Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στο δεύτερο εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός

Στο δεύτερο εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 - 22:54

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Το είχαμε συζητήσει και πριν το ματς στην Κέρκυρα ότι ο Ολυμπιακός όφειλε να βγάλει στο γήπεδο την εικόνα της ομάδας που δεν πρόκειται να αφήσει ούτε έναν βαθμό να πάει χαμένος. Οφειλε να εμφανιστεί αγριεμένος και να περάσει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος είναι δική του και φέτος. Το κατάφερε, αν και με μικρή καθυστέρηση.

Η λιποθυμιά του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον μισό Πανιώνιο δεν πήγε χαμένη, ο Θρύλος έβγαλε φλας και προσπέρασε πατώντας στην κορυφή. Αλήθεια είναι επίσης ότι με την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου μόνο πονοκέφαλο προκαλούσε η ομάδα του Λεμονή. Από το γκολ που δέχθηκε μέχρι την μπάλα που δεν έπαιξε ήταν μια κατάσταση αντιτουριστική. Ευτυχώς, όμως, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου το πράγμα άλλαξε προς το αγριότερο. Από το 46’, όταν και έβαλε το γκολ της ισοφάρισης ο Σισέ, μέχρι και το 70ό λεπτό που είχε ουσιαστικά λήξει η σεμνή τελετή, ο Ολυμπιακός πρόσφερε έναν διαρκή εφιάλτη στην Κέρκυρα.

Περνάει μπροστά στο 65’ με τον Τζούρτζεβιτς που βοήθησε πολύ επιθετικά την ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο και έκλεισε το σκορ με την γκολάρα του Μάριν. Κι έτσι οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν. Πέρασαν με βόλτα μέσα από την έδρα των φίλων της εξυγίανσης, δεν άφησαν στους Κολίνες να περάσει το δικό τους -σιγά μην του έδιναν το πέναλτι που έγινε στο πρώτο ημίχρονο με τον αμυντικό να διώχνει με το χέρι την μπάλα- και φόρτωσε με άγχος τους Πόντιους. Ο ένας έπαθε πάλι κλακάζ με το που πέρασε το πούλμαν της ομάδας του τα Τέμπη, ο άλλος αρχίζει να παρακαλά να μην αρχίσουν οι οπαδοί της ΑΕΚ να ζητάνε μεταγραφές. Θα έχει πολλή πλάκα από εδώ και στο εξής η κατάσταση. Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι οι παίκτες του δείχνουν διατεθειμένοι να πάνε γκαζωμένοι μέχρι την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος. Για να δούμε πώς θα αντιδράσει η «εξυγίανση»...

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 27/11/2017)

Διαβάστε επίσης

Ακόμα καλύτερο...

Ακόμα καλύτερο...

Ο Θωμάς Γεωργίου γράφει την άποψή του για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στο Αμπου Ντάμπι και τον «μονόλογο» των δύο Mercedes.

Νίκη τίτλου στο δικό του νησί!

Νίκη τίτλου στο δικό του νησί!

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην Κέρκυρα με 3-1, η οποία ανοίγει τον δρόμο για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος.

Ευτυχώς έχει μεγάλο τερματοφύλακα ο Θρύλος

Ευτυχώς έχει μεγάλο τερματοφύλακα ο Θρύλος

Ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος γράφει για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στην Κέρκυρα, κάνοντας ειδική μνεία στον γκολκίπερ του Ολυμπιακού, Σίλβιο Προτό, ο οποίος σε ακόμη ένα ματς ήταν εξαιρετικός.