Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα χαμένα ριμπάουντ και ένας Μακλίν όνειρο…

Τα χαμένα ριμπάουντ και ένας Μακλίν όνειρο…
Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 - 14:16

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού κρατούσα σημειώσεις στο ματς. Αυτό είναι το… εθιμοτυπικό σε κάθε αναμέτρηση. Ολα πήγαν βέβαια περίπατο, αφού με συνεπήρε το παιχνίδι. Αν δεν το… δούλευα, θα το απολάμβανα με μία κρύα μπίρα (καλά, και δύο, και τρεις) σπίτι μου στον καναπέ μου. Εάν βέβαια δεν έπαιζε η ομάδα του Πειραιά, αφού η καρδιά μου θα πήγαινε (όπως και χτες) στην Κούλουρη.

Στα του ματς, λοιπόν. Ο Ολυμπιακός είχε αμυντικά θέματα, το είπε και ο Μίλαν Τόμιτς μετά το παιχνίδι εξάλλου, με το πικ εν ρολ των Ιταλών να είναι ένα άλυτο πρόβλημα για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Η Αρμάνι Μιλάνο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με 10 επιθετικά ριμπάουντ! Το ριμπάουντ δεν είναι μόνο υπόθεση των ψηλών. Μπορεί και οι δύο σέντερ της Αρμάνι να απέχουν 10 εκατοστά από τον Μακλίν, μπορεί ο Μιλουτίνοφ να έχασε τον ρυθμό και τη συγκέντρωσή του από τα φάουλ (αποβλήθηκε με δύο κάπως.. .υπερβολικά σφυρίγματα), μπορεί ο Μπόγρης να μην ήταν ωφέλιμος για την ομάδα του. Οπως και να ’χει όμως, όλοι βοηθούν σε μία διεκδίκηση, όλοι οφείλουν να τοποθετούν καλά το σώμα τους και να αποτρέπουν τον επιτιθέμενο να κατεβάσει ένα ριμπάουντ και όλοι έχουν ευθύνες σε αυτό το κομμάτι.

Οταν συμμαζεύτηκε αυτή η κατάσταση, ο Ολυμπιακός απέκτησε αυτοπεποίθηση. Είχε σε επική βραδιά τρεις ξένους του και είναι απορίας άξιο πότε η ομάδα του Πειραιά είχε τρεις ξένους που όλοι είχαν πάνω από 20 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Στο πρώτο ημίχρονο, λοιπόν, οι «ερυθρόλευκοι» μη γηγενείς είχαν 33 πόντους από τους 46 των Πειραιωτών, με τον Πρίντεζη να έχει 2 πόντους με το πρώτο του καλάθι να είναι στο 35-39.

Μίλησε η θέληση και η καρδία, το τσαγανό του Μακλίναρου, το «ρομποτικό» παιχνίδι του Στρέλνιεκς, ο οποίος πάσαρε πιο γρήγορα από τη σκιά του (γεια σου, κύριε Βαγγέλη) στα πικ εν ρολ, ενώ ο Ρόμπερτς για ένα ακόμα παιχνίδι μας απέδειξε πως δεν ήταν αυτός ο παίκτης που είχαμε δει πριν το ματς με τη Φενέρ! Μία τριάδα-όνειρο που με μικρές πινελιές του Πρίντεζη και την άμυνα του Παπανικολάου στο τέλος, έφεραν ένα ακόμα «διπλό» του Ολυμπιακού και την 7η νίκη στην Ευρωλίγκα.

ΥΓ.: Δεν καταλαβαίνω πώς… ξεχάστηκε ο Τόμπσον και έπαιξε τόσο λίγο χτες. Ειλικρινά. Η επιστροφή του δεν τον βοήθησε, ήταν σκιά του εαυτού του και έμοιαζε ξεκάθαρα εκτός ρυθμού. Οσο για τον Γουίλτζερ; Στα τρία λεπτά του δεν έδειξε τίποτα απολύτως…

ΥΓ.2: Ολους τους επικριτές του (βάλε και μένα μέσα) φιμώνει σε κάθε ματς ο Μακλίν. Το πάθος του θυμίζει τον… (δεν το γράφω), αλλά οι επιθετικές αρετές του είναι ένα πρωτόγνωρο θέαμα για τον Ολυμπιακό, που είχε ξεχάσει τι σημαίνουν τόσοι πόντοι από έναν σέντερ. Θέμα στο πικ εν ρολ είχε στην άμυνα, όπως και όλη ομάδα βέβαια. Επιθετικά ήταν από άλλον πλανήτη!

ΥΓ.3: Παπαπέτρου, Μιλουτίνοφ, Τολιόπουλος, Πρίντεζης, Μάντζαρης, Μπόγρης, Γουίλτζερ, Τόμπσον. Ολοι μαζί είχαν 10 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Κι όμως, ο Ολυμπιακός νίκησε… Φοβερό, έτσι;

ΥΓ.4: Τι άλλο θα δούμε από αυτήν την ομάδα. Και την επόμενη εβδομάδα επιστρέφει και ο Σπανούλης. Θα παίξει κανονικά με Βαλένθια. Προτρέχω, αλλά έχω αυτήν την αίσθηση…

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 24/11/2017)

Διαβάστε επίσης

Μην τον μπερδέψουν οι νίκες

Μην τον μπερδέψουν οι νίκες

O Τόλης Λεούσης γράφει για το «διπλό» του Ολυμπιακού στην Ρόδο, αλλά και για το παιχνίδι στην πόλη της μόδας με την Ολίμπια.

Πρώτα το μηδέν πίσω

Πρώτα το μηδέν πίσω

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τον αγώνα με την Σπόρτινγκ, ο οποίος απαιτεί υπομονή από τους «ερυθρόλευκους» και σωστή τακτική.