Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η βραδιά δεν ήταν χαμένη

Η βραδιά δεν ήταν χαμένη
Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017 - 19:47

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΡΖΟΣ

Το γνωρίζαμε πριν από τον αγώνα ότι η Γιουβέντους είναι καλύτερη και πιο πλήρης ομάδα από τον Ολυμπιακό. Είχε και το βαθμολογικό κίνητρο και ένα… σπρωξιματάκι από την διαιτησία και έβαλε γρήγορα τις βάσεις για τη νίκη με το γκολ του Κουαδράδο. Ωστόσο, η βραδιά δεν ήταν χαμένη για τους «ερυθρόλευκους».

Το μεγαλύτερο κέρδος είναι η παρουσία του Ένγκελς, ο οποίος έδειξε ότι είναι ένας πλήρης σέντερ μπακ. Ο Βέλγος και αθλητικά προσόντα έχει, και καλή τεχνική κατάρτιση διαθέτει και μυαλό για να «διαβάζει» και να μην παρασύρεται στις φάσεις. Αυτή την στιγμή είναι ο πιο ολοκληρωμένος κεντρικός αμυντικός που υπάρχει στο ρόστερ και προοπτικές να γίνει άμεσα ο ηγέτης της άμυνας.

Το δεύτερο κέρδος είναι η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στο διάστημα που βρίσκεται ο Τάκης Λεμονής στον πάγκο στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Όλοι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έχουν περισσότερες δυνάμεις και κυρίως εκρηκτικότητα να υπηρετήσουν το σχέδιο του προπονητή. Αυτό έχει φανεί στα τελευταία ματς, διότι δεν είναι τυχαίες οι ανατροπές του σκορ στο πρωτάθλημα και θα βγει ακόμα περισσότερο στην συνέχεια.

Πάντως, ένας μίνι απολογισμός στην φετινή πορεία στον όμιλο του Champions League είναι λογικό να αφήνει κάποια πικρία. Το κλήμα στράβωσε από την αρχή με την εντός έδρας ήττα από την Σπόρτινγκ και θα ήταν θαύμα αν κατάφερνε ο Ολυμπιακός να το γυρίσει την στιγμή που είχε προβλήματα και στο πρωτάθλημα και κυρίως η ομάδα δεν διέθετε την κατάλληλη φυσική κατάσταση για να παίζει σε διπλό ταμπλό.

Τώρα, όμως που έκλεισε η ευρωπαϊκή σεζόν για φέτος και αναγκαστικά ο Θρύλος θα επικεντρωθεί στις εγχώριες διοργανώσεις θεωρώ ότι θα δείξει πολύ καλύτερα πράγματα. Μην ξεχνάμε ότι στην φαρέτρα του υπάρχουν ο Ανσαριφάρντ και ο Σισέ που δεν είχαν δηλωθεί στο Champions League από τον προηγούμενο προπονητή.

Βεβαίως, κανείς να μην περιμένει ότι τα πάντα θα έρθουν εύκολα, καθώς είναι εμφανής ο πόλεμος που γίνεται στον Ολυμπιακό απ’ όλες τις μεριές και πρέπει άπαντες να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Διαβάστε επίσης

Θα γυρίσει το φεγγάρι!

Θα γυρίσει το φεγγάρι!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος ελπίζει ότι ο χειμώνας που μόλις έφυγε θα αποδειχθεί πολύ πιο…γούρικος από το φθινόπωρο που έφυγε.