Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η αθλητική δικαιοσύνη ήδη «μίλησε» για τον Ολυμπιακό!

Η αθλητική δικαιοσύνη ήδη «μίλησε» για τον Ολυμπιακό!
Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017 - 18:34

Οσοι έχουν καλή μνήμη με την υπόθεση-σκευωρία του Πλατανιά, που αφορά στον αγώνα του προηγούμενου πρωταθλήματος στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου η προσπάθεια να αφαιρεθούν έξι βαθμοί από τον Ολυμπιακό, με τον ΠΑΟΚ να διεκδικεί τον τίτλο στα «χαρτιά», θυμήθηκαν τις υποθέσεις των αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 που έγινε στις 6 Ιανουαρίου 2013 και Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-0 που διεξήχθη στις 4 Φεβρουαρίου 2015.

Για να δημιουργήσουν θέμα με τον Πλατανιά κατέθεσαν οι ποδοσφαιριστές Αποστολόπουλος, Καρυπίδης κτλ, φανταζόμενοι ξυλοδαρμό σε βάρος τους. Για να υποβιβάσουν τον Ολυμπιακό για τον αγώνα με τη Βέροια στον ειδικό ανακριτή Γιώργο Ανδρεάδη, που ερευνούσε την υπόθεση του ποδοσφαίρου, κατέθεσαν ο Μελισσανίδης (σ.σ. είδηση που δεν διαψεύστηκε) και Γεωργέας που τότε είχε επιστρέψει στην ΑΕΚ από τη Βέροια. Ακολούθησε, στον ίδιο ανακριτή, η κατάθεση του τότε τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟ, Τάκη Φύσσα ότι τάχα ο Σα Πίντο, τεχνικός του Ατρομήτου, του εκμυστηρεύθηκε πως η διοίκηση του ζήτησε να μην χρησιμοποιήσει κάποιους παίκτες στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Ο φάκελος της δικαστικής υπόθεσης του ποδοσφαίρου έφτασε και στην αθλητική δικαιοσύνη. Τον παρέλαβε ο τότε ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος. Η υπόθεση του αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια εκδικάστηκε, το διάστημα Μάιος-Ιούλιος 2015, και σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό και η Βέροια απαλλάχθηκε. Αν υποβιβάζονταν, στο σκαμνί θα καθόταν και ο Ολυμπιακός, αυτό το σχέδιο είχαν.
Η υπόθεση του αγώνα Ολυμπιακός-Ατρόμητος κρίθηκε από τον τότε ποδοσφαιρικό εισαγγελέα ότι δεν εμπεριέχει επαρκή στοιχεία. Ο Σα Πίντο διέψευσε τον Φύσσα, ενώ δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος από τον κ. Ανδρεάδη, τόσο στον πρόεδρο του Ατρομήτου Γιώργο Σπανό, όσο και στον γενικό αρχηγό Γιάννη Αγγελόπουλο, οι οποίοι κατηγόρησαν τον Φύσσα ως ψευδομάρτυρα.
Με την παράδοση του φακέλου στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ έκλεισε και η υπόθεση. Εκτοτε δεν προέκυψε κάποιο νέο στοιχείο, άρα κρίθηκε όσον αφορά στον Ολυμπιακό. Αν μπορούσαν να τον υποβιβάσουν θα το είχαν κάνει τότε.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ενδιαφέρον θα έχει και η τοποθέτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με την ανακοίνωσή της να αναμένεται σήμερα (08/11). Στην επόμενη ανάρτησή μας διαβάστε και την ξεκάθαρη νομική άποψη του γνωστού ποινικολόγου και μεγαλομετόχου της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια…

Διαβάστε επίσης

Φωνάζουν τώρα, για να λένε μετά… «σκάνδαλο»!

Φωνάζουν τώρα, για να λένε μετά… «σκάνδαλο»!

ΜΗ μας παραξενεύει που προκύπτει συνεχώς από τον περίγυρο των αντιπάλων του Ολυμπιακού η ανάγκη να «φωνάξουν» για παρέμβαση της αθλητικής δικαιοσύνης, κλήση του Ολυμπιακού και τιμωρία του (υποβιβασμός!!!) για τα θεωρούμενα ως ύποπτα ματς, τα οποία μνημονεύονται στο βούλευμα.

Το παραμύθι σας τελείωσε

Το παραμύθι σας τελείωσε

Γελάει το πανελλήνιο με τα τερτίπια και τις κατηγορίες των «εξυγιαντών» σε βάρος του μόνιμου… επιβήτορά τους- Γράφει ο Μπάμπης Χριστόγλου