Ντουντούκα
Όλοι με ερυθρόλευκα την Πέμπτη στο Ναό!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ακόμα καλύτερο...

Ακόμα καλύτερο...
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 - 15:57

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΩΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Συναρπαστικό ήταν το πρωτάθλημα το οποίο τελείωσε και ακόμα πιο συναρπαστικό θα είναι του χρόνου. Με το DRS, αλλά και με τα νέα ελαστικά που παρουσίασε στο Αμπου Ντάμπι, η Pirelli. Οι οδηγοί, μάλιστα, θα μείνουν δύο ημέρες ακόμα εκεί, για την ακρίβεια, δύο μετά τον αγώνα, για να τα δοκιμάσουν. Η ιταλική εταιρεία ισχυρίζεται πως αυτά είναι τα πιο γρήγορα ελαστικά που έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ στη Formula 1.

Στις ήδη υπάρχουσες πέντε γόμες, προστίθενται ακόμα δύο, που είναι οι νέες και σε συνδυασμό με τα ενδιάμεσα και τα βρόχινα, οι οδηγοί θα έχουν να επιλέξουν εννέα τύπους ελαστικών. Του χρόνου, λοιπόν, τα ελαστικά θα είναι ως εξής. Πολύ σκληρή γόμα (νέα-πορτοκαλί), σκληρή (μπλε), μέση (λευκή), μαλακή (κίτρινη), πολύ μαλακή (κόκκινη), πάρα πολύ μαλακή (μωβ) και εξαιρετικά μαλακή (νέα-ροζ).

Φαίνεται λοιπόν πως το 2018 το πρωτάθλημα θα είναι ακόμα πιο συναρπαστικό, αρκεί βέβαια να μειώσουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά τους από τη Mercedes οι Ferrari, Red Bull, όλοι περιμένουμε πώς θα είναι η συνεργασία της McLaren με τη Renault, αλλά και πώς θα εμφανιστεί η Toro Rosso, που αρχίζει τη δική της με τη Honda. Για να επιστρέψουμε στο θέμα των ελαστικών, οι οδηγοί θα τα δοκιμάσουν στα μονοθέσια του 2018 και στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης που είναι προγραμματισμένες στη Βαρκελώνη από 26/02-01/03 και από 06-09/03. Τέλη του Μαρτίου, λοιπόν, και πιο συγκεκριμένα στις 25, θα γίνει το πρώτο γκραν πρι για τη νέα σεζόν στην Αυστραλία και όποια ομάδα θα είναι πρώτη στην Ισπανία, στις δοκιμές, θα έχει το προβάδισμα να πάρει το πρωτάθλημα.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 27/11/2017)

Διαβάστε επίσης

Νίκη τίτλου στο δικό του νησί!

Νίκη τίτλου στο δικό του νησί!

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην Κέρκυρα με 3-1, η οποία ανοίγει τον δρόμο για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος.