακός δέχτηκε 17 πόντους από τα Τρίκαλα στην πρώτη περίοδο έχοντας μόλις δύο προσωπικά φάουλ. Το ένα σε γκολ-φάουλ στην αρχή του ματς και το δεύτερο σε ντράιβ του Χέιλ στο 19-15. Απαραδεκτο…

Η εικόνα πάντως ήταν κάκιστη και το άσχημο ήταν πως όσοι ΕΠΡΕΠΕ να είναι καλοί, ήταν εκτός ματς. Δεν γίνεται μετά από ματς την Παρασκευή, οι παίκτες του πάγκου να μη δράττουν την ευκαιρία και να αναγκάζουν τον προπονητή τους να τους πιστέψει περισσότερο. Το 1/11 από τα 6,75μ. με ελεύθερα πολλά από αυτά τα σουτ, μεταφράζεται από κούραση έως και χαλάρωση. Οπως και τα οκτώ λάθη. Απαράδεκτος αριθμός για 20 λεπτά ματς.

Λες και ένα μαγικό ραβδάκι άλλαξε τα πάντα. Μπορεί και ο Αγραβάνης. Φτύστε τον για να μην τον ματιάξετε. Λες και έχει άχτι με τα Τρίκαλα ένα πράγμα. Από το περσινό του νταμπλ-νταμπλ στο ΣΕΦ, τώρα στην κορυφαία του εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έχοντας 20 πόντους, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, σκυλίσια άμυνα και 32 βαθμούς στην αξιολόγηση.

Δικαίως πήρε τα εύσημα από τον Σφαιρόπουλο, ο οποίος άνοιξε όπως έπρεπε το ροτέισον και έδωσε ευκαιρίες σε όλους.

ΥΓ.: Φοβερός ο Χόλις Τόμπσον. Δεν του πήγε το παιχνίδι, ο προπονητής του δεν τον πίεσε. Τι έκανε ο Αμερικανός; Ενώ όλοι αποχώρησαν από το Φάληρο, αυτός έμεινε και βγήκε στη σάλα λίγο μετά τις 8. Σαν… τιμωρία, κάθισε στη γραμμή των βολών και δεν σταμάτησε να εκτελεί. Πού να μην είχε έρθει απευθείας από τις ΗΠΑ, ε; Απίστευτη νοοτροπία για έναν τέτοιου είδους αθλητή…

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 23/10/2017)

Διαβάστε επίσης

Του λείπει μονάχα η υγεία

Του λείπει μονάχα η υγεία

Ο Τόλης Λεούσης γράφει για τη νίκη του Θρύλου στην Χαλκίδα και κάνει ειδική μνεία στον Βασίλη Τολιόπουλο, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση.

Μόνο αυτό προέχει τώρα…

Μόνο αυτό προέχει τώρα…

Ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος γράφει για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα και επισημαίνει ότι αυτό που προέχει τώρα είναι ο Θρύλος να επιστρέψει στην κορυφή του πρωταθλήματος.