Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έβαλε ιδέες ο Νικολάου…

Έβαλε ιδέες ο Νικολάου…
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 - 17:45

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Η εικόνα που αυτή την στιγμή έχουμε όλοι στο μυαλό μας για το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού είναι ότι πλέον μετά και το φινάλε των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων ο Λεμονής θα πάει σε ένα δίδυμο Ένγκελς-Σισέ, καθότι πρόκειται για δύο παίκτες που ξεχωρίζουν και έχουν και το πλεονέκτημα της προοπτικής, έναντι π.χ. του Μποτία.

Ας έχουμε όμως στο μυαλό μας και κάτι ακόμη: στον Λεμονή άρεσε πολύ ο Νικολάου την Τρίτη κόντρα στη Γιουβέντους. Κι η αλήθεια είναι ότι παίζοντας με αντιπάλους όπως ο Ιγκουαίν κι ο Ντιμπάλα, ο νεαρός στόπερ του Ολυμπιακού ήταν πολύ καλός, παρότι έβγαλε ένα άγχος στην αρχή, ίσως γιατί από το ματς στο Καμπ Νου και μετά, δηλαδή για διάστημα πάνω από ενάμιση μήνα, είχε παίξει πολύ λίγο: ένα ημίχρονο (το β΄) με τον Πλατανιά και τα ματς Κυπέλλου με τον Αχαρναϊκό και τον Κισσαμικό).

Μάλιστα, όπως φάνηκε του έκανε καλό του μικρού που έμεινε κάποιο διάστημα μεταξύ πάγκου κι εξέδρας, αφού ήταν κάποια ματς εκεί αρχές του Οκτώβρη, που ίσως είχε δεχθεί μεγάλη ευθύνη στις πλάτες του κι έκανε λάθη και άλλα κόστιζαν (π.χ. με την Μπαρτσελόνα το αυτογκόλ στο 0-1 και το φάουλ στο 0-2, με τον Πανιώνιο η φάση της ισοφάρισης 3-3), άλλα όχι. Την Τρίτη, όμως, ο αριστεροπόδαρος αμυντικός έκανε ένα πραγματικά καλό παιχνίδι. Ακόμη και στη φάση που έκανε λάθος πάσα και πήγε να δημιουργηθεί κίνδυνος, ο ίδιος ήταν που το διόρθωσε. Σίγουρα χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή σε κάποιες τοποθετήσεις (όπως π.χ. στην ευκαιρία του Ντιμπάλα στα πρώτα λεπτά), αλλά γενικά ήταν μία πολύ «γεμάτη» εμφάνιση.

Ο Νικολάου έχει το σοβαρό πλεονέκτημα του καλού αριστερού ποδιού του κι άρα μπορεί θεωρητικά να φέρει μία καλύτερη ισορροπία στο κέντρο της άμυνας, δίπλα σε έναν εκ των δεξιοπόδαρων Σισέ η, Ένγκελς-με τον οποίο παρεμπιπτόντως έδειξε την Τρίτη να ταιριάζει αρκετά καλά. Κι είναι εξίσου καλός με τους δύο στον αέρα, αν θυμηθούμε την κεφαλιά του γκολ στη Βαρκελώνη και την κεφαλιά-πάσα για γκολ στον Τζούρτζεβιτς με τη Γιουβέντους…

Θα μπορούσε να μπει σφήνα ανάμεσα στο δίδυμο-φαβορί Ένγκελς-Σισέ; Έχω την αίσθηση ότι του Λεμονή του έβαλε ιδέες. Θα τον ξαναδούμε πιστεύω με τον Ένγκελς…

Διαβάστε επίσης

Έσκαψαν τον λάκκο και πέφτουν οι ίδιοι μέσα!

Έσκαψαν τον λάκκο και πέφτουν οι ίδιοι μέσα!

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει για τη προτεραιότητα που είχαν στον ΠΑΟ να πετάξουν λάσπη στον Ολυμπιακό και με χυδαία προπαγάνδα να του κάνουν ζημιά και τώρα αναζητούν ένα καλύτερο αύριο.

Κλειδώστε τον Τζαμέλ στο ΣΕΦ!

Κλειδώστε τον Τζαμέλ στο ΣΕΦ!

Ο Τόλης Λεούσης αποθεώνει τον ΜακΛίν και κάνει άλλη μια… κωλοτούμπα για την καλοπροαίρετη κριτική που του είχε κάνει στην αρχή της σεζόν.