Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εμφάνιση-οδηγός για τον Φορτούνη

Εμφάνιση-οδηγός για τον Φορτούνη
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 - 10:46

Ο Φορτούνης έκανε στο Αγρίνιο μία από τις πιο «γεμάτες» εμφανίσεις του κατά τη φετινή σεζόν. Γιατί δεν πρέπει να στεκόμαστε μόνο στα δύο γκολ που πέτυχε, που ήταν και τα πιο σημαντικά του Ολυμπιακού, καθότι τα δύο πρώτα στο εντυπωσιακό 4-1.

Ο Έλληνας διεθνής έκανε πολλά ωραία πράγματα το Σάββατο κι απλά το αποκορύφωμα ήταν τα γκολ του, όπου εχει σημασία να δει κάποιος τις ωραίες κινήσεις που έκανε χωρίς την μπάλα, προκειμένου να απαλλαχτεί από τα μαρκαρίσματα των αντιπάλων του. Ήταν δύσκολο το τσίμπημα της μπάλας στη φάση του 1-0, αλλά ήταν έξοχος ο τρόπος που και στη συγκεκριμένη φάση, αλλά και στο 2-1, ξεγλύστρησε σαν χέλι ανάμεσα στους αμυντικούς του Παναιτωλικού, έτσι ώστε να βρεθεί στη θέση για γκολ.

Και μπορεί ο επόπτης Πάτρας να έκανε λάθος, έστω σε δύσκολη φάση, και να τον υπέδειξε οφσάϊντ ενώ δεν ήταν, ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι ο Φορτούνης ήταν μέσα σε τρεις φάσεις για γκολ. Αυτά που έβαλε κι αυτό που του στέρησε ο επόπτης, σε μία στιγμή που είχε βγει μόνος με τον τερματοφύλακα Κυριακίδη και τον είχε περάσει κιόλας…

Πέρα από τα δικά του γκολ όμως ο «Φόρτου» είχε συμμετοχή και στη φάση του 4-1, αφού συνδυάστηκε πολύ όμορφα με τον Μάριν, πριν ξεμαρκάρει με καλή συρτή πάσα τον Ομάρ, που σέντραρε για τον Τζούρτζεβιτς. Επίσης είχε τρεις πολύ ωραίες μεταβιβάσεις στον Ανσαριφάρντ, τον οποίο έβγαλε σε θέση να σουτάρει, ανεξάρτητα από το ότι δεν τέλειωσε καλά αυτές τις φάσεις ο Καρίμ. Ειδικά στη μία από τις τρεις, η ντρίμπλα με την οποία άδειασε τον αντίπαλο του στον άξονα, πριν πασάρει στον Ιρανό, ήταν χάϊλαϊτ του αγώνα.

Είχε ο Φορτούνης πολύ καλές συνεργασίες και με τον Μάριν στο α΄ημίχρονο και με τον Οτζίτζα (αλλά και τον Μάριν) στο β΄ ημίχρονο και έλειψε απλά ένα κλικ για να προκύψουν φάσεις για γκολ. Σε μία από αυτές, βρέθηκε ο ίδιος σε θέση για σουτ, αλλά κόντραρε η μπάλα σε αμυνόμενο, ενώ τουλάχιστον δύο ακόμη πολύ καλές επιθέσεις δεν εξελίχθηκαν σε ευκαιρίες γιατί στη μία ο Οτζίτζα δεν βρήκε με την πάσα του τον Μάριν και στη δεύτερη άργησε να κάνει την καθοριστική μπαλιά.

Τέλος πάντων, τα δύο γκολ νομίζω ότι θα του ανεβάσουν και την ψυχολογία, αφού εκτός των άλλων τον έχουν στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ με έξι γκολ, πίσω από τον Πέδρο του ΠΑΣ και τον…Ανσαριφάρντ,που έχουν από εφτά.

Διαβάστε επίσης

Έσκαψαν τον λάκκο και πέφτουν οι ίδιοι μέσα!

Έσκαψαν τον λάκκο και πέφτουν οι ίδιοι μέσα!

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει για τη προτεραιότητα που είχαν στον ΠΑΟ να πετάξουν λάσπη στον Ολυμπιακό και με χυδαία προπαγάνδα να του κάνουν ζημιά και τώρα αναζητούν ένα καλύτερο αύριο.