Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νίκη τίτλου στο δικό του νησί!

Νίκη τίτλου στο δικό του νησί!
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 - 20:24

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Παιχνίδια σαν το χθεσινό είναι αυτά που ανοίγουν τον δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο χθεσινό ματς και έψαξε ένα γρήγορο γκολ. Τελικά αντί να προηγηθεί, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 16’ και έπρεπε να ανέβει ένα βουνό για να πάρει τη νίκη. Κλήθηκε να αντιμετωπίσει το πάθος που είχε η Κέρκυρα για να πάρει κάτι από τη χθεσινή αναμέτρηση και φυσικά τις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο νησί. Οι Πειραιώτες στο πρώτο ημίχρονο είχαν κάποιες καλές συνεργασίες με Καρίμ και Φορτούνη, αλλά περισσότερο έμοιαζαν προβλέψιμες οι κινήσεις τους στον αγωνιστικό χώρο. Τον Πάρντο έψαχναν οι ποδοσφαιριστές του Θρύλου και εκείνος με σέντρες προσπαθούσε να δημιουργήσει καταστάσεις.

Και μετά το γκολ του Γρομητσάρη ο Ολυμπιακός είχε 1-2 καλές στιγμές που θα μπορούσε να έχει φέρει το ματς στα ίσα, αλλά δεν τα κατάφερε. Στο δεύτερο μέρος ο Λεμονής αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα και να βάλει στον αγωνιστικό χώρο τους Μάριν, Τζούρτζεβιτς και να παίξει φουλ επίθεση για την ανατροπή. Ο άνθρωπος των ανατροπών ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο και δεν είναι άλλος από τον Σισέ. Το είχε κάνει και στη Νέα Σμύρνη, το έκανε και χθες ο Σενεγαλέζος, ο οποίος ισοφάρισε και από κει και πέρα η ομάδα εκδήλωνε κατά κύματα επιθέσεις και είχε δοκάρι με τον Ρομαό. Τι καλύτερο για τον Θρύλο το 1-2 να γίνει από τον Τζούρτζεβιτς. Ο Σέρβος όλο αυτό τον καιρό ήταν φορτωμένος με άγχος γιατί δεν ερχόταν το γκολ. Το έβαλε χθες και ο Ολυμπιακός έχει ακόμα ένα κέρδος από τη χθεσινή αναμέτρηση.

Το… κερασάκι μπήκε με την γκολάρα του Μάριν, ο οποίος και στο περσινό παιχνίδι ήταν καθοριστικός για την ομάδα του Πειραιά. Οι «ερυθρόλευκοι» απέδρασαν από την Κέρκυρα που τα έδωσε όλα στον αγωνιστικό χώρο. Εβγαλε πάθος και μεγάλο ζήλο για να σταματήσει τον Ολυμπιακό, όμως η ομάδα του Πειραιά είχε ψυχή και πήρε το «διπλό» σε ένα πολύ δύσκολο γήπεδο. Σαφώς και προβληματίζει το γεγονός πως για πέμπτο ματς φέτος ο Θρύλος βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά τουλάχιστον αυτήν τη φορά το γύρισε και πήρε τη νίκη.

ΥΓ.: Συγκλονιστική ήταν η συμπαράσταση του κόσμου. Υπό καταρρακτώδη βροχή οι ΓΑΥΡΟΙ δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να τραγουδούν για την ομάδα τους και να δίνουν ώθηση στους παίκτες του Λεμονή.

ΥΓ.2: Σε αυτήν τη φάση του πρωταθλήματος εκείνο που χρειάζεται είναι η στήριξη και η ενότητα. Οτιδήποτε άλλο μόνο κακό μπορεί να κάνει στον Ολυμπιακό που παίζει μόνος εναντίον όλων.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 27/11/2017)

Διαβάστε επίσης

Ακόμα καλύτερο...

Ακόμα καλύτερο...

Ο Θωμάς Γεωργίου γράφει την άποψή του για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στο Αμπου Ντάμπι και τον «μονόλογο» των δύο Mercedes.

Ευτυχώς έχει μεγάλο τερματοφύλακα ο Θρύλος

Ευτυχώς έχει μεγάλο τερματοφύλακα ο Θρύλος

Ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος γράφει για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στην Κέρκυρα, κάνοντας ειδική μνεία στον γκολκίπερ του Ολυμπιακού, Σίλβιο Προτό, ο οποίος σε ακόμη ένα ματς ήταν εξαιρετικός.

Μην τον μπερδέψουν οι νίκες

Μην τον μπερδέψουν οι νίκες

O Τόλης Λεούσης γράφει για το «διπλό» του Ολυμπιακού στην Ρόδο, αλλά και για το παιχνίδι στην πόλη της μόδας με την Ολίμπια.