Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Θρύλος έκανε 31 και δεν σταματάει!

Ο Θρύλος έκανε 31 και δεν σταματάει!
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017 - 10:03

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός μόνο με αυτογκόλ δεν είχε δεχθεί γκολ στο πρωτάθλημα. Τελικά το έκανε κι αυτό στο Αγρίνιο και για ένα ακόμα ματς κατάφερε να μας αγχώσει, αλλά από την στιγμή που μπήκε ο Οτζίτζα μέσα και ο Φορτούνης με τον Ανσαριφάρντ πήραν την κατάσταση στα… πόδια τους, η πέμπτη συνεχόμενη νίκη και η επιστροφή στην κορυφή της βαθμολογίας ήρθαν με συνοπτικές διαδικασίες. Τέσσερα γκολ απέναντι στον Παναιτωλικό, 17 τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές και 31 στο σύνολο! Πετάει φωτιές η «ερυθρόλευκη» επίθεση και όσοι περίμεναν στραβοπάτημα στο Αγρίνιο για να νιώσουν πιο άνετα, έχουν αρχίσει να αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι ο Θρύλος πήρε φόρα και θα πρέπει να ξέρουν ότι όποτε συμβαίνει κάτι τέτοιο δύσκολα σταματάει…!

Ο Ολυμπιακός μπορεί να παρουσίασε προβλήματα από την αρχή της φετινής σεζόν, μπορεί να δέχεται σε κάθε παιχνίδι γκολ και να έχει… αρρωστήσει τον κόσμο του με αυτό το άσχημο συνήθειο που πρέπει να κόψει, αλλά παραμένει πολύ ποιοτικός. Το διαπιστώσαμε και στο ματς του Αγρινίου, άλλωστε, όπου οι Πειραιώτες με εννιά τελικές προσπάθειες σημείωσαν τέσσερα γκολ και θα μπορούσαν να πετύχουν τουλάχιστον άλλο ένα ακόμα. Έτσι γίνεται όταν έχεις παίκτες που ξεχειλίζουν από ποιότητα όπως ο Φορτούνης, ο Οτζίτζα και ο Ανσαριφάρντ. Τον Καρίμ τον βάζουμε τελευταία στη σειρά, διότι όπως και να το κάνουμε δεν έχει την ποιότητα του Φορτούνη και του Οτζίτζα, αλλά να μην ξεχνάμε ότι και οι… έσχατοι έσονται πρώτοι. Κι αυτό ακριβώς έκανε στο Αγρίνιο ο Ιρανός, καθώς με δικές του ενέργειες καθάρισε το παιχνίδι. Η ενέργεια που κάνει στη φάση του 1-2 είναι καταπληκτική (ακόμα τον ψάχνει ο Μόρας…), ενώ λίγο αργότερα μυρίζεται το λάθος και τελειώνει την υπόθεση νίκη. Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτός ο παίκτης ήταν να φύγει στα τέλη Αυγούστου και θεωρούταν τελειωμένος. Και τώρα είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με εφτά γκολ, ενώ έχει και τρεις ασίστ!

Πλέον το μόνο που απομένει για να κλείσει καλά το 2017 είναι άλλη μια νίκη την ερχόμενη αγωνιστική με τα Γιάννενα στο Καραϊσκάκη. Η ΑΕΚ, βέβαια, έχει εύκολο πρόγραμμα μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου (εντός έδρας ματς με Κέρκυρα και Απόλλων) κι έτσι είναι πιθανό να πάρει τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα, αλλά κι αυτό να συμβεί δεν πειράζει. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Ολυμπιακός πήρε φόρα και όπως τονίσαμε και νωρίτερα όποτε συμβαίνει κάτι τέτοιο δύσκολα σταματάει. Οι… δύσπιστοι, θα πειστούν στην πορεία…

ΥΓ: Σταθερά ανεβασμένος τον τελευταίο καιρό ο Ομάρ, ενώ πολύ καλός κόντρα στον Παναιτωλικό ήταν και ο Ρομαό. Όσο για τον Προτό, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Σε κάθε ματς είναι μέσα στους διακριθέντες, αλλά πάντα κάτι κουλό θα συμβεί για να δεχθεί γκολ. Κρίμα για τον Βέλγο, αλλά ο ίδιος αξίζει πολλά συγχαρητήρια…

Διαβάστε επίσης

Κλειδώστε τον Τζαμέλ στο ΣΕΦ!

Κλειδώστε τον Τζαμέλ στο ΣΕΦ!

Ο Τόλης Λεούσης αποθεώνει τον ΜακΛίν και κάνει άλλη μια… κωλοτούμπα για την καλοπροαίρετη κριτική που του είχε κάνει στην αρχή της σεζόν.