Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θα γυρίσει το φεγγάρι!

Θα γυρίσει το φεγγάρι!
Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017 - 23:31

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Γκρινιάζουμε όλοι για τα γκολ που δεν βάζουν οι εξτρέμ του Ολυμπιακού, αλλά κατά την γνώμη μου ακόμη πιο μεγάλη απώλεια για την ομάδα είναι ότι φέτος παίρνει τα λιγότερα γκολ από ποτέ άλλοτε από τον Φορτούνη. Κι ελπίζουμε ότι ο χειμώνας που μόλις μπήκε να αποδειχθεί πολύ πιο…γούρικος από το φθινόπωρο που έφυγε και από πλευράς γκολ ήταν… μαύρος για τον διεθνή άσο!

Με εξαίρεση το εύστοχο πέναλτι με τον Πανιώνιο (4-3) στη Νέα Σμύρνη, ο «Φόρτου» δεν έχει σκοράρει άλλη φορά εδώ και σχεδόν 3,5 μήνες, από τις 26 Αυγούστου και το 1-0 επί της Λαμίας στο Περιστέρι (και τότε με πέναλτι). Έτσι, ο απολογισμός του είναι συνολικά 5 γκολ, τα 4 στο πρωτάθλημα και το ένα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ στις αρχές Αυγούστου με την Παρτιζάν. Την στιγμή π.χ. που την πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό την είχε κλείσει με 10 γκολ (7 στο πρωτάθλημα και 3 στο Κύπελλο), παρότι έπαιζε κατά βάση ως αλλαγή κι όχι βασικός…

Από πλευράς σκοραρίσματος δεν είναι σε καλό φεγγάρι ο Έλληνας διεθνής. Φάνηκε καθαρά και στα τελευταία τρία παιχνίδια, από το χαμένο πέναλτι με τον Λεβαδειακό, από την μεγάλη ευκαιρία στην Κέρκυρα όπου ένας αμυντικός έβγαλε την μπάλα προ της γραμμης, αλλά κι από την ακόμη πιο μεγάλη ευκαιρία με τον Απόλλωνα όπου νικήθηκε στο τετ α τετ από τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Λεμονής έχει παράπονα από τον Φορτούνη. Ίσα ίσα, είναι ευχαριστημένος από την προσπάθεια του και αναγνωρίζει ότι δεν κρύβεται, ζητάει την μπάλα στα δύσκολα και γενικά έχει μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι. Πιστεύει δε ότι είναι θέμα χρόνου να σπάσει η γκίνια του και να έρθουν τα γκολ.

Μπορεί κάποιος να παρατηρήσει ότι στον αγώνα με τον Απόλλωνα ο Φορτούνης δεν είχε μόνο τις καλες στιγμές του δημιουργικά, αλλά και πάλεψε πολύ. Π.χ. δύο φορές γύρισε κι έκλεψε την μπάλα από τους αντιπάλους του. Και σε ό,τι αφορά το επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, μπορεί να μην μπήκαν γκολ, αλλά οι δύο πάσες που έβγαλε ο Φόρτου στο β΄ ημίχρονο στον Τζούρτζεβιτς και τον Σεμπά ήταν χάρμα ιδέσθαι. Απλά, στη μία περίπτωση ο Σέρβος ενήργησε εγωϊστικά και δεν του γύρισε πάλι την μπάλα και στη δεύτερη έχασε την ευκαιρία από την ασίστ του Σεμπά σε ένα μοναδικό τετ α τετ.

Διαβάστε επίσης