Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν είναι μόνο τα λεφτά, φίλε…

Δεν είναι μόνο τα λεφτά, φίλε…
Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017 - 12:58

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Το ξέρω ότι θα ακουστεί κάπως. Από την αρχή της αναμέτρησης είχα άγχος. Φοβόμουν ότι το ματς δεν είναι στα μέτρα του Ολυμπιακού, ότι η Κίμκι θα κάνει την πρώτη… γκέλα της σεζόν για το συγκρότημα του Σφαιρόπουλου. Να κρυφτώ; Δεν γίνεται…

Οι Ρώσοι έχουν ξοδέψει έναν πακτωλό λεφτά για να χτίσουν αυτήν την ομάδα. Δεν παίζουν, όμως, μπάσκετ τα λεφτά. Ο Ολυμπιακός αυτήν την περίοδο που διανύουμε, είναι η πιο ΟΜΑΔΑ από όλες στην Ευρώπη. Με αρχές στο παιχνίδι του, με παίκτες που διαθέτουν από τώρα ρόλους και σιγά-σιγά στο παρκέ μεταφράζουν τις οδηγίες του Σφαιρόπουλου σε πράξεις. Παίκτες όπως ο πολύς Σβεντ (πήρε ο αθεόφοβος χθες 17 προσπάθειες έχοντας 1/8 δίποντα, με το ένα να μπαίνει στο τέλος) ή ο παικταράς Ρόμπινσον, δεν λένε κάτι. Στο παρκέ χρειάζεται και η προσωπικότητα, η χημεία και το πόσο ομάδα είσαι. Και ο Θρύλος έχει όλα τα παραπάνω.

Η Κίμκι ήρθε στο Φάληρο έχοντας πάνω από 80 πόντους μέσο όρο. Ο Ολυμπιακός την κατέβασε στους 75. Οι Πειραιώτες πριν το ματς έφταναν με το ζόρι τους 75 πόντους σε τρία ματς, καθώς η άμυνά τους ήταν το όπλο τους. Χτες πέτυχαν 92, τρέχοντας καλά το παρκέ, ψάχνοντας με ηρεμία τους ελεύθερους παίκτες και τα μις ματς, έχοντας 27/43 δίποντα! Αριθμός που σου δίνει την ηρεμία να χτίσεις πράγματα στο παρκέ.

Ο Ολυμπιακός κρατάει ένα πράγμα. Εχει περάσει μία περίοδο με πολλούς τραυματισμούς, προβλήματα διαρκώς, κι όμως έχει κλείσει το πρόγραμμά του με τέσσερις νίκες σε οκτώ μέρες! Ηδη είναι στο 4/4 στην Ευρωλίγκα, προσαρμόζοντας το παιχνίδι του στα θέλω της αναμέτρησης. Είχα καιρό να δω τους «ερυθρόλευκους» να έχουν 47 δίποντα και μόλις 17 τρίποντα, δείγμα του ότι υπήρχε καθαρό μυαλό και δεν επέμεναν, όπως πέρσι, σε σουτ από την περιφέρεια.

Εντυπωσιάστηκα με τον Ρόμπερτς και τον τρόπο που τρέχει την ομάδα στο παρκέ. Το πόσο γρήγορα σκέφτεται και το πώς δίνει λύσεις στο κομμάτι που πόναγε χρόνια ο Ολυμπιακός. Κρατάω τον ανεβασμένο Παπαπέτρου, ο οποίος είναι και επίσημα το πασπαρτού των «ερυθρόλευκων». Παίζει παντού. Πέρασε από τρεις θέσεις, κυνήγησε παντού τον Σβεντ, έβαλε γερά το κορμί του πάνω στον Τόμας. Μόνο μπράβο για τον «Πάπι» που είναι ο άμεσα κερδισμένος από την απουσία του Σπανούλη.

ΥΓ.: Για τον «Μίλου» δεν έχω να πω κάτι παραπάνω. Το καλοκαίρι προβλέπω (όπως όλοι νομίζω) ότι θα ψάχνουμε σέντερ. Πώς να μείνει εδώ με τέτοια πρόοδο στο παιχνίδι του. Πώς…

ΥΓ.2: Εκτελεστές όπως ο Στρέλνιεκς είναι δυσεύρετοι. Και ο Ολυμπιακός έχει πετύχει διάνα με την περίπτωσή του. Φοβερά έξυπνο παιχνίδι από τον Λετονό που δεν συγχωρεί...

ΥΓ.3: Ενα χειροκρότημα το αξίζει και ο Σφαιρόπουλος με τους συνεργάτες του. Σε κατάσταση ομηρίας ήταν η Κίμκι σε όλο το ματς. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν παίξει δύο διαφορετικά παιχνίδια με Μακάμπι και Κίμκι. Στο ένα βασίστηκαν στην καταστροφή του παιχνιδιού των Ισραηλινών. Στο χτεσινό απλά επέβαλαν τον ρυθμό τους.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 27/10/2017)

Διαβάστε επίσης

Οταν κορυφαίος είναι πάλι ο Σισέ…

Οταν κορυφαίος είναι πάλι ο Σισέ…

Μία φορά δεν έκοψε ο πληθωρικός κεντρικός αμυντικός και φάγαμε το γκολ - Μόνος του πάλευε μπροστά ο Φορτούνης, άργησε πολύ να μπει ο Ανσαριφάρντ.