Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έσκαψαν τον λάκκο και πέφτουν οι ίδιοι μέσα!

Έσκαψαν τον λάκκο και πέφτουν οι ίδιοι μέσα!
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 - 10:15

Ανοίγει κανείς τα ραδιόφωνα και ακούει χιλιάδες φίλους του ΠΑΟ να λένε τον πόνο τους και να ψάχνουν να βρουν τι θα γίνει με το μέλλον της ομάδας του. Έχουν την αγωνία τους και ζουν το δικό τους δράμα. Έχουν κατακλυστεί οι αθλητικές εκπομπές από φίλους του ΠΑΟ, οι οποίοι στη πλειοψηφία τους αγωνιούν και αναρωτιούνται τι θα γίνει και αν υπάρχει επόμενη μέρα.

Κάποιοι προσπάθησαν να τους παρουσιάσουν σαν… Μεσσία τον Θεοδωρόπουλο, ενώ ο ίδιος από τη πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρος. «Βάλτε 300.000 άνθρωποι από 50 ευρώ για να μαζευτούν τα χρήματα», είπε ο Θεοδωρόπουλος. Αμέσως όμως το φούσκωσαν το θέμα και του έδωσαν μία άλλη διάσταση που δεν είχε σχέση με τη πραγματικότητα. Ούτε 24 ώρες δεν άντεξε αυτός και τα παράτησε. Κάπως έτσι το μέλλον τους παραμένει αβέβαιο.

Κανονικά δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί και ούτε να μας ενδιαφέρει τι θα κάνουν. Από την άλλη όμως δεν γίνεται να μείνουμε και αμέτοχοι όταν αναφερόμαστε στον «αιώνιο» αντίπαλο. Όλα αυτά τα χρόνια ο «πράσινος» μηχανισμός είχε εστιάσει στο πως θα ρίξει λάσπη στον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ήταν το πρώτο πράγμα που τους ενδιάφερε. Να βγουν ανακοινώσεις, να κάνουν θεωρίες συνομωσίας και συμμαχίες με αντιπάλους.

Δεν έβλεπαν τίποτα μπροστά τους. Δεν έβλεπαν πως είχαν παίκτες που παλιότερα θα πλήρωναν για να παίξουν στην ομάδα τους. Έβλεπαν μόνο τον Ολυμπιακό μπροστά τους και στο πως θα του προκαλέσουν ζημιά μέσα από μία χυδαία προπαγάνδα. Απαξίωσαν το ποδόσφαιρο και το πρωτάθλημα, απομάκρυναν ακόμα και τον δικό τους κόσμο από το γήπεδο, τον έκαναν να αηδιάσει και στο τέλος του λένε «βάλε και 50 ευρώ για να σωθεί η ομάδα».

Ο ίδιος ο κόσμος τους έπεσε σε αυτή τη παγίδα και ασχολήθηκε μόνο με τον Ολυμπιακό, τη διαιτησία, ένα ανάποδο πλάγιο, ένα άουτ που έγινε κόρνερ και για πόσα χιλιοστά δεν είναι οφ σάιντ. Και κατάφεραν αυτές τις ημέρες να αγωνιούν για το αν θα πέσουν κατηγορία, για το αν θα πληρωθούν οι παίκτες και αν θα υπάρξει κάποιος άλλος Θεοδωρόπουλος να μπει μπροστά. Στη προκειμένη περίπτωση ο άνθρωπος ούτε καν μπήκε μπροστά. Δεν ανέλαβε χρέη, δεν έδωσε υποσχέσεις και όταν κατάλαβε πως τα Μέσα πήγαν να τον χρεώσουν… έστριψε δια του αρραβώνος.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να διεκδικεί πρωτάθλημα, έπαιξε στο Champions League και παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Έχει μία στιβαρή διοίκηση που όλα αυτά τα χρόνια κοίταξε να συμμαζέψει τα πράγματα, πρόσεξε τα οικονομικά, κοίταξε μόνο το καλό της ομάδας της και όχι το κακό του αντιπάλου και αυτή τη στιγμή είναι υγιέστατη. Εκείνοι έσκαψαν τον λάκκο του Ολυμπιακού, αλλά πέφτουν οι ίδιοι μέσα.

Διαβάστε επίσης

Έβαλε ιδέες ο Νικολάου…

Έβαλε ιδέες ο Νικολάου…

Ο νεαρός σέντερ μπακ προσπαθεί να μπει «σφήνα» στο δίδυμο Ένγκελς-Σισέ - Γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλος.