Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με τη μενταλιτέ του ισόβιου πρωταθλητή

Με τη μενταλιτέ του ισόβιου πρωταθλητή
Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017 - 12:57

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΩΤΣΗΣ

Για ακόμη μία φορά ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη φωτιά. Για 20ό παιχνίδι (σε συνολικά 25 φέτος) οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν γκολ. Κόντρα σε άλλη μία ομάδα που έπαιξε με 11 παίκτες πίσω από τη σέντρα, σπατάλησε ένα τσουβάλι ευκαιρίες. Πάλι είδαμε το σενάριο των πολλών προσωπικών λαθών. Αλλά...

Ακόμη κι έτσι ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανατρέψει (άλλο) ένα παιχνίδι που στράβωσε. Εστω και με υπερπροσπάθεια και με τα νεύρα και την πίεση στο κόκκινο, οι πρωταθλητές επιβεβαίωσαν ότι η μενταλιτέ είναι εκεί και κάνει τη διαφορά. Εξάλλου, είναι σαφές ότι η ψυχή, το πάθος, η ώθηση από τον κόσμο, αλλά και η ατομική ποιότητα των ποδοσφαιριστών του Θρύλου ήταν τα στοιχεία που έδωσαν τη νίκη. Ναι, και οι αλλαγές του Τάκη Λεμονή, οι οποίες, ωστόσο, ήταν κόντρα στη ροή του αγώνα, κόντρα σε αυτό που φαινόταν στον αγωνιστικό χώρο ότι έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός.

Ο προπονητής του Θρύλου είδε για ακόμη μία φορά την ομάδα του να αναγκάζεται να κυνηγάει. Για ακόμη μία φορά επέμεινε στη χρησιμοποίηση παικτών εμφανώς εκτός φόρμας (Μποτία, Ταχτσίδης) και παραλίγο να το πληρώσει. Η νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στον Απόλλωνα (και κάθε ομάδα αυτού του επιπέδου) είναι το λογικό. Το να κατακτάται κάθε φορά με αίμα, ιδρώτα και τους σφυγμούς στο 200, είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσει η ομάδα του Πειραιά. Είναι κάτι που ο προπονητής θα πρέπει να το φροντίσει.

Διότι κάποια στιγμή η μπάλα δεν θα μπει και τότε ο Ολυμπιακός θα χάσει έδαφος στη μεγάλη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου. Και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να συμβεί. Αρα, κάτι πρέπει να αλλάξει άμεσα. Διότι είναι κρίμα να υπάρχουν τόσες λύσεις και ο Ολυμπιακός να αγκομαχά για να νικήσει ακόμη και παιχνίδια που έπρεπε να τα «καθαρίζει» με 3-4 γκολ.

Τέλος, όποιος ποδοσφαιριστής πιστεύει ότι είναι σημαντικότερος από το σύνολο, δεν σέβεται ή δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, καλό θα είναι να συνειδητοποιήσει πού βρίσκεται. Το μέγεθος που υπηρετούν είναι πολύ μεγαλύτερο από κάθε πρόσωπο.

ΥΓ.: Ηταν Μάιος του 2010 όταν ο «ΓΑΥΡΟΣ» άνοιξε τα φτερά του και τις σελίδες του. Σχεδόν 7,5 χρόνια. Πολλά. Με καλές και κακές στιγμές. Με πραγματικούς φίλους και ανθρώπους που βίωσαν τα πάντα ζώντας μέσα από τις σελίδες της πιο ανατρεπτικής εκδοτικής προσπάθειας στον ελληνικό Τύπο. Η ομορφότερη εφημερίδα του ελληνικού Τύπου από σήμερα δεν θα κρεμιέται στα περίπτερα. Επιστρέφει εκεί απ’ όπου ξεκίνησε. Το gavros.gr θα γίνει από σήμερα το σπίτι όλων των εργαζόμενων του «ΓΑΥΡΟΥ». Επιστροφή στη βάση, λοιπόν. Με την ευχή, την ελπίδα, τη βεβαιότητα ότι το κορυφαίο μέσο ενημέρωσης για θέματα Ολυμπιακού θα ανέβει ακόμη ψηλότερα. Εις το επανιδείν...

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 03/12/2017)

Διαβάστε επίσης

Η αλήθεια για τους «πύργους»!

Η αλήθεια για τους «πύργους»!

Όταν σε 23 επίσημα παιχνίδια του φέτος ο Ολυμπιακός έχει κρατήσει το μηδέν μόνο τα πέντε (εκ των οποίων τα δύο με τη Λαμία στο Περιστέρι και τον Αχαρναϊκό στη Νεάπολη), είναι εκ των ουκ άνευ ότι υπάρχει αμυντικό πρόβλημα.