Ντουντούκα
Αράο και Μεριά στο δρόμο για τον Πειραιά...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Εκτέθηκαν ΕΠΟ, Βασιλειάδης και ΓΓΑ

Εκτέθηκαν ΕΠΟ, Βασιλειάδης και ΓΓΑ
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 - 20:18

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η υπόθεση της έκπτωσης του μέλους του ΔΣ της ΕΠΟ και προέδρου της ΕΠΣ Γρεβενών, Δημοσθένη Κουπτσίδη εξελίσσεται σε… μπαλάκι, μεταξύ της ΕΠΟ, του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη και του ΓΓΑ, Ιούλιου Συναδινού. Όμως, ο κ. Κουπτσίδης ήδη τέθηκε σε αργία από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρετεί.

Διαβάστε αναλυτικά την είδηση από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ:

Σε αργία τέθηκε με χθεσινή απόφαση του συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, Βασίλειου Μιχελάκη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Γρεβενών και πρώην νομάρχης και δήμαρχος, Δημοσθένης Κουπτσίδης, όπως αποκαλυψε η εφημερίδα «Πρωϊνός Λόγος» Κοζάνης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, που παρουσιάζει η ΕΡΤ Κοζάνης ο κ. Κουπτίδης τίθεται «σε κατάσταση αργίας, διότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις του σχετικού άρθρου, για το αμετάκλητο παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Δυτικής Μακεδονίας».

Ο κ. Κουπτσίδης, που κατηγορείται για εικονικά έργα της περιόδου 2008-2010, όταν ήταν νομάρχης Γρεβενών, παραπέμπεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας με Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δυτικής Μακεδονίας που κατέστη αμετάκλητο, ενώ διατηρούνται οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν το 2015 από την Ανακρίτρια Γρεβενών.

Συγκεκριμένα η υπόθεση αφορά τις απευθείας αναθέσεις των έργων: ανάπλασης των γηπέδων: Αγίου Γεωργίου, Αγίου Κοσμά Μηλιάς και Περιβολίου, όπως επίσης του Ιερού Ναού της Ιτέας και της τσιμεντόστρωσης δρόμου στο Τριφύλλι. Στην υπόθεση αυτή, φέρεται το Δημόσιο να έχει ζημιωθεί έως και με 41.000 ευρώ, καθώς, σύμφωνα με το βούλευμα δεν έχει ταυτοποιηθεί η εκτέλεσή τους από τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ.

Στην υπόθεση αυτή, που σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης αναμένεται να εκδικαστεί τον Μάρτιο, υπάρχει και κατηγορία της απλής συνέργειας για τον εργολάβο επιχειρηματία, στον οποίο είχε ανατεθεί η εκτέλεση των έργων.

Άλλη …αντίδραση

Οι περιπτώσεις μοιάζουν πάρα πολύ, όμως οι αντιδράσεις ήταν διαφορετικές. Όταν έγινε γνωστό ότι ο Γκιρτζίκης και άλλα μέλη της διοίκησης της ΕΠΟ παραπέμπονται σε δίκη για την αποκαλούμενη υπόθεση της «Κάρτας Υγείας», ο τότε υφυπουργός Σταύρος Κοντονής είχε πάρει αμέσως το βούλευμα στα χέρια του και σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο ΓΓΑ, Ιούλιος Συναδινός ήταν έτοιμος να υπογράψει τη διαπιστωτική πράξη της έκπτωσής τους, όμως τον πρόλαβαν και παραιτήθηκαν. Το βούλευμα για τον Κουπτσίδη βγήκε στη δημοσιότητα από τις 2 Οκτωβρίου.

Εξυγίανση για γέλια

Η περίπτωση Κουπτσίδη αποτελεί ισχυρό πλήγμα για τη διοίκηση Γραμμένου. Είχαν κάνει σημαία την… εξυγίανση και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών έβαλε υποψηφιότητα για την διοίκηση της ΕΠΟ, όπου εξελέγη μέλος του ΔΣ, ενώ από το 2015 από την Ανακρίτρια Γρεβενών του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι όπως η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η υποχρέωση παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα. Από κει και πέρα, ευχόμαστε ο κ. Κουπτσίδης να δικαιωθεί και να επιστρέψει στα καθήκοντά του…

Διαβάστε επίσης

Οι δύο «μάχες» και οι μεταγραφές!

Οι δύο «μάχες» και οι μεταγραφές!

Τα ματς που «καίνε» τον Ολυμπιακό και οι αλλαγές που θα γίνουν τον Ιανουάριο σε όλα τα επίπεδα. Από τον Μιραλάς μέχρι τον αντί-Καπίνο. Γράφει ο Γιώργος Στασινόπουλος.

Έσκαψαν τον λάκκο και πέφτουν οι ίδιοι μέσα!

Έσκαψαν τον λάκκο και πέφτουν οι ίδιοι μέσα!

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει για τη προτεραιότητα που είχαν στον ΠΑΟ να πετάξουν λάσπη στον Ολυμπιακό και με χυδαία προπαγάνδα να του κάνουν ζημιά και τώρα αναζητούν ένα καλύτερο αύριο.