Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι «σκληρές απαντήσεις» είναι πάντα ποδοσφαιρικές

Οι «σκληρές απαντήσεις» είναι πάντα ποδοσφαιρικές
Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2017 - 14:16

Κανείς στον Ολυμπιακό δεν έχει ξεχάσει τι συνέβη πέρυσι. Ουδείς λησμονεί τον ρόλο που έπαιξε ο Πλατανιάς στην προσπάθεια να κλαπεί το πρωτάθλημα. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Αλλοι επιλέγουν να χρησιμοποιούν πρακτικές του σκότους και των υπόγειων διαδρομών. Αλλοι επιλέγουν να επενδύσουν στη δικαιοσύνη του ποδόσφαιρου. Διότι οι πραγματικά σκληρές απαντήσεις είναι πάντα ποδοσφαιρικές. Είναι από αυτές που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης και που ταιριάζουν στην κυριαρχική μενταλιτέ του συλλόγου του Πειραιά. Ο Ολυμπιακός δεν έχει λόγο να παρασυρθεί από την «κάψα» για ένα «σκληρό μάθημα» στον Πλατανιά. Επιβάλλεται να νικήσει και να το κάνει εμφατικά. Δουλειά των παικτών είναι να μπουν στον αγωνιστικό χώρο με πάθος, δύναμη, καθαρό μυαλό και αποφασιστικότητα, για να καθαρίσουν το παιχνίδι, να πάρουν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς και να αφήσουν στη μιζέρια της μία ομάδα που αμαύρωσε την πορεία (και την -όποια- ιστορία) της με τις επιλογές της διοίκησής της.

ΥΓ.: Ολα τα παραπάνω ισχύουν και για τον κόσμο που θα βρεθεί σήμερα το μεσημέρι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ολοι πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι το παραμικρό μπορεί να αποτελέσει αφορμή για έναν νέο κύκλο χυδαιότητας. Το σενάριο είναι γνωστό και άμεσα εκτελέσιμο. Και ειδικά τη φετινή χρονιά, αναμένεται να δούμε πολλά και... θαυμαστά!

ΥΓ.2: Ο Τάκης Λεμονής σκεφτόταν χθες μήπως θα ήταν καλύτερο να μην ξεκινήσει τον Φορτούνη στο αρχικό σχήμα, θέλοντας να τον προφυλάξει, λόγω των ενοχλήσεων στον δικέφαλο. Ωστόσο από αυτό το παιχνίδι κανείς Ελληνας παίκτης δεν μπορεί να λείψει. Και ειδικά ο καλύτερος όλων. Οπότε (λογικά) θα παίξει κανονικά, αφού έβγαλε και την προπόνηση χωρίς πρόβλημα.

ΥΓ.3: Από σήμερα το πρόγραμμα του Ολυμπιακού ομαλοποιείται και δίνει την ευκαιρία στους «ερυθρόλευκους» να κοιτάξουν μπροστά και προς την κορυφή, αδιαφορώντας για όλους τους άλλους. Εφεξής δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κανέναν. Ο Γενάρης πλησιάζει...

ΥΓ.4: Ο Ανδρέας Γιαννιώτης είναι ο κορυφαίος Ελληνας τερματοφύλακας. Οχι επειδή εδώ και 8 παιχνίδια δεν δέχεται γκολ με τη φανέλα του Ατρόμητου, αλλά επειδή ο τρόπος που αγωνίζεται είναι εκπληκτικός. Με αυτοπεποίθηση, ηρεμία, ηγετική στόφα και τέλειες επιλογές. Το τελευταίο τεστ το πέρασε, πλέον μετρά αντίστροφα για να πάρει την ευκαιρία που αξίζει και στον Πειραιά...

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 05/11/2017)

Διαβάστε επίσης

Χάσε, αλλά παίξε και μπάσκετ…

Χάσε, αλλά παίξε και μπάσκετ…

Ο Τόλης Λεούσης γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» τη γνώμη του για τον Ολυμπιακό, μετά τον αγώνα που έδωσε στην Ισπανία με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα.