Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ευτυχώς δεν τον λύγισε εντελώς το άγχος

Ευτυχώς δεν τον λύγισε εντελώς το άγχος
Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017 - 14:07

Η ποιότητα κάποιων μονάδων του Ολυμπιακού ήταν αυτή που έκρινε την αναμέτρηση. Ο Αρης έφτασε το ταβάνι του. Πώς θα μπορούσε να «κλέψει» αυτό το ματς; Με άμυνα… Εάν έψαχνε την επίθεση, τα πάντα θα τελείωναν γρήγορα. Σίγουρα το παιχνίδι ήταν μια και έξω και στον Αρη δεν είχαν κάτι να χάσουν εξαρχής. Μαθαίνοντας μάλιστα πως η ΑΕΚ πέρασε στον τελικό, τότε σίγουρα το άγχος έγειρε προς το μέρος του Ολυμπιακού, παρά στους γηπεδούχους. Στην τελική εάν κέρδιζε ο Αρης, θα είχε να παλέψει με μία ομάδα του χεριού του. Οσο για τον Ολυμπιακό; Λες και… πνιγόταν από το ίδιο του το σάλιο. Σε κακή μέρα οι περισσότερο, γλίτωσαν από το κάζο του αιώνα. Να ’ναι καλά το χέρι αλφάδι του Στρέλνιεκς.

Η εικόνα των «ερυθρόλευκων» ήταν άκρως αγχωτική στο πρώτο ημίχρονο. Το γεγονός και μόνο ότι έβαλαν 28 πόντους σε ένα 20λεπτο, έδειχνε ξεκάθαρα πως δεν είχε βγει από μυαλό των παικτών του Σφαιρόπουλου η πίεση για το αποτέλεσμα. Γνώριζαν ότι ο Παναθηναϊκός έχασε από την ΑΕΚ; Θεωρώ πως ναι. Οπως και να ’χει, το 1/9 τρίποντα ήταν απαγορευτικός αριθμός για να ανοίξει η καλοδουλεμένη άμυνα του Γιαννάκη. Και αυτό το ένα ήταν από τον Αγραβάνη έπειτα την ασίστ του Μάντζαρη.

Την ίδια ώρα, ο Αρης ήταν κοντά στο σκορ έχοντας 22 πόντους με… μηδέν ασίστ! Καμία τελική πάσα σε ένα ημίχρονο. Ειλικρινά δεν θυμάμαι πολλές περιπτώσεις που έχει συμβεί κάτι τέτοιο σε ένα παιχνίδι.

Οχι βέβαια ότι η συνέχεια ήταν η ίδια. Πόνεσαν τα μάτια μας. Ωραίο το… ξύλο, μπράβο, αλλά το μπάσκετ θύμισε εποχές προηγούμενων δεκαετιών.

Οταν ο Αρης έφτασε να απειλεί με αποκλεισμό από τη συνέχεια τον Ολυμπιακό, ξεκίνησαν τα… πολυβόλα. Οσα τρίποντα δεν έμπαιναν από τους «ερυθρόλευκους», μπήκαν τότε. Πήρε το όπλο του ο Στρέλνιεκς, «κούμπωσε» τρία τρίποντα, σκόραρε άλλο ένα ο Ρόμπερτς, το τελείωσε το ματς ο Μάντζαρης.

Το πήραν; Αυτό αρκεί… Τώρα στον τελικό με την ΑΕΚ.

ΥΓ.: Σαφώς κουρασμένος ο Ολυμπιακός, καθώς πριν δύο μέρες έπαιξε ματς στη Βαρκελώνη. Το θέμα είναι πως η ήττα από την Μπαρτσελόνα ήταν βαριά και όλοι περίμεναν αντίδραση. Δεν ήρθε ποτέ…

ΥΓ.2: Ερχεται ο Παναθηναϊκός μετά από αποκλεισμό. Θα είναι πεισμωμένος και έτοιμος για «αίμα». Μη γίνει νέα «ανάσταση»…

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 06/11/2017)

Διαβάστε επίσης

Φωνάζουν τώρα, για να λένε μετά… «σκάνδαλο»!

Φωνάζουν τώρα, για να λένε μετά… «σκάνδαλο»!

ΜΗ μας παραξενεύει που προκύπτει συνεχώς από τον περίγυρο των αντιπάλων του Ολυμπιακού η ανάγκη να «φωνάξουν» για παρέμβαση της αθλητικής δικαιοσύνης, κλήση του Ολυμπιακού και τιμωρία του (υποβιβασμός!!!) για τα θεωρούμενα ως ύποπτα ματς, τα οποία μνημονεύονται στο βούλευμα.

Το παραμύθι σας τελείωσε

Το παραμύθι σας τελείωσε

Γελάει το πανελλήνιο με τα τερτίπια και τις κατηγορίες των «εξυγιαντών» σε βάρος του μόνιμου… επιβήτορά τους- Γράφει ο Μπάμπης Χριστόγλου