Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καλές οι φιλίες, μακριά από τα ματς

Καλές οι φιλίες, μακριά από τα ματς
Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017 - 15:01

Δεν μπορεί να κρίνει κανείς το χτεσινό παιχνίδι. Ο Ερυθρός Αστέρας δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την περσινή ομάδα. Ταλέντο υπάρχει σε ένα-δύο παίκτες, οι υπόλοιποι ακόμα είναι… άγουροι, ενώ ο Πέρο Αντιτς προσπαθεί να τους μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του για τη συνέχεια της καριέρας τους. Εως εκεί…

Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας είναι δύο αδελφοποιημένα σωματεία. Σίγουρα οι παίκτες του Αλιντίγιεβιτς δεν ένιωσαν ότι έπαιζαν σε εχθρικό γήπεδο. Ο κόσμος τραγουδούσε και γι’ αυτούς και οι Σέρβοι νεαροί παίκτες των φιλοξενούμενων ένιωθαν λες και αγωνίζονταν στο Βελιγράδι.

Αυτά βέβαια μέχρι να αρχίσει το ματς. Εκεί οι φιλίες παραμερίζονται, οι αγάπες πάνε… περίπατο και τα αδέρφια γίνονται εχθροί για 40 λεπτά. Μου άρεσε που είδα απόλυτη αυτοσυγκέντρωση από τους παίκτες του Σφαιρόπουλου. Μετά από μία τόσο δύσκολη αναμέτρηση όπως αυτήν στην Πόλη, οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν το ίδιο έτοιμοι πνευματικά. Ο προπονητής τους διεύρυνε το ροτέισον, ξεκούρασε όποιον έπρεπε, έβγαλε καινούρια πράγματα στο παρκέ για να δει τις δοκιμές που χρειαζόταν.

Ο Θρύλος έπαιξε καλό μπάσκετ ανά διαστήματα, με τα πάντα να ξεκινούν από το ποστ, ενώ ήταν και ιδιαιτέρως εύστοχος από την περιφέρεια (9/22 τρίποντα). Οι Πειραιώτες δεν έχασαν τη συγκέντρωσή τους και όποιος ξέφευγε, τον επανέφερε στην τάξη ο Σφαιρόπουλος (βλέπε Μιλουτίνοφ).

Το 2/2 έγινε, ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή της Ευρωλίγκας μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τώρα πηγαίνει στο Μιλάνο. Ματς που φοβάμαι ιδιαίτερα. Μακάρι να διαψευστώ. Ή μάλλον να με διαψεύσουν οι «ερυθρόλευκοι».

ΥΓ.: Ευχάριστη έκπληξη η αποθέωση του προπονητή του Ολυμπιακού από τους οργανωμένους των «ερυθρόλευκων» με την είσοδό του στο ματς. Γενικότερα χάρηκα με την έλευση του κόσμου στο χτεσινό παιχνίδι. Περίεργη η μέρα, με βροχές, Πολυτεχνείο και… κατήφεια γενικότερα.

ΥΓ.2: Βαγγέλη Μάντζαρη, ήρθε η ώρα να ξεκουραστείς. Υπερέβαλε εαυτό, έπαιζε διαρκώς με ενέσεις και τώρα θα μείνει εκτός παρκέ. Δεν χρειάζεται με τον Κολοσσό, εκεί θα παίξει στη θέση του ο Τολιόπουλος.

ΥΓ.3: Επιβεβλημένες οι ανάσες στον Ρόμπερτς. Επαιξε στα «κόκκινα» με τη Φενέρ και δεν υπήρχε λόγος περαιτέρω πίεσης, ειδικά σε ένα παιχνίδι όπως το χτεσινό.

ΥΓ.4: Υγεία να υπάρχει, παιδιά. Φοβερά όσα έχουν συμβεί αυτές τις μέρες με τις βροχές. Και κάθε πτώση παίκτη του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ αντιμετωπίζεται με τρέλα και φόβο. Σήμερα θα δούμε τι θα γίνει με τους Παπανικολάου και Αγραβάνη. Σε αυτά τα παιχνίδια πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος της ζημιάς…

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 18/11/2017)

Διαβάστε επίσης

Πρώτα το μηδέν πίσω

Πρώτα το μηδέν πίσω

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τον αγώνα με την Σπόρτινγκ, ο οποίος απαιτεί υπομονή από τους «ερυθρόλευκους» και σωστή τακτική.