Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έλληνας, ο μετρ της κριτικής και της απαξίωσης

Έλληνας, ο μετρ της κριτικής και της απαξίωσης
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 - 13:57

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Πάμε να το δούμε όσο πιο ψύχραιμα γίνεται. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να βγάλει στο παρκέ, έπειτα από 40 ώρες, ότι ψυχικά και σωματικά αποθέματα είχε, απέναντι σε μία ΑΕΚ που προερχόταν από αλλαγή προπονητή και στραπάτσο στην Γερμανία. Και όμως, στο χειρότερό του ματς, έφτασε μέχρι το τέλος να διεκδικεί το παιχνίδι και να παλεύει να πάρει ένα ροζ φύλλο αγώνα που ουσιαστικά δεν το άξιζε.

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Θεόφιλο που έγραψε ότι εάν θέλει το πρωτάθλημα ας το πάρει στο γήπεδο που έχασε την Κυριακή στις αρχές του καλοκαιριού. Να σπάσει την έδρα. Είσαι καλύτερος; Ας νικήσεις οπουδήποτε. Πλεον το πλεονέκτημα έδρας είναι για τους τίτλους των κειμένων και τα πρωτοσέλιδα. Οι ομάδες τα βλέπουν και γελάνε. Ξέρουν πως μπορούν να επικρατήσουν οπουδήποτε.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν ένα παιχνίδι από το πρώτο λεπτό του ματς. Έμοιαζαν ανήμποροι να αντιδράσουν στο ψυχρό εξαιτίας της μη θέρμανσης, κλειστό του Αμαρουσίου.
Λες και η κάνουλα της ενέργειάς τους είχε κλείσει. Από την προθέρμανση το καταλάβαινε κανείς. Αδύναμα σουτ και γενικότερα αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά.

Το θέμα είναι πλέον ο μηδενισμός. Την Παρασκευή θεοί, την Κυριακή όλοι άχρηστοι.

Την Παρασκευή ο Σφαιρόπουλος προπονηταράς, την Κυριακή μυρωδιάς.

Είναι στο DNA του Έλληνα να ισοπεδώνει καταστάσεις και να πηγαίνει πάντα εν ψυχρώ στην κριτική του και να ποδοπατάει τα πάντα.

Θολώνει, παίρνει το βλέμμα του προπονητή, παράγοντα, μάνατζερ, προτείνει παίκτες, διώχνει παίκτες, κάνει κουμάντο στην τσέπη των προέδρων της ομάδας του.

Η λατρεία του και η καψούρα του, η ομάδα του δηλαδή, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙ..

Όχι αδερφέ. Ο Έλληνας έχει τσακωθεί με την ήττα. Ψιτ, παίζει και ο άλλος. Κερδίζει αυτός. Ετσι είναι.

Αναλύσεις διαβάσατε παντού. Δεν αξίζει να το τραβήξω κι άλλο.

Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» οφείλουν να κάνουν την αυτοκριτική τους. Να δουν τι φταίει και πως θα γυρίσουν τον διακόπτη.

Δεν πέφτουν κάτω σε αυτήν την ομάδα. Δεν τους ενοχλούν οι κατραπακιές. Στον Ολυμπιακό είναι σκληρόπετσοι και κάτι τέτοια αποτελέσματα τους ατσαλώνουν περισσότερο.

ΥΓ1 Φοβερό το ότι ρε συ αναλωνόμαστε σε διαιτησίες όπου μας συμφέρει. Ειλικρινά απίστευτη η θολούρα που έχουν μερικοί για να την… μπουν στον άλλον. Από την Euroleague Mafia στην αγιοποίηση της ΕΟΚ και των δυνατοτήτων των Ελλήνων διαιτητών. Ειδικά για το συνάφι μου. Και από την μία και από την άλλη μεριά. Το ότι οι Μάνος και Ανδρικόπουλος είναι ΚΑΚΟΙ διαιτητές δεν το μάθαμε τώρα. Δεν το είδαμε για πρώτη φορά χτες. Το ξέραμε και το γνωρίζαμε… Μην κρύβεστε λοιπόν πίσω από το δάχτυλό σας..

ΥΓ2 Από την αποθέωση των ξένων, στην απογοήτευση. Ο αθλητισμός αυτά διδάσκει. Η επιστροφή του Σπανούλη έφερε ανισορροπίες. Και ο Σφαιρόπουλος θα κληθεί τώρα να ενώσει και πάλι το παζλ της ομάδας του.

ΥΓ3 Δεν κατάλαβα γιατί πέρασε ο Μιλουτίνοφ αφού πονούσε. Για να εκτεθεί με τον Σάκοτα; Δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος…

ΥΓ4 Ο Βασίλης Σπανούλης υπερέβαλλε εαυτό. Επαιξε σερί δεύτερο ματς ενώ είχε να αγωνιστεί δύο μήνες. Οντας κακός, πιστεύω ότι έπρεπε ο ακόμα πιο αρνητικός Ρόμπερτς να γυρίσει στο ματς. Όπως ρόλαρε η ομάδα εν τη απουσία του αρχηγού, να παίξει και στα κρίσιμα. Και ας χάσει.

Διαβάστε επίσης

Έβαλε ιδέες ο Νικολάου…

Έβαλε ιδέες ο Νικολάου…

Ο νεαρός σέντερ μπακ προσπαθεί να μπει «σφήνα» στο δίδυμο Ένγκελς-Σισέ - Γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλος.

Κλειδώστε τον Τζαμέλ στο ΣΕΦ!

Κλειδώστε τον Τζαμέλ στο ΣΕΦ!

Ο Τόλης Λεούσης αποθεώνει τον ΜακΛίν και κάνει άλλη μια… κωλοτούμπα για την καλοπροαίρετη κριτική που του είχε κάνει στην αρχή της σεζόν.

Ο Θρύλος έκανε 31 και δεν σταματάει!

Ο Θρύλος έκανε 31 και δεν σταματάει!

Τέσσερα γκολ στο Αγρίνιο, 17 τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές και 31 στο σύνολο. Ο Ολυμπιακός πήρε φόρα και δεν πρόκειται να σταματήσει! Γράφει ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος