Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ελληνική ταυτότητα του Θρύλου

Η ελληνική ταυτότητα του Θρύλου
Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017 - 10:32

Το καλύτερο το άκουσα χθες από τον φίλο και συνάδελφο, Γιώργο Στασινόπουλο, στο γραφείο. Εχοντας τελειώσει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με ήττα στην Τρίπολη, μας είπε: «Ο Αστέρας είναι καλύτερος από την Μπαρτσελόνα. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε εμάς. Εμείς ήρθαμε ισοπαλία με την Μπαρτσελόνα. Ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε τον Παναθηναϊκό. Αρα, ο Αστέρας είναι καλύτερος από την Μπαρτσελόνα…».

Φυσικά και αστειευόταν, αλλά πόσα και πόσα δεν έχουμε ακούσει όλο αυτό το διάστημα για τον Ολυμπιακό; Ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του και ο πόλεμος εναντίον των πρωταθλητών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Η περσινή υπόθεση με τον Πλατανιά, ο οποίος επιχείρησε να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός και έτσι να ευνοηθεί ο ΠΑΟΚ, είναι ένα στοιχείο που δεν ξεχνάμε. Βεβαίως, αυτό θα πρέπει να το θυμούνται και οι παίκτες, αν και υπάρχουν πολλοί καινούργιοι στο ρόστερ.

Το σίγουρο είναι ότι ο Θρύλος και φέτος διαθέτει μακράν το πιο ποιοτικό έμψυχο υλικό στην Ελλάδα. Το επίσης, βέβαιο, είναι ότι η ομάδα δεν έχει βρει την ελληνική ταυτότητά της ακόμα, αυτή που την έχει κάνει να είναι, σχεδόν, μόνιμα πρωταθλήτρια τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι αναγκασμένοι να βγάλουν το ευρωπαϊκό κοστούμι για να φορέσουν τα ρούχα της δουλειάς γιατί οι απαιτήσεις στη Super League είναι διαφορετικές.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να επιτεθεί πιο οργανωμένα, με περισσότερους αυτοματισμούς και η άμυνά του να ανεβαίνει ψηλά. Το ξέρει καλύτερα από όλους ο Τάκης Λεμονής ότι δεν είναι απλό και το έχει επαναλάβει αρκετές φορές. Ωστόσο, επειδή πλέον έχουμε φτάσει στη 10η αγωνιστική, δηλαδή, ολοκληρώνεται το 1/3 του πρωταθλήματος δεν γίνεται να συνεχίσει με τέτοια σκαμπανεβάσματα.

Ο Φορτούνης έχει συνειδητοποιήσει τι γίνεται και προσπαθεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Δεν γίνεται μόνο ένας. Επιβάλλεται να βοηθήσουν και οι υπόλοιποι, όλοι να τρέξουν παραπάνω, ο καθένας να βοηθήσει τον συμπαίκτη του και επειδή υπάρχει ταλέντο, τα υπόλοιπα θα έρθουν.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 05/11/2017)

Διαβάστε επίσης