Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χρειάζεται μυαλό, τρέξιμο και τσαμπουκάς στο Αγρίνιο

Χρειάζεται μυαλό, τρέξιμο και τσαμπουκάς στο Αγρίνιο
Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017 - 11:07

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΡΖΟΣ

Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού τελείωσαν φέτος νωρίτερα από τις προηγούμενες σεζόν και πλέον θα πρέπει να επικεντρωθούν οι παίκτες του στο πρωτάθλημα. Το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο μόνο εύκολο δεν είναι, όμως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την ποιότητα για να πάρουν τη νίκη.

Σίγουρα ο Τάκης Λεμονής έχει στα χέρια του σαφώς καλύτερο έμψυχο υλικό από τον Χάβο, ωστόσο σε τέτοια ματς ο Ολυμπιακός πρέπει να επιδείξει τον παραδοσιακό του… τσαμπουκά. Ανέκαθεν χαρακτήρισε τους «ερυθρόλευκους» η δύναμη και η ορμή που μπαίνουν σε τέτοιες έδρες και είναι απαραίτητο στοιχείο.

Βεβαίως, η επιθετικότητα και η διάθεση δεν είναι αρκετή, αλλά θα πρέπει να συνδυαστεί με… μυαλό, ώστε να φανεί και η ανωτερότητα του Θρύλου. Επίσης, όπως φάνηκε και στο ματς Κυπέλλου στα Χανιά με τον ΑΟΧ Κισσαμικό, αν δεν τρέξεις δεν κερδίζεις.

Είναι λογικό οι γηπεδούχοι να προσπαθήσουν να καλύψουν το έλλειμμα ποιότητας με τα χιλιόμετρα που θα τρέξουν, ώστε αν κλείσουν τους χώρους προς την άμυνά τους και με τους λάτιν που έχουν στην μπροστινή τους γραμμή να κάνουν την ζημιά. Οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να αντιτάξουν επίσης πολύ τρέξιμο και ευτυχώς το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι έχει αποδώσει η δουλειά που έχει γίνει στον τομέα της φυσικής κατάστασης.

Το γεγονός ότι «καίγεται» για βαθμούς ο Παναιτωλικός πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη για να μην υποτιμηθεί ο αντίπαλος. Πάντως, όποιοι παίζουν κόντρα στον Ολυμπιακό ποτέ δεν είναι αδιάφοροι και τα δίνουν όλα για να πάρουν ένα αποτέλεσμα που γι’ αυτές τις ομάδες πολλές φορές είναι ιστορικό.

Παράλληλα, ο Λεμονής γνωρίζει καλά τα ατού που έχει στα χέρια του, έχει ζήσει και έχει δουλέψει τους τελευταίους μήνες την ομάδα και ξέρει ποιους πρέπει να επιλέξει για τον αυριανό αγώνα. Η άνοδος των Ανσαριφάρντ και Ενγκελς δε νομίζω ότι έχει περάσει απαρατήρητη, όπως και οι σταθερές καλές εμφανίσεις του Μάριν.

Θετικό στοιχείο αποτελεί και η βελτίωση του Ομάρ Ελαμπντελαουί και κυρίως το γεγονός ότι βρίσκει πάλι την χαμένη του εκρηκτικότητα, ενώ στην απέναντι μεριά ο Κούτρης αποτελεί την ανερχόμενη δύναμη του Ολυμπιακού. Ο Σισέ έχει πολλά προσόντα, αλλά θα πρέπει να είναι προσεκτικός και να αποφεύγει τα εύκολα λάθη, που δεν στοίχισαν με τον Απόλλωνα τη νίκη, όμως σε εκτός έδρας ματς μπορεί κοστίσουν βαθμούς.

Ολοι περιμένουμε την επιπλέον άνοδο του Φορτούνη, αλλά και του Οτζίτζα, οι οποίοι είναι κομβικοί παίκτες για την δημιουργία. Ο Ολυμπιακός πρέπει και μπορεί να περάσει με το «2» από το Αγρίνιο και να συνεχίσει να βάζει πίεση στους επίδοξους ανταγωνιστές του για τον τίτλο.

Διαβάστε επίσης

100% λάθος επιλογή!

100% λάθος επιλογή!

Μέσω των ορισμών και η ΚΕΔ «έδειχνε» ότι ο Παπαδόπουλος είχε προβλήματα, όμως προκάλεσαν και τον έβαλαν στο ματς Παναιτωλικός-Ολυμπιακός, επιλογή που έχει άρωμα… μπλόκου στους «ερυθρόλευκους»

«Σφραγίδα» κατά του Ολυμπιακού

«Σφραγίδα» κατά του Ολυμπιακού

Εχει παρελθόν ο Παπαδόπουλος, ο οποίος με τα σφυρίγματά του φέρει ευθύνη για την πρώτη περσινή ήττα των «ερυθρολεύκων» στη Λάρισα, ενώ φέτος στην Ξάνθη έπαιξε 90-10 υπέρ της ΑΕΚ

Ο ΠΑΟ έχει το χειρότερο Τσάμπιονς Λιγκ

Ο ΠΑΟ έχει το χειρότερο Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για τα όσα γράφονται μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού με την Γιουβέντους, για χειρότερη πορεία ελληνικής ομάδας στο Champions League.