Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο ΠΑΟ έχει το χειρότερο Τσάμπιονς Λιγκ

Ο ΠΑΟ έχει το χειρότερο Τσάμπιονς Λιγκ
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017 - 20:10

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Συγνώμη κιόλας, αλλά εγώ θεωρώ παραμύθι αυτό που κατά κόρον προβάλλεται από τη νύχτα της Τρίτης, περί του (φετινού Ολυμπιακού) χειρότερου Τσάμπιονς Λιγκ που έκανε ποτέ ελληνική ομάδα.

Όχι, δεν αμφισβητώ τα νούμερα, που άλλωστε θεωρώ ότι τις περισσότερες φορές μας λένε την αλήθεια. Είναι μία πραγματικότητα ότι ο ένας πόντος του Ολυμπιακού είναι η μικρότερη συγκομιδή που έχει κάνει ελληνική ομάδα στη διοργάνωση σε επίπεδο ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι έκανε ο Ολυμπιακός το χειρότερο Τσάμπιονς Λιγκ ελληνικής ομάδας!

Πολύ απλά γιατί αυτό τον άτυπο τίτλο τον αξίζει ο Παναθηναϊκός, επί πολυμετοχικότητας, με την ομάδα του με τον Σισέ, τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, τον Γκοβού, τον Μπουμσόνγκ, τον Χριστοδουλόπουλο, τον Κατσουράνη, τον Καραγκούνη, τον Λέτο κ.α. και δεν το λέω εγώ, το λένε τα αποτελέσματα.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε φέτος με την Μπαρτσελόνα κι έχασε 1-3 στη Βαρκελώνη και έφερε 0-0 στον Πειραιά. Τότε είχε παίξει κι ο Παναθηναϊκός με την Μπαρτσελόνα κι είχε φάει οκτώ γκολ: 1-5 εκτός έδρας και 0-3 εντός έδρας.

Ο Ολυμπιακός φέτος έπαιξε με τη φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ Γιουβέντους κι έχασε και τα δύο ματς με 0-2. Τότε, ο Παναθηναϊκός είχε παίξει με την…Κοπεγχάγη κι είχε φάει πέντε γκολ από τους Δανούς: 0-2 εντός και 1-3 εκτός έδρας.

Ο Ολυμπιακός φέτος έπαιξε με την πρωτοπόρο του πορτογαλικού πρωταθλήματος Σπόρτινγκ κι έχασε και τα δύο ματς με 2-3 και 1-3. Τότε, ο Παναθηναϊκός είχε παίξει με την άσημη ρώσικη Ρούμπιν και είχε φέρει 0-0 και μέσα και έξω. Κι έτσι είχε συγκομιδή δύο πόντων.

Και το (νομίζω ρητορικό) ερώτημα είναι απλό: είναι καλύτερα να τερματίσεις τελευταίος με δύο πόντους, που τους πήρες από τη Ρούμπιν κι έχοντας φάει οκτώ γκολ από την Μπάρτσα και πέντε από την…Κοπεγχάγη η, καλύτερα να τερματίσεις τελευταίος με ένα πόντο, έχοντας παίξει τουλάχιστον σε όμιλο με Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Σπόρτινγκ κι έχοντας πάρει 0-0 από την Μπάρτσα του Μέσι;…

Να υπενθυμίσω, παρεμπιπτόντως, ότι ο Ολυμπιακός μόλις τρία χρόνια αργότερα βρήκε μπροστά του τη Ρούμπιν, στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ. Και τη νίκησε και στα δύο παιχνίδια με 1-0…

Διαβάστε επίσης

«Σφραγίδα» κατά του Ολυμπιακού

«Σφραγίδα» κατά του Ολυμπιακού

Εχει παρελθόν ο Παπαδόπουλος, ο οποίος με τα σφυρίγματά του φέρει ευθύνη για την πρώτη περσινή ήττα των «ερυθρολεύκων» στη Λάρισα, ενώ φέτος στην Ξάνθη έπαιξε 90-10 υπέρ της ΑΕΚ

Πάντα είναι παγίδα το Αγρίνιο

Πάντα είναι παγίδα το Αγρίνιο

Ο Γιώργος Στασινόπουλος καταγράφει τους λόγους που κάνουν εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Παναιτωλικό, το οποίο δικαίως θεωρείται μισός τίτλος.